Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κατατάσσουν τον Jacob Elordi στους πιο περιζήτητους ηθοποιούς του Hollywood. Πρόκειται για έναν ταλαντούχο νέο, που μαζί με άλλους της γενιάς του, αλλάζουν την κινηματογραφική σκηνή, δίνοντάς της μια φρέσκια πνοή. Τον γνωρίσαμε σε ηλικία μόλις 19 ετών, στον ρόλο του Noah Flynn, στη rom-com του Netflix, The Kissing Booth. Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να προβλέψει την σημερινή του επιτυχία.

Ο Elordi τότε κέρδισε περίπου 4 εκατομμύρια followers στο Instagram μέσα σε μια μέρα. Αν και μιλάμε για ένα μεγάλο buzz, που θα μπορούσε να του «ανοίξει τις πόρτες», ακολούθησαν πολλές απορρίψεις. Δεν μπορούσε να κλείσει την επόμενη δουλειά του και τότε ήταν που σκέφτηκε να τα παρατήσει. Θα επέστρεφε στην Αυστραλία για να βγάλει μερικά χρήματα, μέχρι να ξαναεπιστρέψει στο Los Angeles.

Η audition για το Euphoria ήρθε σαν από μηχανής θεός και του άλλαξε τη ζωή. Ο ρόλος του Nate Jacobs κέρδισε το κοινό, χαρίζοντάς του μια νέα αίγλη. Έφτασε να φωτογραφίζεται για περιοδικά, να γίνεται εξώφυλλο σε αυτά, όπως στο GQ, και να ποζάρει στο κόκκινο χαλί μπροστά σε δεκάδες φλας. Το Euphoria παρακολουθούσαν 19,5 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο, κι ο πανύψηλος Elodi ήταν το crush, o αντιήρωας μιας επιτυχημένης σειράς.

Ο ρόλος του εφήβου που ενσάρκωσε ήταν τελείως αντίθετος από εκείνον. Αποκαλεί τον μπαμπά του «τοτέμ του είδους ανθρώπου που θα ήθελα να είμαι». Ελαιοχρωματιστής στο επάγγελμα, ο John Elordi πέρασε 13 χρόνια χτίζοντας το σπίτι στο Μπρίσμπεϊν στο οποίο μεγάλωσε ο Elordi, ενσταλάσσοντας στον γιο του μια εργασιακή ηθική και σκληρότητα. Ακόμα δεν μπορεί να κατανοήσει την δουλειά του, παραδέχεται ο ίδιος. Η στενή σχέση του με την μητέρα του, Melissa, ήταν εκείνη τον έκανε αυτό που είναι σήμερα. Τον γαλούχησε με αξίες και ιδανικά, τα οποία αποτελούν βασικό μέρος της προσωπικότητάς του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pop Crave (@popcrave)

Από μικρός ήξερε ποιος θέλει να γίνει, αναφέρει χαρακτηριστικά. Θαύμαζε τους δύο θρύλους, Marlon Brando και Laurence Olivier, και επίσης τους πιο πρόσφατους ηθοποιούς, όπως τον Heath Ledger. Στο γυμνάσιο άρχισε να διαβάζει βιογραφίες τους και πήγε στη βιβλιοθήκη για να δει τις ταινίες τους. Εδώ και χρόνια μελετάει αυτούς τους σταρ του σινεμά και ενσωματώνει στοιχεία τους στον χαρακτήρα και την εμφάνισή του. Έχει την στόφα και την εμφάνιση των κλασικών του Hollywood, που θα μπορούσαν μια μέρα να του χαρίσουν μια θέση στην τάξη τους. Είναι ψηλός με εκφραστικά μάτια και πυκνά φρύδια, σαν τον Jeremy Irons του Brideshead της δεκαετίας του ’80.

Στη συνέντευξή του στο GQ, ανέφερε ότι στα γυρίσματα της πρώτης σεζόν του Euphoria, το 2018, κοιμόταν στον αυτοκίνητό του. Δεν είχε χρήματα για να πληρώσει ένα ξενοδοχείο, μέχρι που ένας από τους παραγωγούς το συνειδητοποίησε και του έκλεισε ένα δωμάτιο. Η ζωή του, λοιπόν, δεν ήταν τόσο ονειρική όσο θα φανταζόταν κανείς. Το μέλλον του και η καριέρα του έμοιαζαν να καταρρέουν. Τον κατακλύζουν ακόμα υπαρξιακές ανησυχία. «Ο φόβος μου είναι: Από ποιο βήμα δεν μπορείς να επιστρέψεις;» λέει χαρακτηριστικά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GQ (@gq)

Η αποδοχή της θηλυκής πλευράς του και η νέα ζωή του Elordi

«Από τη στιγμή που έκανα ένα θεατρικό με έλεγαν γκέι στο σχολείο. Αλλά είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Γιατί μπορούσα να κάνω και τα δύο: ήμουν αρκετά καλός στον αθλητισμό και νομίζω ότι ήμουν αρκετά καλός στο θέατρο. Ένιωθα ότι ήμουν πάνω από αυτό, ή με έκανε να νιώθω σπουδαίος. Με έκανε να νιώθω πιο σοφός. Ποτέ δεν ανησυχούσα ότι οι συνομήλικοί μου θα πίστευαν ότι ήμουν λιγότερο  άντρας. Και επίσης, υπάρχει το κλασικό πράγμα που έκανα θεατρικές παραστάσεις με σχολεία θηλέων. Περνάω τα Σαββατοκύριακα μου με τις πιο όμορφες γυναίκες από το διπλανό σχολείο, διαβάζοντας τις πιο ρομαντικές λέξεις που γράφτηκαν ποτέ» αναφέρει χαρακτηριστικά, αφηγούμενος την πρώτη του επαφή με το θέατρο σε ηλικία 12 ετών.

Ένας από τους ρόλους που κλήθηκε να ενσαρκώσει ήταν ο Όμπερον, ο Βασιλιάς των Νεράιδων, στο Όνειρο Θερινής Νύχτας του Σαίξπηρ. Ήταν ενθουσιασμένος, καθώς ξεπερνούσε τα συμβατικά όρια φύλου. Φορούσε ένα δερμάτινο μπουφάν και δαχτυλίδια. «Όταν μου είπαν ότι είμαι ομοφυλόφιλος, θυμάμαι ότι μου έκαναν ένα φαντασμαγορικό μακιγιάζ», λέει ο Elordi. «Αν πρόκειται να γίνω ο βασιλιάς των νεράιδων, θα γίνω ο πιο καυτός βασιλιάς των νεράιδων που έχετε δει ποτέ». Η εμπειρία ήταν μεταμορφωτική. «Άρχισα να καλωσορίζω τέτοιου είδους χαρακτήρες και τη θηλυκότητα. Άρχισα να μιλάω με τα χέρια μου. Άρχισα πραγματικά να είμαι thespian».

Το κομβικό σημείο αυτό στην εφηβική ζωή του, του χάρισε μια σταθερότητα, σε αντίθεση με άλλους έφηβους που αμφιταλαντεύονται, και περνούν κρίσεις ταυτότητας. Ήξερε ποιος ήταν και έβρισκε υπέροχο να εκφράζει την σεξουαλικότητά του. Ποτέ δεν έβαλε σε «κουτάκια» τίποτα, ούτε χαρακτήρισε κάτι ως γυναικείο ή αντρικό. Για να πετύχει και να χαράξει τη δική του πορεία στον χώρο, μελέτησε εμβληματικές προσωπικότητες.

Παραμένει ευγνώμων για την καλή του τύχη, ακόμη και τις πιο εξαντλητικές μέρες. Τα γυρίσματα για το Euphoria μπορεί να είναι μακρά και απαιτητικά, αλλά το απολάμβανε. Η μαγνητοσκόπηση του πρωτοχρονιάτικου πάρτι που ξεκινάει τη δεύτερη σεζόν διήρκεσε όλη τη νύχτα, μια εμπειρία που ο Elordi είχε πει προηγουμένως ότι ήταν «σαν να βρίσκομαι στην κόλαση». Για να μπει στο «πετσί του ρόλου» του Jacobs, πέρασε ώρες στα γυμναστήρια, να παρατηρεί το πώς κινούνται οι νέοι, πώς μιλούν σε κοπέλες κι όλα τα σχετικά. Πλέον το βλέπει τελείως διαφορετικά.

Την αγάπη του για την υποκριτική διεύρυνε μέσα από βιβλία, κάτι που εξάπτει τη φαντασία του και τον βοήθησε να αξιοποιήσει ένα πληρέστερο φάσμα ανθρώπινων συναισθημάτων. «Για μένα η υποκριτική είναι όπως το να αναπνέεις. Δεν τελείωσα το πανεπιστήμιο, μετά βίας τελείωσα το γυμνάσιο. Όσα ξέρω, τα ξέρω από τα βιβλία και τα θεατρικά έργα που έχω διαβάσει».

Τώρα ετοιμάζεται στο Twentynine Palms για τον επόμενο ρόλο του ως Βρετανός αριστοκράτης στο Saltburn, τη συνέχεια του σκηνοθέτη Emerald Fennell στο Promising Young Woman. Θα εμφανιστεί επίσης σε ένα θρίλερ με τον Zachary Quinto και σε ένα road movie που έγινε από έναν συνεργάτη των αδερφών Safdie.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Issey Miyake: Η ιστορία του διάσημου Ιάπωνα σχεδιαστή που συνδέθηκε με το μαύρο ζιβάγκο του Steve Jobs

«Το είχα καημό να παίξω έναν ρόλο ντυμένη»: Η Ελληνίδα ηθοποιός που έμοιαζε με Σουηδή και άφησε εποχή με την τόλμη της

Lily-Rose Depp: Το it-girl του Χόλιγουντ με τους διάσημους γονείς και ένα λαμπρό μέλλον να την περιμένει