«Δυνατός» ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος κέρδισε με άνεση τον Tommy Paul κι έκλεισε «ραντεβού» με τον Novak Djokovic, στα ημιτελικά του Paris Masters.

Ο Σέρβος τενίστας με την σειρά του έφτασε στους “4” του τουρνουά, επικρατώντας με άνεση του Lorenzo Musetti.

Ταυτόχρονα, με την νίκη του επί του Paul ο 24χρονος Τσιτσιπάς επανήλθε στο No.3 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ φλερτάρει σημαντικά με το να ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην 2η θέση της ATP.

Τώρα, εάν ο Έλληνας πρωταθλητής καταφέρει να νικήσει τον «υπεράνθρωπο» Djokovic, θα καταφέρει να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης και να διεκδικήσει τον τίτλο αλλά και το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP.

Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς, θα τεθούν αντιμέτωποι για 11η φορά στο Tour, με τον Σέρβο να υπερτερεί στη μεταξύ τους… κόντρα με 8-2. Την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν πριν λίγες εβδομάδες στον τελικό της Αστάνα, με τον Σέρβο να παίρνει τη νίκη με 2-0 σετ.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κερδίσει τις 12 τελευταίες του αναμετρήσεις στο tour, ενώ μετράει και 12 διαδοχικές νίκες στο Μπερσί (ήταν πρωταθλητής το 2019 και το 2021). Συνολικά έχει κατακτήσει τον τίτλο στο Παρίσι 6 φορές και είναι ο πολυνίκης του θεσμού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα παίξει για 1η φορά στα ημιτελικά του παρισινού Masters και για 5η φέτος σε ένα Masters. Από τους 4 προηγούμενους κέρδισε τους 3, σε Monte-Carlo, Ρώμη και Σινσινάτι.

Το Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς θα κάνει… πρώτο σερβίς στις 17:30. Ο άλλος ημιτελικός, που θα προηγηθεί στο πρόγραμμα (15:00 ώρα Ελλάδας), ο Φέλιξ αλιασίμ θα αντιμετωπίσει τον Χόλγκε Ρουν.