Όλοι έχουμε δει τη μασκότ της εταιρείας ελαστικών Michelin, τον Michelin Man και σίγουρα μία απορία που μας γεννήθηκε, είναι γιατί είναι λευκός, ενώ τα ελαστικά είναι μαύρα. Ο αυθεντικός Michelin Man δημιουργήθηκε το 1894.

Ο Michelin Man είναι λευκός επειδή τα ελαστικά ήταν στη φυσική τους απόχρωση λευκά μέχρι το 1912.

Στην πορεία το υλικό των ελαστικών αναμείχθηκε χημικά με άνθρακα και έτσι προέκυψαν τα μαύρα ελαστικά. Η αλλαγή ήταν δομική, δεν έγινε για αισθητικούς λόγους. Προσθέτοντας άνθρακα, τα ελαστικά Μichelin έγιναν πιο ανθεκτικά.

Michelin

Αστέρια Michelin: Η γέννηση ενός θεσμού της γαστρονομίας

Η Michelin στην πορεία άρχισε να αξιολογεί τα εστιατόρια, με στόχο περισσότεροι άνθρωποι να ταξιδεύουν μεγαλύτερες αποστάσεις με τα αυτοκίνητά τους, για να απολαύσουν ένα γεύμα σε αυτά τα εστιατόρια.

Αυτά τα ταξίδια σε διάφορους προορισμούς, όπως σκέφτηκε ο τομέας Marketing της εταιρείας, θα φθείρουν τα ελαστικά τους πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζει να αγοράσουν περισσότερα.

Το σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιεί η Michelin αποτελείται από μία διαβάθμιση αστεριών που καθορίζουν αν αξίζει ή όχι να ταξιδέψετε μέχρι το εστιατόριο. Για να γνωρίζετε:

Ένα αστέρι Michelin: «Ένα πολύ καλό εστιατόριο στην κατηγορία του»
Δύο αστέρια Michelin: «Εξαιρετικό μαγείρεμα, αξίζει μια παράκαμψη»
Τρία αστέρια Michelin: «Εξαιρετική κουζίνα, αξίζει ένα ξεχωριστό ταξίδι».