Δεν είναι όλοι για όλα, ούτε ταιριάζουν οι πάντες με τα πάντα. Επίσης το ποδόσφαιρο είναι μια συνθήκη με πολλές μεταβλητές που επηρεάζουν το αποτέλεσμα, καθώς και ένας χώρος χωρίς καθόλου υπομονή. Κάπως έτσι ο Φερνάντο Σάντος, μετά από μόλις 5 ματς ως επικεφαλής, μετράει ανάποδα την εθνική Πολωνίας. Βασικά ειλημμένη είναι η απόφαση να φύγει, το θέμα είναι ο τρόπος.

Ο άλλοτε κόουτς της Εθνικής μας ομάδας και πρωταθλητής Ευρώπης το 2016 με την Πορτογαλία, δεν κατάφερε να περάσει γρήγορα τα «θέλω» του στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και στους υπόλοιπους. Με αποτέλεσμα, η Πολωνία κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός Euro 2024 μετά από 3 ήττες στις πρώτες 5 αγωνιστικές των προκριματικών από την Αλβανία, τη Μολδαβία και την Τσεχία, ενώ δυσκολεύτηκε ακόμα και με τα Νησιά Φερόε.

Τι γράφουν τα ΜΜΕ για τον Φερνάντο Σάντος, τι είπε ο Λεβαντόφσκι

Ο Φερνάντο Σάντος θεωρείται «τελειωμένος» από τα ΜΜΕ της χώρας, που τον αποκαλούν «ξεπερασμένο», «τοξικό» και «κουρασμένο». Γράφουν πως το μόνο που μένει είναι να επισημοποιηθεί το διαζυγιο, παρότι ο Πορτογάλος είπε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Δηλώσεις ωστόσο όπως η κάτωθι του «Λέβα» δείχνουν πως το κλίμα είναι πολύ βαρύ και δεν αλλάζει:

«Η ομάδα χρειάζεται μεγάλες αλλαγές για να δει το φως στο βάθος του τούνελ. Δεν μπορώ, όμως, να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους υπάρχει αυτή η κατάσταση. Ξέω, όμως, ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να πάρουμε νίκες. Είχαμε δυσκολίες από την αρχή της προκριματικής φάσης. Τι συνέβη σε μια ομάδα που έπαιζε καλύτερα με τους ίδιους παίκτες;», είπε ο φορ της Μπαρτσελόνα. Πώς να «φωτογραφίσεις» τον Σάντος χωρίς να πεις το όνομά του, δηλαδή…

Τις επόμενες ώρες ο Φερνάντο Σάντος θα συναντηθεί με την ηγεσία της πολωνικής ομοσπονδίας. Η αποζημίωσή του σε ενδεχόμενη απόλυση ανέρχεται στα 320.000 ευρώ. Να τονίσουμε πως είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία της εθνικής Πολωνίας.

Photo Credits: Twitter