Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θέλει να ενισχύσει την Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως όλα δείχνουν πως οι πιθανότητες της παρουσίας του στην Μανίλα είναι ελάχιστες. Το όνομα του Greek Freak βρέθηκε στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας ενόψει του Μουντομπάσκετ, όμως ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη πολύ δύσκολα θα βρίσκεται και στη 12άδα, που θα ταξιδέψει για τις Φιλιππίνες.

Ο Αντετοκούνμπο θέλει πολύ να βοηθήσει τη «γαλανόλευκη», όπως κάνει διαχρονικό -σχεδόν- κάθε καλοκαίρι, αλλά μετά την επέμβαση που έκανε στο γόνατο στην Νέα Υόρκη οι Μιλγουόκι Μπακς είναι ανένδοτοι και έχουν σηκώσει… απαγορευτικό.  Επί της ουσίας, αυτή είναι η πρώτη φορά που τα «ελάφια» θέτουν τόσο σοβαρό θέμα απέναντι στα «θέλω» του “Giannis” και επιθυμούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τον ηγέτη τους.

Το όνομα του Έλληνα σούπερ σταρ μπήκε στην προεπιλογή περισσότερο για επικοινωνιακούς και ψυχολογικούς λόγους, καθώς οι πιθανότητες συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 είναι -δυστυχώς- ελάχιστες. Πλέον, μόνο ένα… θαύμα, σε συνδυασμό με την τεράστια θέληση του παίκτη, θα μπορέσουν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η προεπιλογή της Εθνικής

Γνωστές έγιναν λοιπόν οι πρώτες κλήσεις για την προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας. Μεταξύ των κλήσεων βρίσκεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με τον σούπερ σταρ των Μπακς να κάνει αγώνα… δρόμου – αλλά με ελάχιστες πιθανότητες.

Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο

Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, ενώ την πρώτη κλήση έλαβε και ο Τόμας Ουόκαπ. Επιστροφή και για τον Ντίνο Μήτογλου. Αντίθετα, εκτός των κλήσεων έμειναν οι Κώστας Σλούκας και Νικ Καλάθης, οι οποίοι αποφάσισαν να ξεκουραστούν το καλοκαίρι, αλλά και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Στο διάστημα της προετοιμασίας, η Εθνική θα δώσει και αγώνες, στις 2/8 στη Λουμπλιάνα με τη Σλοβενία, στις 4/8 στο ΟΑΚΑ με τη Σλοβενία στο ματς στο οποίο θα τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης, στις 8 και 10/8 στο ΟΑΚΑ για το τουρνουά Aκρόπολις με αντιπάλους Σερβία και Ιταλία αντίστοιχα και στις 18 και 19/8, στο διεθνές τουρνουά του Αμπου Ντάμπι με αντιπάλους ΗΠΑ και Γερμανία.

Οι κλήσεις: Κώστας Παπανικολάου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης, Γιώργος Παπαγιάννης, Μιχάλης Λούντζης, Ντίνος Μήτογλου, Λευτέρης Μποχωρίδης, Κώστας Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης, Νίκος Χουγκάζ, Γιώργος Τσαλμπούρης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Φλιώνης, Μάνος Χατζηδάκης, Λευτέρης Μαντζούκας, Τόμας Ουόκαπ, Βαγγέλης Ζούγρης.