Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από 24 ώρες από την ανάρτηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο η οποία ενημέρωσε άπαντες πως ο «Greek Freak» δεν θα μπορέσει να είναι διαθέσιμος – παρά τις τεράστιες προσπάθειες- στην αποστολή της Εθνικής μας ομάδας για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ 2023.

Έτσι, ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του γνωρίζοντας πλέον πως δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον Έλληνα σουπερ σταρ, τις εναπομείναντες ημέρες που μεσολαβούν μέχρι την έναρξη του Μουντομπάσκετ θα πρέπει να βρουν το κατάλληλο πλάνο ώστε η Εθνική να παρουσιαστεί όπως πρέπει στα παρκέ της Ασίας.

Μπορεί η παραπάνω εξέλιξη να έφερε απογοήτευση και προβληματισμούς, ωστόσο πλέον μπορούμε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια για τις επιλογές που έχει στα «χέρια» του ο Δημήτρης Ιτούδης καθώς τα πράγματα γίνονται πιο ξεκάθαρα σχετικά με την τελική επιλογή των παικτών που θα έχει μαζί του στη Μανίλα τις επόμενες μέρες. Κι αν προσθέσει κανείς στην εξίσωση τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ο οποίος δεν βρίσκεται στο 100% και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα μείνει εκτός πλάνων τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα.

Αυτοί που είναι σίγουροι:

Η εθνική του Δημήτρη Ιτούδη διαθέτει κάποιες σταθερές, στις οποίες ο κόουτς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό καθώς έχει στηρίξει το πλάνο του πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες και στα χαρακτηριστικά που διαθέτουν. Πρώτος απ’ όλους είναι ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Κώστας Παπανικολάου, που θα δώσει το «παρών» σε ακόμη ένα μεγάλο τουρνουά.

Στις «μάχες» της Εθνικής στο Μουντομάσκετ θα τον πλαισιώσουν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Τόμας Γουόκαπ, Γιώργος Παπαγιάννης και Ντίνος Μήτογλου. Αδιαμφησβήτητα, οι προαναφερθέντες θα είναι οι βασικοί πυλώνες, στους οποίους θα βασιστεί ο Ιτούδης αλλά και η Εθνική στη Μανίλα.

Οι «κερδισμένοι» της προετοιμασίας και τα «ερωτηματικά»

Χωρίς αμφιβολία, εκείνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις κατά την προετοιμασία της ΕΘνικής είναι ο Μιχάλης Λούντζης και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, οι οποίοι είχαν εξαιρετική παρουσία στα φιλικά προετοιμασίας. Μαζί τους θα βρίσκεται στις Φιλιππίνες και ο Δημήτρης Μωραίτης, που αναμένεται να έχει το ρόλο του παίκτη που θα έρχεται από τον πάγκο. Επίσης, στους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο, υπολογίζεται και ο Μάνος Χατζηδάκης που θα πλαισιώσει τον Γιώργο Παπαγιάννη στην φροντ λάιν.

Και απομένει μία θέση για τρεις παίκτες που θα πρέπει να καλυφθεί. Αυτή η θέση διεκδικείται από τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Γιώργο Τσαλμπούρη και Λευτέρη Μποχωρίδη, οι οποίοι παλεύουν για μια θέση στο Μουντομπάσκετ 2023, την ώρα που ο Βασίλης Τολιόπουλος, που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά Ακρόπολις, αναμένεται να κοπεί.

Αν λαβουμε υπόψιν τους χρόνους των παραπάνω παικτών στο τουρνούα «Aegean Ακρόπολις», φαίνεται πως ο Λευτέρης Μποχωρίδης έχει το προβάδισμα έναντι των υπολοίπων δύο, καθώς αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια του τουρνουά με Σερβία και Ιταλία, με τον Ιτούδη να δείχνει να τον εμπιστεύεται περισσότερο.

Οι πιθανότεροι να ταξιδέψουν στην Μανίλα:

  1. Ουόκαπ, Λούντζης, Μωραΐτης
  2. Λαρεντζάκης, Ρογκαβόπουλος
  3. Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μποχωρίδης
  4. Μήτογλου, Θανάσης Αντετοκούνμπο
  5. Παπαγιάννης, Χατζηδάκης