Μετά τις περιφέρειες, κλείνουν οι εκκρεμότητες και αναφορικά με τους δήμους για τη Νέα Δημοκρατία, όπου χρίσματα θα δοθούν μόνο στους μεγάλους εκ αυτών: Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Η ΝΔ στηρίζει προφανώς τον Κώστα Μπακογιάννη, αυτή τη φορά τον Κωνσταντίνο Ζέρβα στη συμπρωτεύουσα αλλά και τον – μη προερχόμενο από τη ΝΔ – Γιάννη Μώραλη αντίστοιχα.

Όπως γράφει η αποκαλυπτική στήλη Back Door: «Στη Λάρισα που ενδιαφέρει πολύ τη γαλάζια παράταξη υποστηρίζεται ο Θανάσης Μαμάκος και ενώ στο Ηράκλειο Κρήτης ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης. Στην Πάτρα εδώ και μήνες ο γαλάζιος μηχανισμός αναζητεί μια δυνατή υποψηφιότητα απέναντι στον πανίσχυρο Κώστα Πελετίδη του ΚΚΕ (ακούγεται το όνομα του βουλευτή Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα).

Εντός Αττικής, η απόφαση στην Κηφισιά είναι να στηριχθεί ο Βασίλης Ξυπολητάς αντί του νυν δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, στο Χαλάνδρι η Κρίστη Αγαπητού αντί του ηθοποιού Χάρη Ρώμα, στο Νέο Ηράκλειο τον Γιώργο Παπαδημητρίου, στα Βριλίσσια τον Γιάννη Πισιμίση και στην Πεύκη τον ιατροδικαστή Γρηγόρης Λέων».