Στην πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έλαβε χώρα στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης, το κλίμα ήταν καλό, με τον κ. Κασσελάκη να θέτει τέσσερα ζητήματα θεσμικού χαρακτήρα, με επίκεντρο τη διαφάνεια.

Ο ίδιος, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διευκολύνει τη διαλεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών εγκρίνοντας ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ την άρση απορρήτου για τους υπαλλήλους της, προκειμένου να καταθέτουν ενώπιον των δικαστικών αρχών τουλάχιστον ως μάρτυρες.

Όλοι οι διορισμοί των διοικητών στους δημόσιους οργανισμούς να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ φέρεται να αιτήθηκε από τονο κ. Κασσελάκης, ενώ ζήτησε αλλαγές στον νόμο για το «Πόθεν Έσχες», με δημοσίευση δηλαδή όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο του εκάστοτε ποσού.

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης έθεσε ως ζητούμενο την κατάργηση κάθε υφιστάμενης ασυλίας και οποιασδήποτε άλλης διάταξης που δίνει στα στελέχη τραπεζών, ταμείων, δημοσίων οργανισμών, επιτροπών το δικαίωμα ασυλίας.

Η αναφορά στα ζητήματα οικονομίας και ακρίβειας απασχόλησε επίσης την μεταξύ τους συζήτηση, καθώς και το ζήτημα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα των αποδήμων και ζήτησε νομοθετική παρέμβαση στο θέμα του εκλέγεσθαι.