Ένα ρολόι με θρυλική προέλευση διασημοτήτων οδηγείται και πάλι σε δημοπρασία. Το Rolex GMT-Master του Μάρλον Μπράντο που φορούσε στα γυρίσματα του Apocalypse Now του 1979 πωλήθηκε στον σημερινό ιδιοκτήτη του για σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια το 2019.

Τώρα, το υπογεγραμμένο ρολόι από ανοξείδωτο χάλυβα επιστρέφει στη δημοπρασία και θα μπορούσε να αγοράσει περισσότερα. Το κομμάτι καρπού 39 χλστ. του συνταγματάρχη Κουρτς (κωδ. 1675) θα προσφερθεί στον οίκο Christie’s ως μέρος της πώλησης ρολογιών «Passion for Time», μια ζωντανή δημοπρασία 113 παρτίδων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στη Γενεύη.

Αυτό το συγκεκριμένο ιστορικό κομμάτι έχει μοναδικές λεπτομέρειες, όπως το «M. Μπράντο» χαραγμένο στην θήκη που είχε χαράξει στο χέρι ο ίδιος ο σταρ.

Το Rolex GMT-Master reference 1675, το οποίο έφυγε από το εργοστάσιό του το 1972 πριν περιέλθει στην κατοχή του Μπράντο, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα και δεν έχει γυαλιστεί ποτέ. Έχει όλες τις αυθεντικές καμπύλες και τις αιχμηρές άκρες που είχε αρχικά, με μια βασική εξαίρεση που γράφει ιστορία: ο ίδιος ο Μάρλον Μπράντο χάραξε προσωπικά το “M. Brando” στο πίσω μέρος του ρολογιού.

Το αυτόματο ρολόι διπλής χρήσης έρχεται επίσης με δύο προσαρμοσμένους ιμάντες “M B” σχεδιασμένους από τον Attila Aszodi και δύο υπογεγραμμένες επιστολές προέλευσης. Πριν βγει για πρώτη φορά σε δημοπρασία, το κομμάτι δόθηκε από τον Μπράντο στην υιοθετημένη κόρη του Petra Brando Fischer το 1995. Ένα από τα γράμματα που θα λάβετε με το κομμάτι είναι από εκείνη και το άλλο από την Caroline Barrett, τη 25χρονη βοηθό του χρόνια και η μητέρα του Φίσερ. Ο Μπράντο έδωσε το ρολόι στην κόρη του με ένα χειρόγραφο γράμμα που της έλεγε περήφανη που ήταν για τα επιτεύγματά της. Θυμάται ότι ο Μπράντο φορούσε το ρολόι στο Apocalypse Now που διαδραματίζεται στις Φιλιππίνες, όπου του ζητήθηκε να το αφαιρέσει για γυρίσματα.

Η απάντηση του Μάρλον Μπράντο

«Αν κοιτάζουν το ρολόι μου, τότε δεν κάνω τη δουλειά μου ως ηθοποιός», είχε πει στον Οίκο Christie’s. Στη συνέχεια, του επετράπη να το φορέσει, αλλά το έβγαλε στο πλαίσιο. Ο οίκος δημοπρασιών ισχυρίζεται ότι το ρολόι είναι καλοδιατηρημένο, στην ίδια κατάσταση και με τον ίδιο λαστιχένιο ιμάντα όπως όταν το παρέλαβε ο Φίσερ. Επιπλέον, η θήκη δεν έχει γυαλιστεί ποτέ και το καντράν Mark IV φαίνεται να έχει παλιώσει όμορφα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το ρολόι θα μπορούσε να πουληθεί μεταξύ 1,1 και 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στο Christies, το οποίο δέχεται προσφορές τώρα.

Πηγή: Robbe Report