Ορισμένες φορές η απόσταση ανάμεσα στο ιδιοφυές και στο γελοίο είναι πολύ μικρή. Και από wannabe πρώτος μάγκας, γίνεσαι παρίας.  Απόδειξη αυτό που συνέβη σε ματς της Γαλατασαράι με την Ιστανμπούλσπορ για τη Super Lig Τουρκίας. Σε μια από τις χειρότερες εκτελέσεις πέναλτι όλων των εποχών.

Όλα συνέβησαν στο 37’. Όταν η Γαλατά κέρδισε πέναλτι. Στη βούλα για να το εκτελέσει πήγε ο Κερέμ Ακτούρογλου. Οι πιο παρατηρητικοί θα πρόσεξαν πως κάτι είπε συνωμοτικά με τον Μάουρο Ικάρντι πριν πάρει φόρα.

Αυτό το «κάτι» φάνηκε τι ήταν δευτερόλεπτα μετά. Αντί να εκτελέσει κανονικά έκανε πάσα στον Αργεντινό συμπαίκτη του, όπως είχαν προφανώς συνεννοηθεί. Μόνο που ο Ικάρντι ήταν τόσο περήφανος για τη… μαλαγανιά που ξέχασε το απλό. Και αστόχησε προ κενής εστίας!

Γελούσε και ο ίδιος με το πάθημά του, αν και εμφανώς η ντροπή κυριαρχούσε. Πάλι καλά γι’ αυτόν, αργότερα εξιλεώθηκε για τον κωμικοτραγικό τρόπο που σπατάλησε το πέναλτι. Με δικό του γκολ, από πάσα του Ακτούρογλου μάλιστα, έκρινε το ματς υπέρ της Τσιμ Μπομ (1-0). Και οι 2 παίκτες πήραν έτσι ένα μεγάλο μάθημα: Keep it simple…