Το Conde Nast Traveller αποθέωσε για ακόμα μια φορά ένα ελληνικό νησί. Ανάμεσα στα λαμπερά νερά του Ιονίου, αυτό το νησί έχει φανταστικές παρθένες παραλίες και έναν χαλαρό μεσογειακό τρόπο ζωής. Σίγουρα, θα μπορούσατε να περάσετε τέλεια στο ταξίδι σας χαλαρώνοντας στον ήλιο και στην λευκή άμμο. Για να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε την δική σας Οδύσσεια ακολουθούν τρία πράγματα που πρέπει να κάνετε για να εξερευνήσετε την Κεφαλονιά.

Επιτέλους λίγο Ιόνιο: Το νησί που αποθεώνει το Conde Nast Traveller - "Εξερευνήστε τις σπηλιές, κάντε πεζοπορία στο βουνό", προτείνει

Εξερεύνησε τα σπήλαια

Εντυπωσιακά σπήλαια που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί, με τα πιο δημοφιλή να είναι το Σπήλαιο Δρογκαράτης και το Σπήλαιο της Μελισσάνης.

Το Σπήλαιο Δρογκαράτης, που ανακαλύφθηκε πριν από 300 χρόνια, συγκαταλέγεται στα κορυφαία φυσικά θαύματα του νησιού, φιλοξενώντας σταλαγμίτες και σταλακτίτες, καθώς και περίπλοκους βραχώδεις σχηματισμούς 150 εκατομμυρίων χρόνων. Το σπήλαιο χρησιμεύει επίσης ως χώρος για μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε απόσταση 10 λεπτών με το αυτοκίνητο μπορείτε να φτάσετε στο Σπήλαιο της Μελισσάνης. Μία από τις πιο δημοφιλείς τοποθεσίες του νησιού. Η σπηλιά ξερευνήθηκε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εργαλεία, αγγεία και κοσμήματα που υποδηλώνουν ότι ήταν ένας αρχαίος τόπος λατρείας.

Σήμερα, οι τουρίστες μπορούν να κάνουν πεζοπορία στην κορυφή του σπηλαίου της Μελισσάνης για να απολαύσουν την απίστευτη πανοραμική θέα ή να κάνουν μια βόλτα με βάρκα μέσα από τα κανάλια και τις αίθουσες του μέχρι την τιρκουάζ λίμνη στο κέντρο του. Το μεσημέρι όταν ο ήλιος είναι ψηλά και το φως μπαίνει μέσα από την οροφή, η σπηλιά φωτίζεται με ένα υπέροχο μπλε φως.

Το αναγνωρίζεις με μια εικόνα: Το νησί που αποθεώνει το Conde Nast Traveller - «Εξερευνήστε τις σπηλιές, βρείτε την ιδανική σας παραλία», προτείνει

Φάτε και πιείτε σαν ντόπιοι στο νησί

Τα φαγητά στην Κεφαλονιά είναι εξαιρετικά και τα φρέσκα θαλασσινά αποτελούν το επίκεντρο της κουζίνας του νησιού. Απολαύστε ψητό χταπόδι, ζυμαρικά με αχινό και τηγανητό καλαμάρι σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες.

Για τους κρεατοφάγους, το σοφρίτο (σιγοψημένο μοσχαρίσιο στιφάδο που σερβίρεται με ρύζι ή ζυμαρικά) και η κρεατόπιτα (πίτα με δύο κρέατα που ψήνονται σε ξυλόφουρνο) είναι και τα δύο παραδοσιακά νησιώτικα πιάτα με ιδιαίτερη γεύση. Αν δεν νιώθετε γαστρονομικά περιπετειώδεις ή ταξιδεύετε με παιδιά απλά, κλασικά πιάτα όπως φρέσκες ελληνικές σαλάτες, σουβλάκι κοτόπουλο ή γύρος, πίττα και τζατζίκι σερβίρονται παντού και απολαμβάνονται καλύτερα στον ήλιο.

Για να δροσιστείτε, ο freddo espresso συνδυάζει πλούσια γεύση εσπρέσο με παγωμένο γάλα και πάγο για να δημιουργήσει ένα αναζωογονητικό pick-up καφέ. Είναι βασικό στοιχείο της ελληνικής κουλτούρας του καφέ, αλλά αν θέλετε κάτι πιο παραδοσιακό ένας ελληνικός καφές είναι ό, τι πρέπει για εσάς.

Το κλίμα και η τοπογραφία στο νησί, καθιστούν την Κεφαλονιά το ιδανικό μέρος για την καλλιέργεια σταφυλιών και υπάρχουν πολλά οινοποιεία για περιήγηση. Δοκιμάστε το χαρακτηριστικό κρασί του νησιού, την λευκή ρομπόλα, που καλλιεργείται από σταφύλια μοναδικά στην Κεφαλονιά. Για κάτι λίγο πιο δυνατό, το ούζο είναι το απεριτίφ των ντόπιων. Συχνά θα το βρείτε να σερβίρεται πριν από τα γεύματα ή δίπλα σε μικρά πιάτα με ελιές, τυριά και ψωμί. Αν προτιμάτε να στρώσετε το στομάχι σας, το ούζο είναι ιδανικό μετά το γεύμα και χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από τους ντόπιους για να βοηθήσει την πέψη.

Το αναγνωρίζεις με μια εικόνα: Το νησί που αποθεώνει το Conde Nast Traveller - «Εξερευνήστε τις σπηλιές, βρείτε την ιδανική σας παραλία», προτείνει

Βρείτε την τέλεια παραλία σας στο νησί

Η Κεφαλονιά φιλοξενεί μια σειρά από τις πιο παρθένες παραλίες της Μεσογείου. Η παραλία του Μύρτου είναι μια από τις πιο γνωστές του νησιού. Εμφανίστηκε στην ταινία του 2001, «Το Μαντολίνο του Captain Corelli», με τα λευκά βότσαλα της και τα τιρκουάζ νερά και τις λευκές όψεις των βράχων, με πλούσια πράσινη βλάστηση.

Οι οικογένειες που αναζητούν λιγότερο ανταγωνισμό για χώρο στην άμμο, καλά θα κάνουν να κατευθυνθούν στον Λουρδά ή στην παραλία της Σκάλας. Στη νότια ακτή, και οι δύο παραλίες δελεάζουν τους επισκέπτες με απαλή άμμο, απαλά κύματα, ρηχά νερά και χαλαρή ατμόσφαιρα. Νοικιάστε ένα κρεβάτι και ομπρέλα και τοποθετήστε τα δίπλα στο πράσινο για φυσική σκιά.

Στα νοτιοδυτικά, η παραλία Ξι προσφέρει λιγότερη σκιά κατά μήκος της έκτασης 3 χιλιομέτρων της, αλλά νοικιάστε ή φέρτε τη δική σας ομπρέλα για να απολαύσετε μια μέρα στη διάσημη κόκκινη άμμο και τους αργιλικούς βράχους, που χρησιμοποιούνται από ντόπιους και παραθεριστές για να βοηθήσουν στον καθαρισμό του δέρματος.

Επιτέλους λίγο Ιόνιο: Το νησί που αποθεώνει το Conde Nast Traveller - "Εξερευνήστε τις σπηλιές, κάντε πεζοπορία στο βουνό", προτείνει

Οι πιο τολμηροί θαλασσοπόροι μπορούν να κάνουν πεζοπορία ή να πάρουν βάρκα από την παραλία Φτέρη στα βορειοδυτικά, όπου θα βρουν κρυστάλλινα νερά και εκπληκτικούς βραχώδεις σχηματισμούς. Αν και δεν είναι το πιο προσιτό – θυμηθείτε, υπάρχει μια πεζοπορία 45 λεπτών που θα χρειαστεί να ξεπεράσετε – παρέχει ένα επίπεδο απομόνωσης που κάνει το ταξίδι να αξίζει τον κόπο. Οι εγκαταστάσεις είναι ανύπαρκτες εδώ, προσθέτοντας την ηρεμία, οπότε φροντίστε να είστε καλά εφοδιασμένοι με φαγητό, νερό, αντηλιακή κρέμα και πετσέτες.

Πηγή: CondeNastTraveller.com

*Photo Credits: Shutterstock