Τα όσα συμβαίνουν στους «μπιανκονέρι» δεν ήταν αναμενόμενα, η αλήθεια είναι, με αναδίπλωση στο θέμα της ευρωπαϊκής Super League και της UEFA. Από εκεί που οι Τορινέζοι, σύμφωνα με όσα έλεγαν στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία, δεν έκαναν ούτε μισό βήμα, τελικά το έκαναν. Μεγαλύτερο από μισό.

Η διοίκηση της Γιουβέντους έστειλε επιστολή σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, στην οποία έκανε λόγο για απειλές από την UEFA. Απειλές για αποκλεισμό από την Ευρώπη για 3-5 χρόνια αν δεν φύγει από τη European Super League. Και κατέληγε, στην ίδια επιστολή, ότι θα εκκινήσει τις διαδικασίες αποχώρησης. Τούτο το αποκάλυψε η ισπανική εφημερίδα «Marca».

Κατόπιν όμως η εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση της Γιούβε, στην οποία αναφερόταν ότι δεν ήταν οριστικό κάτι τέτοιο και γινόταν λόγος για συζητήσεις που θα πρέπει να γίνουν με Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα για μια ενδεχόμενη έξοδο από την ESL. Παράλληλα, διαψεύστηκαν τα δημοσιεύματα περί απειλών από την UEFA για αποκλεισμό. Βέβαια, συχνά ο καλύτερος τρόπος για να επιβεβαιώσεις κάτι είναι να το διαψεύσεις…

Τα ισπανικά ΜΜΕ επανήλθαν στο θέμα, αναφέρονται ότι η Α22, η εταιρεία που προτομάρει την ευρωπαϊκή Σούπερ Λίγκα, μαζί με τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα έχουν «ακράδαντες αποδείξεις ότι η UEFA απειλεί τη Γιουβέντους με αποκλεισμό από την Ευρώπη για τρία χρόνια». Ετσι, θα πάνε δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Το οποίο δικαστήριο της ΕΕ αναμενόταν να βγάλει την απόφαση για το αν είναι μονοπώλιο η UEFA τον Απρίλιο, μετά τον Ιούνιο και με τη νέα αναβολή πάει για Σεπτέμβριο.

Αλλαξε στάση η Γιουβέντους

Αυτή η αλλαγή στάσης της Γιουβέντους, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωσή της, έκανε έξαλλους τους οπαδούς της, οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά ΜΜΕ, γράφουν… αρκετά για τον ιδιοκτήτη Τζον Ελκαν και την τακτική του. Παράλληλα, το ότι ο σύλλογος ήρθε πιο κοντά με την UEFA, ερμηνεύεται σαν σημάδι είτε για πώληση σε Αραβες (που αναφέρεται κατά κόρον τελευταία) είτε για είσοδο Αράβων επενδυτών ως επενδυτές.

Η, δε, ιταλική «La Stampa» (η οποία ανήκει στην Exor, δηλαδή στην οικογένεια Ανιέλι) αποκαλύπτει ότι στις 11 Μαΐου έγινε συνάντηση ανάμεσα σε ανθρώπους της Γιούβε και της UEFA. Μια συνάντηση που προέκυψε έπειτα από μεσολάβηση της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συγκεκριμένα του προέδρου της, Γκαμπριέλε Γκραβίνα. Μια συνάντηση που έφερε πιο κοντά τις δύο πλευρές..