24 Grand Slam. Από έναν και μόνο άνθρωπο – ενδεχομένως υπεράνθρωπο. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένας θρύλος του τένις και ο θρίαμβός του στο US Open ήταν «απλώς» ένα επιπλέον κεφάλαιο δόξας σε μια καριέρα γεμάτη «αστερόσκονη».

Ο 36χρονος Σέρβος επικράτησε 6-3, 7-6, 6-3 του Ντανίλ Μεντβέντεφ στη Νέα Υόρκη και έγινε έτσι ο μοναδικός τενίστας με 24 Grand Slam, δύο περισσότερα από τον Ράφα Ναδάλ.

 «Σημαίνει τα πάντα για μένα αυτός ο τίτλος. Πραγματικά ζω το παιδικό όνειρό μου. Αυτό το άθλημα έδωσε σε εμένα και στην οικογένειά μου τόσα πολλά.

Προέρχομαι από δύσκολες περιστάσεις και αντιξοότητες, δυο πολέμους στη χώρα μας, το ότι ήμουν σε θέση να τα ξεπεράσω, ειδικά για τους γονείς μου που θυσίασαν πολλά και με ενθάρρυναν να παίξω… σας αγαπώ. Σας ευχαριστώ τόσο πολύ.

Ήταν ένα ακριβό άθλημα, ειδικά τότε, αλλά ερωτεύτηκα το τένις. Κανείς δεν έπαιζε τένις στην οικογένειά μας πριν, οπότε ήταν μια ιδιαίτερη επιλογή.

Όταν ήμουν 7-8 ετών είχα αυτό το παιδικό όνειρο, να κερδίσω το Wimbledon και να γίνω Νο1 στον κόσμο. Ήταν το μόνο που ήθελα. Όταν συνειδητοποίησα ότι μπορώ να κάνω νέα όνειρα, να θέτω νέους στόχους, ποτέ δεν φαντάστηκα ότι θα στέκομαι εδώ να μιλάω και να έχω 24 Slams», δήλωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Να πούμε πως ο Νόλε αφιέρωσε τον τίτλο του στον Κόμπι Μπράιαντ. Ο αδικοχαμένος μπασκετμπολίστας φορούσε το Νο24 στους Λέικερς. Το μπλουζάκι είχε τα πρόσωπα και των δύο αθλητών και έγραφε: «MAMBA FOREVER». 

Photo Credits: Twitter