Με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Ν. 5039/2023 ξεκίνησε από τις 3 Απριλίου 2023 η ισχύς των διατάξεων του Ν. 4850/2021 σχετικά με την κυκλοφορία ιστορικών αυτοκινήτων και την χορήγηση νέων ιστορικών πινακίδων από τις αρμόδιες Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών.

Επομένως, θα μπορούν όσοι επιθυμούν να εφοδιαστούν με ιστορικές πινακίδες για τα οχήματά τους, αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση των αρμόδιων Δ/νσεων Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών από το Υπουργείο σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης των διατάξεων αυτών.
Σημειώνεται πως τα ιστορικά αυτοκίνητα τα οποία θα εφοδιαστούν με τις νέες πινακίδες μετέχουν στη δημόσια κυκλοφορία, με την προυπόθεση ότι έχει ασφαλιστεί το όχημα, ενώ έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν και εντός του μικρού Δακτυλίου (Αθήνα) χωρίς περιορισμό.

Εξυπακούεται ότι όσα αυτοκίνητα δεν έχουν εφοδιαστεί με τις νέες πινακίδες, θα εξακολουθούν να κυκλοφορούν σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στην ΥΑ υπ’ αριθμ. 82350/3809/19 και δεν θα απολαμβάνουν των ρυθμίσεων που προβλέπονται με τις διατάξεις του Ν. 4850/2021.

Διαβάστε αναλυτικά το σχέδιο νόμου στο 4troxoi.gr