Η εξαιρετικά σπάνια Porsche 911 RSR 3.8 Strassenversion βρέθηκε αντικείμενο δημοπρασίας στο Bonhams On The Grid Abu Dhabi και πωλήθηκε στην τιμή των 2,1 εκατ. δολαρίων!

Μπορεί η τιμή να φαίνεται αστρονομική αλλά πρέπει να σκεφτεί κάποιος ότι είναι ένα σπάνιο μοντέλο, όπως επίσης ότι είχε διανύσει μόλις 10 χιλιόμετρα! H συγκεκριμένη RSR Strassenversion ήταν έκδοση δρόμου της αγωνιστικής RSR και κατασκευάστηκε από την Porsche Motorsport. Είναι εξοπλισμένη με τον κινητήρα 3,8 λίτρων διπλής ανάφλεξης του Le Mans για τον οποίο η Porsche ανακοίνωνε μια ισχύ περίπου 320 ίππων. Ωστόσο διάφορες δοκιμές επιδόσεων έδειξαν ότι οι επίσημοι ισχυρισμοί ήταν απλά μια τυπική γερμανική σεμνότητα. Ορισμένες εκτιμήσεις τοποθετούν τα νούμερα ισχύος γύρω από το όριο των 375 ίππων.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παραγγέλθηκε καινούργιο από εκλεκτό πελάτη της γερμανικής φίρμας. Λέγεται ότι οι απαιτήσεις του αρχικού ιδιοκτήτη ήταν τόσο υπερβολικές, που η Porsche χρειάστηκε αρκετά χρόνια για να παραδώσει το όχημα. Παρόλο που η Porsche 964 βγήκε από την παραγωγή το 1993, αυτή η RSR παραδόθηκε στις 25 Μαΐου 1996, μέσω της Porsche Cars στη Μεγάλη Βρετανία.

Με μόλις 10 χιλιόμετρα στο ενεργητικό της, η σπάνια Γερμανίδα εξαφανίστηκε σε μια ιδιωτική συλλογή, για να μην την ξαναδεί κανείς, για τουλάχιστον δύο δεκαετίες. Πουλήθηκε στον τελευταίο ιδιοκτήτη το 2017, αλλά η Porsche παρέμεινε ανέγγιχτη και ακίνητη. Εάν ο νέος ιδιοκτήτης θέλει να τη βγάλει στο δρόμο, φανταζόμαστε ότι θα χρειαστεί σημαντική αναμόρφωση. Ολοκληρωμένη σε Polar Silver Metallic, ο VIP ιδιοκτήτης ανέθεσε στην Porsche να εξοπλίσει την RSR του με μερικά πολιτισμένα χαρακτηριστικά. Αυτό περιλαμβάνει ένα δερμάτινο εσωτερικό Guards Red, με το δέρμα να εκτείνεται στο headliner, στο κάτω ταμπλό, στην κολόνα του τιμονιού, ακόμη και στο roll cage.