88:59. Περνάει αλλαγή, με τη Γιουβέντους να παλεύει και με το χρόνο μπας και μπορέσει να απαντήσει στο εκ του 53ου λεπτού 1-0 της Ρόμα. 89:39. Το παιχνίδι για τον Μόιζε Κεν τελειώνει κιόλας. Απευθείας κόκκινη. Για χτύπημα στον Τζανλούκα Μαντσίνι. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στον πάγκο, τον κοιτάζει με μια μίξη απορίας, οργής και έκπληξης…

Λάθη κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν – λένε και καλώς το λένε. Ναι, αλλά υπάρχουν και ορισμένα που ξεπερνούν τα όρια. Δεν λέμε πως πρέπει να… κλείσουμε σε ένα δωμάτιο τον Ιταλό επιθετικό μέχρι να συνετιστεί. Ούτε βέβαια πως αξίζει να ασχολούμαστε με τους βλάκες που του επιτέθηκαν ρατσιστικά μέσω social media. Αλλά του χρειάζεται κάτι για να ξυπνήσει, να ταρακουνηθεί για τα καλά.

Μόιζε Κεν, δεν μπορεί να φταίνε πάντα άλλοι

Ναι, θα του επιβληθεί πρόστιμο, που μπορεί να φτάσει τα 25 χιλ. ευρώ. Αλλά δεν θα πονέσει δα η τσέπη του, είναι σκάρτα το 5% του ακαθάριστου εισοδήματός του σε μηνιαία βάση. Το ζήτημα εν προκειμένω δεν είναι οικονομικό. Είναι πρακτικό. Μιλάμε για ένα παιδί που μπορεί να μην έχει ακόμα χάσει το δρόμο του, αλλά καλά δεν το πάει. Καθόλου.

Ήταν 16 ετών και 265 ημερών όταν έκανε ντεμπούτο με τη Γιουβέντους. Ο νεότερος ever στην ιστορία του κλαμπ που ξεκινάει βασικός. Μεγάλο ταλέντο, ο μικρός που έρχεται με φόρα, λέγαμε τότε.  Επτά χρόνια μετά, κακός δεν είναι κάποιος που θα πει πως η ιστορία δεν έχει πάει όπως η αρχή υποσχόταν. Ο Κεν πρέπει επειγόντως να καταλάβει πως δεν μπορεί να φταίνε πάντα οι άλλοι.

Η Γιουβέντους σκέφτεται σοβαρά να τον ξεφορτωθεί

Επέστρεψε στη Γιούβε μετά το αποτυχημένο πέρασμά του από την Έβερτον, με τη συμφωνία να είναι για διετή δανεισμό και υποχρεωτική αγορά. Πλέον όμως, οι «μπιανκονέρι» δεν είναι καθόλου σίγουροι πως αξίζει να συνεχίσουν να τον στηρίζουν. Το σενάριο να τον αγοράσουν και να προσπαθήσουν μετά να βρουν ομάδα να τον δώσουν κερδίζει έδαφος. Ιδανικά θα ήθελαν 30 εκατ. ευρώ να μην έχουν χασούρα. Αισιόδοξο, για να μην πούμε ουτοπικό.

Δεν πάνε παρά λίγες μέρες που ο Κεν έκλεισε τα 23. Μικρό παιδί για το χώρο δεν είναι. Πρέπει να αρχίσει να φέρεται με την ανάλογη ωριμότητα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα ψάχνει σε λίγο να καταλάβει πως άφησε να πάει χαμένη μια ευκαιρία για μεγάλη καριέρα. Περνάει γρήγορα ο καιρός, σαν 40 δευτερόλεπτα…