Στο ματς με την Ιρλανδία, η Εθνική Ελλάδας έκανε πράξη το «πρέπει» της, παίρνοντας τη νίκη με 2-1. Η επόμενη αποστολή είναι εντελώς άλλο level. Η Γαλλία στο «Σταντ ντε Φρανς» (19/6, 21:45, ALPHA TV, NOVASPORTS PRIME), είναι το τοπ σε συντελεστή δυσκολίας. Αλλά οι διεθνείς μας, μόνο χαμένοι από χέρι δεν νιώθουν και εννοείται, αυτή είναι η σωστή νοοτροπία.

«Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο», έδωσε το σύνθημα ο Τάσος Μπακασέτας. «Γιατί να μην πάρουμε κάτι από αυτό το ματς;», πρόσθεσε ο Ταξιάρχης Φούντας. Είναι εμφανές από τα λόγια αυτά πως κάτι έχει αλλάξει προς το καλύτερο σε αυτά τα προκριματικά του Euro 2024 όσον αφορά τη ψυχολογία των διεθνών μας.

Ο Πογέτ μας προϊδεάζει για μια επιθετική Εθνική Ελλάδας

Ο Γκουστάβο Πογέτ υπήρξε επίσης τρόπον τινά τολμηρός στις δηλώσεις του: «Παίζουμε με μία από τις δύο μεγάλες ομάδες του κόσμου μαζί με την Αργεντινή. Θα πρέπει η απόδοση της Ελλάδας να είναι όσο καλύτερη γίνεται. Να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο. Δεν ερχόμαστε μόνο να αμυνθούμε. Θέλουμε να παίξουμε με τον τρόπο που ξέρουμε. Θέλουμε να επιτεθούμε», σημείωσε ο Ουρουγουανός κόουτς.

Από πλευράς «τρικολόρ», ο Ντιντιέ Ντεσάν μίλησε με πολύ καλά λόγια για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα,  ενώ προανήγγειλε τέσσερις αλλαγές στην 11άδα συγκριτικά με το 3-0 της Παρασκευής (16/06) κόντρα στο Γιβραλτάρ.

ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ελλάδα-Γαλλία (21:45)

Ιρλανδία-Γιβραλτάρ (21:45)

Ρεπό: Ολλανδία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γαλλία 9 (3 ματς)

2. Ελλάδα 6 (2 ματς)

3. Ολλανδία 3 (2 ματς)

4. Ιρλανδία 0 (2 ματς)

5. Γιβραλτάρ 0 (3 ματς)