Οι σοβαροί συλλέκτες εμπειριών θα προσθέτουν από εδώ και πέρα ένα ακόμη «To Do» στη λίστα με τις επιθυμίες τους, το οποίο βέβαια συμβαίνει σπάνια: Να είναι παρόντες στη Νάπολη όταν η τοπική ομάδα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Φυσικά και το είχαμε μυριστεί εκεί γύρω στα τέλη Ιανουαρίου, όταν οι «παρτενοπέι» έδειχναν πως μπορούν να κατακτήσουν το πρώτο τους σκουντέτο 33 χρόνια μετά το τελευταίο και χωρίς τον Ντιέγκο Μαραντόνα τριγύρω.

Αλλά αυτό που συνέβη στη μητρόπολη του φτωχού και καταπιεσμένου Ιταλικού Νότου έδειξε πως ακόμη και η φαντασία μας δεν είναι αρκετή. Το βράδυ της Πέμπτης, το τελευταίο σφύρισμα του διαιτητή στο Φρίουλι του Ούντινε, έδωσε το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς. Οι μισοί οπαδοί της Νάπολι που ταξίδεψαν για το ματς – ορόσημο κλαίνε στην κερκίδα, κάποιοι βουτάνε τα παιδιά τους για να μπουν στον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος γεμίζει από εξιταρισμένους οπαδούς. Οι ποδοσφαιριστές φεύγουν από το γήπεδο ημίγυμνοι, καθώς οι φανέλες και τα σορτς θα γίνουν συλλεκτικά, ενώ κάποιοι ακουμπάνε τη φαλάκρα του αρχιτέκτονα του θριάμβου, Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Την ίδια στιγμή, η πόλη από ψηλά έμοιαζε να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, ενώ γρήγορα γέμισαν τα στενά της πόλης…

https://youtu.be/2v4KHUqRJEQ


Οι Ναπολιτάνοι δίνουν τον τόνο του πάρτι με κόρνες και καπνογόνα, με το πανδαιμόνιο να κυριεύει την πόλη.

Η ομάδα επιστρέφει στη Νάπολη και αυτή είναι η εικόνα πίσω από το λεωφορείο της ομάδας.

Την επομένη, οι Ναπολιτάνοι έτρεξαν να πούνε τα νέα στο χρυσό παιδί τους, τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Το βράδυ της Κυριακής, η συγκίνηση και ο παροξυσμός εναλλασσόταν στη φιέστα του πρωταθλήματος, στο στάδιο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.