Κυριακή του Πάσχα χωρίς οικογενειακά τραπέζια και τραγελαφικά περιστατικά δεν είναι Κυριακή του Πάσχα, όσον αφορά τα καθ’ ημάς τα ελληνικά. Οι πολιτικοί αρχηγοί ξεκουράζονται λίγο πριν ξεκινήσουν και πάλι την περιοδεία τους ανά την Ελλάδα για τη συνέχεια του προεκλογικού αγώνα που θα οδηγήσει στην κάλπη της 21ης Μαΐου και ετοιμάζονται για τα τραπέζια της Κυριακής του Πάσχα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα στην Τήνο, χωρίς τα δυο παιδιά τους, αλλά με μεγάλη παρέα, και ετοιμάζονται για το ψήσιμο του οβελία και για το κοκορέτσι. Ο Πρωθυπουργός ανάρτησε και ένα σχετικό βίντεο στο TikTok, που έχει γίνει το νέο του φετίχ, αφού πλέον επικοινωνεί με τον κόσμο κυρίως μέσα απ’ αυτό.

«Και τώρα ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με το αρνί και το κοκορέτσι. Να περνάτε καλά, χρόνια πολλά», λέει στο βίντεο μαζί με τη Μαρέβα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς πίσω του αναδύεται η κάψα του οβελία που γυρίζει στη σούβλα.

Προσφάτως, ο κ. Μητσοτάκης είχε εξηγήσει τους λόγους που έχει απαγορεύσει στους βουλευτές του να χρησιμοποιούν το TikTok από τα επαγγελματικά τους κινητά λόγω της Κίνας, αλλά είχε τονίσει ότι αφού αποτελεί ένα μέσο όπου η νεολαία επικοινωνεί περισσότερο, τον έχει γοητεύσει.

Στο μήνυμά του για το Πάσχα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ειδική μνεία στους συγγενείς των νεκρών των Τεμπών.

«Η σκέψη μας, αναπόφευκτα, στρέφεται στους συγγενείς της μεγάλης τραγωδίας των Τεμπών. Εύχομαι από καρδιάς η Μεγαλόχαρη να τους δίνει δύναμη, διότι αυτοί σηκώνουν τον μεγαλύτερο σταυρό». Υπενθυμίζοντας, όμως, ότι «τον Γολγοθά ακολουθεί πάντα η Ανάσταση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ευχή «το φετινό Πάσχα ας γίνει αφετηρία αισιοδοξίας και ελπίδας για μία καλύτερη Ελλάδα, μία πιο ισχυρή πατρίδα, με περισσότερη κοινωνική συνοχή, πρωτίστως με φροντίδα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας».

Το τζούφιο αυγό του Τσίπρα

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται στην Κέρκυρα με τη σύζυγό του Μπέτυ Μπαζιάνα και τα δύο παιδιά τους, και συμμετέχει με θέρμη σε όλα τα πατροπαράδοτα έθιμα. Στο πλαίσιο της παραμονής του εκεί, επισκέφτηκε τον Ναύσταθμο Κέρκυρας για να ευχηθεί στους ναύτες και τους αξιωματικούς που υπηρετούν εκεί.

Δεν παρέλειψε να τσουγκρίσει μάλιστα με κάποιους ναύτες και θυμήθηκε, όπως είπε, τη δική του θητεία στο Ναυτικό. «Μου θυμίζετε τα νιάτα μου. Κι εγώ κάποτε φορούσα την μπελαμάνα και την κολαρίνα». Με τα αυγά πάντως δε φαίνεται να τα πήγε καλά, αφού κατά βάση έχασε από τους αντιπάλους του. «Με έχετε διαλύσει; Έσπασα και έναν. Τι γίνεται, τα τζούφια μου δίνετε; Δεν είναι κατάσταση αυτή;».

Στο πασχαλινό μήνυμά του κατά την αποχώρησή του από τον Ναύσταθμο, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του προεκλογικό μήνυμα, κάνοντας λόγο για την «Ανάσταση» που περιμένει ο ελληνικός λαός μέσω της αλλαγής ηγεσίας.

«Μέρες ελπίδας είναι και οι σημερινές για το λαό μας, που προσδοκά Ανάσταση συλλογική, για μία καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο αύριο. Η Ανάσταση, είναι ταυτισμένη στην συλλογική συνείδηση του λαού μας με την Ελπίδα την Άνοιξη την αλλαγή. Συμβολίζει το φως που νικάει πάντα το σκοτάδι, τη ζωή που ξεπερνά τον Γολγοθά και την σταύρωση . Μέρες ελπίδας είναι και οι σημερινές για το λαό μας που προσδοκά Ανάσταση συλλογική, για μία καλύτερη ζωή για ένα καλύτερο αύριο . Εύχομαι από καρδιάς, σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες Χρόνια Πολλά από καρδιάς με υγεία δύναμη και δικαιοσύνη»..

Αυγό «ΠΑΣΟΚ» ο Ανδρουλάκης

Ο Νίκος Ανδρουλάκης με τη σειρά του, από την Κρήτη όπου περνάει τις γιορτινές αυτές ημέρες, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Instagram όπου κάποιος βλέπει ένα πασχαλινό αυγό που έχει το logo του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και στο βάθος απλώνεται μια τεράστια έκταση. «Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευημερία! Χριστός ανέστη!», γράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από το όρος Ψυχρό που βρίσκεται στο Λασίθι.

Αναφορά στην τραγωδία στα Τέμπη και έντονο εκλογικό άρωμα είχε το πασχαλινό μήνυμα του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

«Το φετινό Πάσχα είναι για όλους μας διαφορετικό μετά την απώλεια 57 συνανθρώπων μας, που έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή τους στα Τέμπη.

Μετά από αυτή την ανείπωτη τραγωδία, τίποτα δεν μπορεί να μείνει ίδιο.

Έχουμε χρέος να στηρίξουμε τους νέους. Η πατρίδα μας θα προοδεύσει, μόνο αν σταθεί όρθια η νέα γενιά.

Έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα στους συμπολίτες μας, που ζουν με την αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και τον φόβο για την επόμενη ημέρα. Που έρχονται αντιμέτωποι με τη διαρκή διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και του αποκλεισμού από μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Έχουμε χρέος να πάρουμε τολμηρές αποφάσεις έχοντας στο επίκεντρο όλους εκείνους, που στερούνται τις υπηρεσίες ενός ποιοτικού συστήματος δημόσιας υγείας ή βλέπουν τα παιδιά τους να αδικούνται από ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που υποβαθμίζεται αντί να τα προετοιμάζει για την γεμάτη προκλήσεις εποχή μας.

Το αναστάσιμο φως ας σημάνει μια πραγματικά νέα αρχή.

Χρονιά πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

* Φωτογραφία: Eurokinissi