Πανικός κι αδιαχώρητο. Αυτό μπορεί να χαρακτηρίσει την εικόνα που αντικρύσαμε από το νησί της Πάρου την Κυριακή του Πάσχα, με τα βίντεο από το τεράστιο πάρτι στο Barbarossa στη Νάουσα να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και σίγουρα να εντυπωσιάζουν. Δηλαδή, για να το πούμε στην υπερβολή, από τη μία είναι η Madonna με τα 1.6 εκατομμύρια Βραζιλιάνους στην Κόπα Καμπάνα το Σάββατο στη συναυλία της και από την άλλη η Νάουσα, όπου το μισό και βάλε νησί συγκεντρώθηκε στο σημείο για να γιορτάσει το Πάσχα.

Από το βράδυ της Ανάστασης, Σάββατο μεσάνυχτα προς Κυριακή, ο κόσμος που βρισκόταν στο νησί μετακινείτο συλλογικά, σαν σε συνεννόηση, αφού μετά την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή όπου συγκεντρώθηκε τεράστιο πλήθος, ένα ακόμα μεγαλύτερο πλήθος είχε κλείσει τραπέζι για το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα, με τους ανθρώπους που δουλεύουν στα εκεί μαγαζιά, να ζουν για ακόμα μια χρονιά αλησμόνητες στιγμές, αφού το μέγεθος του πλήθους ήταν πέρα από κάθε καταμέτρηση.

Και το μεγάλο γλέντι στο νησί, το μεγαλύτερο στις Κυκλάδες, στο Αιγαίο, ενδεχομένως και στα δύο πελάγη, δεν σταμάτησε μέχρι αργά το βράδυ, με τα βίντεο να δείχνουν ότι μέχρι αργά κόσμος συγκεντρωνόταν εκεί και συνέχιζε το τραγούδι και τον χορό, με μια μετάβαση από τα νησιώτικα και δημοτικά, στα λαϊκοπόπ.

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε αυτή η εικόνα είναι ενδεικτική για το τι θα ακολουθήσει στο νησί από δω και μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, μιας και πλέον μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά για το δημοφιλέστερο της χώράς σε επίπεδο αριθμών, αυτό που θα κάνει το μεγαλύτερο μπαμ στη φετινή τουριστική σεζόν.