Μια μεταγραφή που αλλάζει δεδομένα, ταράζει τα νερά. Αυτό που συνηθίζουμε να συνοψίζουμε δημοσιογραφικά, απλά αλλά τόσο εύγλωττα, ως «μπαμ». Οι Μιλγουόκι Μπακς έκαναν πράξη το τεράστιο deal με τον super star, Ντέμιαν Λίλαρντ. Τα «ελάφια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο έγιναν έτσι ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για το δαχτυλίδι του πρωταθλητή του ΝΒΑ. Το δίδυμο που θα συνθέσουν οι 2 παίκτες είναι ικανό για «παπάδες».

Οι Μπακς κινήθηκαν αστραπιαία για να προλάβουν τον ανταγωνισμό για τον Λίλαρντ. Βλέποντας ότι οι διαπραγματεύσεις των Μπλέιζερς με τους Χιτ έχουν μπλοκάρει, τα «Ελάφια» έκαναν την κίνησή τους και τα κατάφεραν, κάνοντας δικό τους τον 33χρονο γκαρντ. Κάπως έτσι, ο Giannis απέκτησε την καλύτερη παρέα στο πλευρό του στο δρόμο για την πραγμάτωση των στόχων, των δικών του και της ομάδας του.

Προφανώς και πολλά μένουν ακόμα να γίνουν, πρέπει να δέσει όλο αυτό, να πλαισιωθεί ακόμα καλύτερα, από όλες τις απόψεις. Αλλά στη θεωρία έχουμε όλα τα εχέγγυα για μια εκρηκτική συνύπαρξη που θα αλλάξει τις ισορροπίες στο ΝΒΑ.

Το σίγουρο είναι πως οι Μπακς άκουσαν προσεκτικά όλα όσα έλεγε, ευθέως ή πλαγίως, ο Έλληνας μπασκετμπολίστας όλο αυτόν τον καιρό. Τα μηνύματα που τους έστελνε για το τι ήθελε και πώς. Τα παράπονά του, επίσης.

Τώρα οι δικαιολογίες τελείωσαν για όλους. Τα λόγια πρέπει να σβήσουν και να μιλήσουν οι πράξεις, η δράση στο παρκέ. Ο πρωταθλητισμός είναι πάντα μια διαδικασία με πολλές αβεβαιότητες, αναμφίβολα. Αλλά με το potential που υπάρχει πια, οι Μπακς, ο Αντετοκούνμπο εξ αντανακλάσεως, έχουν μια υποχρέωση: Να φτάσουν ξανά στην κατάκτηση του τίτλου μέσα σε ορίζοντα 2ετίας.

Λίλαρντ

Η περηφάνια και η προσδοκία των Μπακς μετά το deal με τον Λίλαρντ

Η ανακοίνωση των Μπακς για τον Λίλαρντ μεταφέρει ακριβώς την ικανοποίηση, τη χαρά και την προσδοκία που κυριαρχούν πια στο στρατόπεδο της ομάδας:

«Σήμερα είναι μία ενθουσιώδης μέρα για το Μιλγουόκι. Όταν έχεις τη σπάνια ευκαιρία να φέρεις ένα από τους καλύτερους παίκτες του NBA σε ένα τόσο πολύπλευρο ρόστερ, που έχει υψηλούς στόχους, το κάνεις. Είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον επτά φορές All-Star Ντέμιαν Λίλαρντ στους Μπακς.Γνωρίζουμε ότι οι προσδοκίες σας για εμάς αυτή τη σεζόν θα είναι υψηλές και είμαστε έτοιμοι να τις αγκαλιάσουμε.

Ο Ντέμιαν Λίλαρντ είναι ένας κορυφαίος παίκτης στο πρωτάθλημα μας και κάποιος του οποίου ήμασταν θαυμαστές από καιρό. Αυτές οι ευκαιρίες είναι σπάνιες και δύσκολο να μετρηθούν και να εκτελεστούν. Είμαστε απίστευτα ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία, για την κοινότητα και την ομάδα μας, και πέρα από εκεί είμαστε ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε τον Ντέμιαν και την οικογένειά του στους Μιλγουόκι Μπακς.

Ο χαρακτήρας, η ανταγωνιστικότητα, το ταλέντο και η εμπειρία του συμπληρώνουν την ομάδα μας και μας δίνουν την καλύτερη ευκαιρία να κερδίσουμε στο υψηλότερο επίπεδο καθώς δημιουργούμε νέες αναμνήσεις μαζί».