Το περιμέναμε πώς και πώς αυτό το Βραζιλία – Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 της ζώνης της νοτίου Αμερικής. Τι το θέλαμε; Πηγή απογοήτευσης, αποδείχτηκε, εκτός αγωνιστικού χώρου. Με βίαια επεισόδια πριν από την έναρξη του ματς να αμαυρώνουν οτιδήποτε άλλο. Οπαδοί της «Σελεσάο» επιτέθηκαν σε αντίστοιχους της «Αλιμπισελέστε» και ξέσπασε μια γενικευμένη σύρραξη με πολλούς τραυματίες μετά και τη βίαιη αντίδραση της αστυνομίας.

Οι παίκτες της Αργεντινής μάλιστα, αποχώρησαν προσωρινά από τον αγωνιστικό χώρο μετά από παρότρυνση του Λιονέλ Μεσι, που ήταν έξαλλος με όσα έβλεπε. Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες παρενέβη προσωπικά στα δρώμενα, ο θερμόαιμος 31χρονος τερματοφύλακας όρμησε σε αστυνομικό που χτυπούσε εκείνη τη στιγμή έναν οπαδό της ομάδας του!

Δείτε βίντεο με τα βίαια επεισόδια στο Βραζιλία – Αργεντινή:

https://twitter.com/AlbicelesteTalk/status/1727142634786046055

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των διοργανωτών καθώς έβαλαν τους φιλάθλους της Αργεντινής ανάμεικτα με αυτούς των γηπεδούχων. Δίνοντας πάτημα έτσι στους ανεγκέφαλους να δράσουν…

Βραζιλία – Αργεντινή 0-1: Το έκρινε ο Οταμέντι

Με το που επέστρεψε η ηρεμία στις κερκίδες, το ματς ξεκίνησε κανονικά. Με τους παγκόσμιους πρωταθλητές να επικρατούν τελικά 1-0 με γκολ του Οταμέντι στο 63’ από κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Μία μεγάλη νίκη που πανηγυρίστηκε δεόντως καθώς επέτρεψε στην Αργεντινή να παραμείνει στην κορυφή του ομίλου της λάτιν ζώνης που οδηγεί στο Μουντιάλ και να αφήσει έτσι πίσω της την ήττα από την Ουρουγουάη, που ήταν η πρώτη της μετά από 25 ματς.

Βραζιλία – Αργεντινή

Πάντως ο Λιονέλ Σκαλόνι, μετά τη λήξη του Βραζιλία – Αργεντινή, ήταν εμφανώς φορτισμένος ψυχολογικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας που οδήγησε στη στέψη στα γήπεδα του Κατάρ. Θα δείξει αν το εννοεί ή αν το είπε πάνω στην ένταση της στιγμής – το 2ο είναι και το πιθανότερο.

«Αυτή η ομάδα συνεχίζει να γράφει ιστορία. Μεγάλη νίκη στο “Μαρακανά”, αν και σημαδεύτηκε από την καταπίεση των Αργεντινών για άλλη μια φορά στη Βραζιλία. Αυτό δεν γίνεται ανεκτό, είναι τρέλα και πρέπει να τελειώσει τώρα», έγραψε σε ποστάρισμά του από μεριά του ο Μέσι, σχολιάζοντας και τα επεισόδια με δηκτικό και ξεκάθαρο τρόπο.

Και η Βραζιλία; Άστα να πάνε. Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη ήττα της (είχαν προηγηθεί αυτές από Ουρουγουάη και Κολομβία) και ξέπεσε στην 6η θέση.  Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κάνει τέτοιο μαύρο σερί σε προκριματικά Μουντιάλ, πρώτη φορά έχασε εντός έδρας και έχει βυθιστεί γερά στην κρίση.

https://www.youtube.com/watch?v=tuIozjGR9Pg