Σ’ έναν συγκλονιστικό τελικό 3 ωρών και 49 λεπτών ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που αγωνίστηκε με θερμοπληξία, έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ και με 2-1 σετ κατέκτησε το Cincinnati Masters.

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος του ΝόβακΤζόκοβιτς στο Σινσινάτι, έχοντας κερδίσει και τους 3 στις 4 τελευταίες παρουσίες του στο τουρνουά, το 2018, το 2020 και το 2023.

Ο Σέρβος πήρε τη ρεβάνς από τον Ισπανό για την ήττα του στον τελικό του Wimbledon κι επέστρεψε σ’ έναν αγώνα που με έχανε 7-5, 4-2. Ο Νο2 στον κόσμο επηρεάστηκε από την ζέστη, με αποτέλεσμα να νιώσει έντονη αδιαθεσία και δέχθηκε δύο break στο πρώτο σετ, με το Αλκαράθ να επικρατεί με 7-5.

Ο Ισπανός προηγήθηκε και στο 2ο σετ με 4-2, ο Νόλε ισοφάρισε κι από εκεί κι έπειτα επέστρεψε για τα καλά στον τελικό, κατακτώντας το στο tie-break με 9-7.

Στο 3ο σετ ο Τζόκοβιτς πέρασε μπροστά με 4-3, όμως και ο τίτλος τελικά κρίθηκε στο tie break, με τον Σέρβο τενίστα να πανηγυρίζει μια από τις πιο δύσκολες νίκες στην καριέρα του.

Στο τέλος του ματς πάντως, ο Σέρβος τενίστας ξέσπασε για τη νίκη του, σκίζοντας την μπλούζα του αφού πρώτα είχε συγχαρεί τον σπουδαίο αντίπαλό του.