Πολύ συχνά λέμε ότι θα θέλαμε να υπάρχει μια χρονομηχανή για να ταξιδέψουμε στο παρελθόν, αλλά ξεχνάμε ότι αυτό είναι εφικτό με μια πτήση. Μπορούμε δηλαδή να ταξιδέψουμε από ένα μέρος της Ανατολής σε ένα της Δύσης και να έχουμε πάει μερικές ώρες πίσω. Όταν μάλιστα το κάνουμε αυτό σε ημέρα αλλαγής μήνα ή χρόνου, μπορούμε να πάμε μήνα ή και χρόνο πίσω.

Έτσι σκέφτηκαν και κάποιοι Αμερικάνοι που επέλεξαν να ταξιδέψουν με την United Airlines τις πρώτες ώρες του 2024 από το Γκουάμ (βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ειρηνικού Ωκεανού και είναι από τις πρώτες περιοχές που ήρθε το 2024), με τελικό προορισμό την Χονολουλού στη Χαβάη (στην ανατολική πλευρά του Ειρηνικού και τελευταία που υποδέχεται το 2024), όπου λόγω της χρονικής ζώνης, θα έφταναν λίγες ώρες πριν εκπνεύσει εκεί το 2023.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNN, η πτήση UA200 θα απογειωνόταν στις 7 και 35 το πρωί της 1ης Ιανουαρίου 2024 για να προσγειωθεί στον προορισμότης στις 6:50 το απόγευμα στις 31/12/23.

Κάτι πήγε όμως στραβά και υπήρξε μια καθυστέρηση αρκετών ωρών με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην γιορτάσουν εις διπλούν την Πρωτοχρονιά και να μην προσγειωθούν στο…παρελθόν, αλλά να προσγειωθούν ξανά στο 2024, μόλις για 34 λεπτά μετά τον ερχομό του νέου έτους.

Οι επιβάτες ενοχλήθηκαν και τουίταραν σχετικά με την αθέτηση της υπόσχεσης της United Airlines, με την εταιρεία να προσφέρει δυνατότητα rebooking στους επιβάτες που δε θα είχαν όμως πια τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο 2023.

Η τακτική του timezone hopping την Πρωτοχρονιά είναι αρκετά συνηθισμένη για κάποιους με αρκετές εταιρείες ανά τον κόσμο να χρησιμοποιούν το ταξίδι στον χρόνο ως μάρκετινγκ ατού.

Για παράδειγμα, υπήρξε πτήση που ξεκίνησε από το Χονγκ Κονγκ στη 1 το μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου 2024 για να φτάσει στο Σαν Φρανσίσκο στις 8 και 22 το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου 2023. Ίδια λογική υπήρξε και σε πτήση από το Τόκιο προς το Λος Άντζελες.