Ο Novak Djokovic ετοιμάζεται να γίνει ο Νο1 θρύλος του τένις, όσο κι αν δεν αρέσει αυτό στους φαν των Nadal και Federer. Στα 35 του ο Djokovic οδεύει για την κατάκτηση του 21ου Grand Slam, που θα τον φέρει στην κορυφή της λίστας, πάνω από τους δύο αντιπάλους του, ενώ θα γίνει ο πρώτος που κατακτά τα 4 Grand Slams στην ίδια χρονιά. Συμβολή σε αυτή την επιβλητική παρουσία του το 2021, έχει και η ικανότητα του να παίζει με το μυαλό των αντιπάλων. Γι΄αυτό ίσως να ένιωσε την ανάγκη να σταθεί στο πλευρό του Τσιτσιπά, ο οποίος σίγουρα επιχείρησε να εφαρμόσει mind tricks σε κάποια παιχνίδια του το τελευταίο διάστημα.

Andy Murray και Alexander Zverev ήταν οι δύο κύριοι εκφραστές της ενορχηστρωμένης επίθεσης προς τον Τσιτσιπά, με αιτία τα toilet breaks του. Για σχεδόν δύο εβδομάδες σχολίαζαν διαρκώς, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, με εμφανώς ειρωνικό τρόπο, τις επισκέψεις του Έλληνα τενίστα στα αποδυτήρια στη διάρκεια των αγώνων. Είτε είχαν δίκιο είτε άδικο, αυτή η επιμονή σίγουρα επηρέασε τον Στέφανο στο παιχνίδι του και ήταν στα όρια του bullying, καθώς έφερε το αμερικάνικο κοινό στο US Open απέναντι του.

Κι αυτός που στέκεται μόνος απέναντι σε όλους, γίνεται σιγά σιγά συμπαθής και προκαλεί το ένστικτο της προστασίας. Ο Novak Djokovic το γνωρίζει καλά αυτό και ως ευφυής και μεγάλος αθλητής που είναι, έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του Τσιτσιπά.

Novak Djokovic: Στήριξη ή διπλωματία ενός σπουδαίου πρωταθλητή;

Λίγο μετά τον ημιτελικό με τον Sverev, τον οποίο κέρδισε με 3-2 σετ με ανατροπή και παίρνοντας εμφατικά το 5ο σετ με 6-2, ο Novak Djokovic μίλησε στη συνέντευξη μετά το τέλος του ματς και αφιέρωσε λόγια στήριξης στον 23χρονο Στέφανο. Ο ρεπόρτερ του ESPN, Patrick McEnroe, του είπε χαρακτηριστικά «Ο Alexander κι εσύ αναμετρηθήκατε απόψε, χωρίς καθόλου toilet breaks, μόνο οι δυο σας».

«Υπήρξε ένα διάλειμμα» του απάντησε ο Σέρβος. «Ήταν μικρό όμως» αντέδρασε ο ρεπόρτερ. «Πρέπει να σταθώ δίπλα στον Στέφανο, δε νομίζω πως έκανε κάτι λάθος. Τον στηρίζω» αποκρίθηκε στη συνέχεια ο Novak Djokovic και άκουσε το νεοϋορκέζικο κοινό να τον επευφημεί.

«Επειδή ο κανονισμός δεν είναι σαφής, μπορείς να υποστηρίξεις ότι όλα είναι σχετικά, ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Έχουμε ξεφύγει από το θέμα νομίζω, αλλά είναι ένα θέμα που συζητήθηκε αρκετά τις τελευταίες εβδομάδες. Δε νομίζω ότι άξιζε τόσες επιθέσεις που δέχτηκε τον τελευταίο καιρό από τα μίντια και τον κόσμο. Στηρίξτε τον Τσιτσιπά» είπε ο Djoko και με αυτή την επωδό, έκανε όλους να του υποκλιθούν.  Ο Τσιτσιπάς είναι ο ένας από τους 4 αθλητές που φέτος έχουν οδηγήσει τον Novak Djokovic σε 5ο σετ. Όλοι τους έχουν ηττηθεί.

Είτε τα εννούσε αυτά ο Nole είτε όχι, σίγουρα κέρδισε πολλούς πόντους στην εκτίμηση του κοινού του τένις και έχτισε το fanbase του εν όψει και του τελικού του US Open όπου θα παίξει αντίπαλος με τον Daniil Medvedev.

* Πηγή φωτογραφίας: Twitter/US Open