«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και αυτό αποδεικνύεται λίγες μέρες πριν τις εκλογές», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από δύο 24ωρα με αφορμή την παραδοχή του Θεόδωρου Σκυλακάκη ότι στο πρόγραμμα σταθερότητας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στις Βρυξέλλες, δεν περιλαμβάνονται οι προεκλογικές υποσχέσεις Μητσοτάκη.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στο θέμα κάνοντας λόγο για «ψευδείς εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη», καθώς «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να προσθέσει άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει την επιχείρηση εξαπάτησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Καθημερινά αποκαλύπτεται η απάτη των προεκλογικών εξαγγελιών της ΝΔ.

Αφού οι κ. Σκυλακάκης και Σκέρτσος αναγκάστηκαν να παραδεχθούν πως οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται να προσθέσει άλλο ένα στοιχείο που καταδεικνύει την επιχείρηση εξαπάτησης του κ. Μητσοτάκη.

Όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών, στη 2η Έκθεση Μεταμνημονιακής Εποπτείας που δημοσιεύθηκε 24 Μαΐου αναφέρεται ότι «παρά τη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση του μισθολογίου του δημοσίου το 2024, με εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος 0.2% του ΑΕΠ, η αύξηση των (ονομαστικών) δημοσίων δαπανών αναμένεται υποτονική και οι δημόσιες δαπάνες μειώνονται σε πραγματικούς όρους».

Είναι πλέον ξεκάθαρο. Το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ , όπως η ίδια εξάλλου το παρουσίασε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει: μείωση των πραγματικών μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των δημοσίων δαπανών για τα νοσοκομεία και σχολεία, καμία νέα πρόσληψη στο ΕΣΥ, πάρα μόνο αντικατάσταση όσων συνταξιοδοτούνται και οριακή αύξηση μόλις 1% των πραγματικών μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στην επόμενη τετραετία. Αυτό είναι το μόνο πρόγραμμα της ΝΔ.

Το μόνο που επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης με τις ψευδείς εξαγγελίες του είναι να λάβει λευκή επιταγή για να κυβερνήσει ανεξέλεγκτα, ασύδοτα και χωρίς να λογοδοτεί πουθενά».