Δεν ξέρω ποιος ήταν ο πρώτος που έβαλε αυτή την αντίληψη στο τραπέζι και βοήθησε στο να επικρατήσει, αλλά ειλικρινά, δεν είναι ως και τραγικό να φθονούμε κάποιον επειδή ζει πλουσιοπάροχα με λεφτά που έβγαλαν οι γονείς του; Ο Brooklyn Beckham για παράδειγμα, μπήκε στο στόχαστρο γιατί σε ένα βίντεο στο Instagram οδηγάει ένα όχημα αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων και λέει πως θέλει να γίνει ένας πολύ καλός σεφ.

Όλοι γράφουν στα σχόλια πως κάνει ό,τι κάνει με τα λεφτά και το όνομα του μπαμπά David και της μαμάς Victoria και πως οι γόνοι διάσημων και πλουσίων είναι αστείοι γιατί σου λένε να ακολουθήσεις το πάθος σου, αγνοώντας τι θα πει επιβίωση.

Όντως, ο Brooklyn Beckham και κάθε παιδί διάσημου με λεφτά, αγνοεί την έννοια της επιβίωσης. Πρέπει να λογοδοτήσει γι΄αυτό; Μήπως επέλεξε αυτό να γεννηθεί σε πλούσια οικογένεια; Όχι. Τύχη είναι. Να τον κατηγορήσουμε άμα κοκορεύεται για τα λεφτά που έχει, ναι, θα του αξίζει, γιατί αυτά τα λεφτά δεν προήλθαν από τον ιδρώτα του και σίγουρα έχει κερδίσει πολλά από το όνομα και τις γνωριμίες των γονιών του. Και μετά τον γάμο του με την Peltz, που είναι κοπέλα από πλούσια οικογένεια, σίγουρα έχει περισσότερα.

Αλλά από τη στιγμή που δε βγήκε να πει «δείτε πόσα λεφτά βγάζω και είστε φτωχομπινέδες» ή κάτι τέτοιο, για ποιον λόγο ο οποιοσδήποτε σαν τον Brooklyn Beckham θα πρέπει να απολογηθεί που έτυχε να γεννηθεί σε πλούσια οικογένεια; 

Αφήνοντας στην άκρη τα motivational quotes που λένε όσοι έχουν λύσει το ζήτημα της επιβίωσης, καλό θα είναι να σκεφτόμαστε και τι συναναστρέφεται ο καθένας. Οπότε, ο Brooklyn Beckham όταν θα πει «κυνήγα το πάθος σου», δεν θα έχει αντίληψη του πόσο δύσκολο είναι αυτό για κάποιον απλό άνθρωπο, αλλά θα το κρίνει με βάση τον κύκλο του. Από τη στιγμή που βλέπει γύρω του ανθρώπους με οικονομική άνεση, τι πιο λογικό από το να πει ο καθένας κάτι τέτοιο;

Το πιο βασικό όμως είναι ότι είναι τουλάχιστον υποκριτικό να δείχνουμε τέτοιο φθόνο, ζήλεια επί της ουσίας, σε ανθρώπους που είναι από πλούσια οικογένεια, όταν κι εμείς θα λειτουργούσαμε πάνω κάτω το ίδιο αν είχαμε αυτή την τύχη. Δηλαδή αν εσένα οι γονείς σου είχαν μηνιάτικο 50 χιλιάρικα, δε θα πήγαινες κάθε μήνα ακριβές διακοπές; Δε θα πουλούσες μούρη; Δε θα φλέξαρες; Θα ήσουν ταπεινός και θα απέρριπτες τις ανέσεις για να πας να ζήσεις σε ένα δυάρι με ενοίκιο και θα δούλευες για 700 ευρώ το μήνα;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Daniel Mac (@itsdanielmac)

Αν είσαι μια απ΄αυτές τις σπάνιες, τις πραγματικά επαναστατικές περιπτώσεις, τότε μπράβο σου. Επειδή όμως τέτοιες περιπτώσεις είναι ακριβώς αυτό, σπάνιες, τότε καλό θα είναι να κοιτάμε περισσότερο την καμπούρα μας, παρά του άλλου, κι ας είναι πλούσιος. Τα χρήματα που έχει, δεν του λύνουν αυτομάτως όλα τα προβλήματα, ούτε τον κάνουν λιγότερο άνθρωπο, άνθρωπο χωρίς φόβους, ανησυχίες και ανασφάλειες. 

Κι από τη στιγμή που δεν φέρεται αλαζονικά ή που κι εμείς οι ίδιοι θα ακολουθούσαμε ένα πιο high luxury lifestyle ή ονειρευόμαστε με κάποιο τρόπο οι δουλειές μας να μας ανεβάσουν το κοινωνικό στάτους, είναι μόνο προϊόν ζήλειας το να καθόμαστε να μειώνουμε τον άλλον λόγω όσων του κληροδοτήθηκαν.

Amber Heard: Της έκαναν πρόταση να παίξει σε ταινία πορνό – Μυθική η αμοιβή που της πρότειναν

Δηλαδή να απολογηθεί ο Brooklyn Beckham και όσοι είναι σαν κι αυτόν που οι γονείς του μόχθησαν για να χτίσουν ένα τεράστιο brand name και να παρέχουν στα 4 παιδιά τους όλες τις ανέσεις; Να λογοδοτήσουν μήπως οι ίδιοι οι Beckham γιατί δεν έστειλαν τον Brooklyn να ζήσει σε μια τρώγλη;

Όλοι μας θα θέλαμε να το έχουμε αυτό. Όλοι μας παλεύουμε έχοντας μια ψευδαίσθηση πως μπορεί και να γίνουμε, όχι Beckham, αλλά έστω μια Τούνη, μια Φουρέιρα, όλοι μας έχουμε ευχηθεί να είχαμε γεννηθεί παιδιά πλουσίων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @brooklynpeltzbeckham


Και αυτοί που εξαπολύουν φθόνο στον Brooklyn Beckham γιατί επέλεξε ένα τόσο ακριβό αυτοκίνητο, δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι πολύ πιο προνομιούχοι στη ζωή τους γιατί είδαν από νωρίς τα ζόρια, έπιασαν τη ζωή στα χέρια τους, ξέρουν να αντεπεξέλθουν και αν ποτέ ήθελαν την ίδια θέση με τον Brooklyn, θα ήταν ικανότεροι να τα φέρουν εις πέρας και δε θα αρκούσε ούτε το όνομά του για να χάσουν τη θέση.

Αντιθέτως, παιδιά σαν τον Brooklyn Beckham, μεγαλωμένα σε μια γυάλα προστασίας, δυσκολεύονται πολύ όταν πια δεν υπάρχουν οι γονείς τους στη μέση και καλούνται να διαχειριστούν την περιουσία που τους δόθηκε.

Λέω λοιπόν, αν κάποιος δεν επιχειρεί να σε υποβαθμίσει γιατί δε φοράς Rollex και η τσέπη σου δε σφύζει από 500ευρα, να μην τον φθονείς επειδή η δική του τσέπη σφύζει από 500ευρά. Ούτε καν να τον αποθεώνεις δε χρειάζεται ή να του πεις μπράβο. Μόνο να δεις πως τα δικά σου εχέγγυα, όσο φτωχά κι αν ήταν, δεν έχουν μικρότερη αξία από του πλούσιου. Ίσα ίσα που εσύ έχεις μεγαλύτερι ενσυναίσθηση και μπορείς να βοηθήσεις κι αυτόν να δει την πραγματικότητα, αντί να του ζητάς τα ρέστα επειδή οι γονείς του βγάζουν εκατομμύρια!

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr:

Jacob Elordi, ο νέος καρδιοκατακτητής του Hollywood

Η ιστορία της έπαυλης του Playboy: Ποιος είναι ο Ελληνοαμερικάνος που την εξαγόρασε

4 Έλληνες youtubers που δε βρίσκουμε κανένα λόγο για την τόση επιτυχία τους κι όμως τους βλέπουμε