«Θέλετε χαρτζιλίκι; Θα το ζητήσετε κάνοντας ένα πλήρες PowerPoint». Αυτή είναι η προϋπόθεση ενός πατέρα δύο παιδιών, που θέλει να τα μάθει να διεκδικούν και να δουλεύουν για τα χρήματα στην ζωή τους.

Ο Φιλ Τσίκεντεν, ο οποίος ζει κοντά στο Σάφολκ, σκέφτηκε την ιδέα όταν έμαθε ότι ο 15χρονος γιος του Τζόσουα δεν συμμετείχε στο μάθημα.

Έτσι, θέλησε να του δώσει ένα κίνητρο να εξασκήσει τις δεξιότητές του. 

Έπειτα, ο μικρότερος γιος του, ο 10χρονος Σαμ, άρχισε επίσης να κάνει παρουσίαση PowerPoint στους γονείς του, για να εξηγήσει γιατί θα έπρεπε να αποκτήσει νέο video game ή χρήματα για αντικείμενα εκτός του μηνιαίου χαρτζιλικιού του.

«Ήταν ένας πολύ καλός τρόπος να δοκιμάσουν τις δεξιότητές τους, να ενισχύσουν την αυτοπεποίθησή τους και να καλύψουν λίγο από το κενό λόγω lockdown, όταν έχασαν κάποιες από αυτές τις ευκαιρίες κοινωνικοποίησης», δήλωσε.

πατέρας

Ως αποτέλεσμα, είπε ότι ο μεγαλύτερος γιος του, Τζόσουα είχε αυξήσει την αυτοπεποίθησή του, τόσο στην τάξη όσο και με τους φίλους του.

Ο Σαμ «είχε πάντα αυτοπεποίθηση όσον αφορά τους συνομηλίκους του, αλλά το έχει εξελίξει», λέει. «Είναι πολύ πιο εύγλωττος και χαρούμενος να συμμετέχει, οπότε είχε θετικό αντίκτυπο», πρόσθεσε.

Ο δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος κάνει «πολλές» παρουσιάσεις για τη δουλειά του, δήλωσε ότι τα σχολεία θα πρέπει να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη δεξιοτήτων δημόσιας ομιλίας.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει ότι μερικά από τα ppts που έφτιαξαν οι γιοι του είναι καλύτερα και από πολλά από αυτά που βλέπει από συνάδελφούς του.