Ο 21χρονος σκακιστής Νικόλας Θεοδώρου, από το Ρέθυμνο, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη πολλές επιτυχίες να μετράει, με την πιο πρόσφατη να είναι αυτή της κατάκτησης του τίτλου του «Γκραν Μαιτρ».

Είναι από τους μεγαλύτερους στόχους που θέτει ένας αθλητής στο σκάκι, και κατάφερε να τον κάνει πραγματικότητα. Είναι ο ανώτερος τίτλος που υπάρχει, για αυτό και είναι πολύ δύσκολο να τον κατακτήσει κανείς. Μόνο 11 παίκτες από την Ελλάδα τον έχουν κατακτήσει, για αυτό και ο 21χρονος θα έπρεπε να αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους.

Ο Νικόλας σε διεθνή διοργάνωση που διεξήχθη στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διέπρεψε με την εμφάνισή του κατακτώντας την 1η θέση στο τουρνουά. Παράλληλα όμως συγκέντρωσε και το απαραίτητο ποσοστό που χρειαζόταν για να πάρει την τρίτη του νόρμα του Γκραν μαιτρ που ήταν και η τελευταία που απαιτούνταν για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο 21χρονος Νικόλας Θεοδώρου είναι ο πρώτος σκακιστής της Κρήτης που πετυχαίνει την κατάκτηση αυτού του τίτλου. «Συγχαρητήρια Νικόλα και για άλλη μια φορά σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους σου και τα όνειρά σου να γίνονται πραγματικότητα», είναι η ευχή του Σκακιστικού Ομίλου Ρεθύμνου.

Ποιος είναι ο Νικόλας Θεοδώρου

Σπουδάζει φυσική στις ΗΠΑ στο πανεπιστήμιο του Saint Louis, καθώς υπάρχουν πολλές υποτροφίες για σκακιστές. Μετρά ήδη πολλές διακρίσεις παγκόσμια και πανελλήνια, με νίκες εναντίον πολλών κορυφαίων ιδιαίτερα σε αγώνες μικρότερης διάρκειας.

Προσφάτως, μαζί με την επίσης υπότροφο Σταυρούλα Τσολακίδου, συνέβαλαν στην ανάδειξη της ομάδας τους σε παγκόσμια πρωταθλήτρια του διαδικτυακού Πανεπιστημιακού Ράπιντ.

https://www.intronews.gr/4947-2-us-open-ektos-telikou-i-sakkari-ehase-raducanu