Η γνωστή ράπερ plastic Fantastic, Nicki Minaj, σε πρόσφατη δήλωση της αποκάλυψε ότι αρνείται να εμβολιαστεί γιατί οι όρχεις ενός φίλου του ξαδέρφου της -έγκυρη πηγή- πρήστηκαν μετά από τις δύο δόσεις. Μάλιστα, ανέφερε ότι έχει εντρυφήσει πάνω στο κομμάτι, κάτι που δεν θα έκανε πριν την ολική της μεταμόρφωση.

Είναι γνωστό ότι η γνωστή ράπερ έχει υποβληθεί σε μια σειρά αισθητικών επεμβάσεων, που την έχουν παραμορφώσει -μόνο αλλαγή βολβών ματιού δεν έχει κάνει- και προφανώς δεν θα διαβάσει ποτέ αυτό που γράφω. Ωστόσο όλοι όσοι ασπάζονται τις απόψεις της και την έχουν ως πρότυπο, θα έπρεπε να γνωρίζουν τις παράπλευρες «απώλειες» των πλαστικών επεμβάσεων, έχοντας πάντα επίγνωση υλικών ή ουσιών που χρησιμοποιούνται.

Συχνά ακούμε να λέγεται ότι δεν ξέρεις  τι περιέχει μέσα το εμβόλιο και ότι μπορεί μελλοντικά να επιφέρει ανεπανόρθωτα προβλήματα στην υγεία. Θεωρίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί σαφώς. Ποιος σου εγγυάται όμως ότι τα εμφυτεύματα στο στήθος δεν μπορούν να κάνουν το ίδιο και να καταστρέψουν τον οργανισμό;

Γιατί όταν πρόκειται για ένα εμβόλιο -που στην τελική έχει σκοπό να προστατέψει και την δημόσια υγεία πέρα από το άτομό σου- να γίνεται ο κακός χαμός, με πληθώρα κόσμου να βγαίνει στους δρόμους και να παραπονιέται, αλλά για μια αισθητική επέμβαση να χώνετε το χέρι στην τσέπη χωρίς καμία δεύτερη σκέψη;

Μπορεί να θυσιάζονται πολλά στον βωμό της μόδας. Δεν είναι λίγες εκείνες που αφαίρεσαν μέχρι και πλευρά για το πολυπόθητο σχήμα κλεψύδρα. Μπορεί η εξωτερική εμφάνιση να είναι τελικά πιο σημαντική από την υγεία και την ψυχολογία – καθώς η πανδημία έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις και σε αυτή-.

Μπορείτε να παίξετε τη ζωή σας στα ζάρια αν πρόκειται για το σώμα και το πρόσωπο των ονείρων σας, πόσο μάλλον όταν αυτό εξασφαλίζει εκατομμύρια likes και followers.

Οπότε αν έχετε στόχο ζωής να γίνεται σαν την Minaj ή έστω να φουσκώσετε τα χείλη και τα οπίσθια σας, καλό θα ήταν να γνωρίζετε τα παρακάτω.

Οι κίνδυνοι των αισθητικών επεμβάσεων που πρέπει να μάθει η Minaj

Αρχικά, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα του 2017, οι Αμερικάνοι ξοδεύουν περισσότερα από 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε αισθητικές επεμβάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι ελάχιστα φοβούνται τις παρενέργειες που μπορεί να έχουν.

Από αυξητική στήθους μέχρι τη χειρουργική επέμβαση στα βλέφαρα, οι διαδικασίες για την αλλαγή της εμφάνισής μας γίνονται όλο και πιο συχνές, χωρίς συχνά να αντιλαμβανόμαστε τους κινδύνους.

Το γνωρίζατε, λοιπόν, ότι η βαθιά φλεβική θρόμβωση (DVT) -να και μια γνωστή λέξη-είναι μια από τις πιθανές παρενέργειες μιας αισθητικής επέμβασης; Συμβαίνει όταν σχηματίζονται θρόμβοι αίματος σε φλέβες, συνήθως στο πόδι. Όταν αυτοί οι θρόμβοι σπάνε και ταξιδεύουν στους πνεύμονες, γίνεται πλέον πνευμονική εμβολή (PE).

Αυτές οι επιπλοκές είναι σχετικά ασυνήθιστες, επηρεάζοντας μόνο το 0,09 τοις εκατό όλων των ασθενών που υποβάλλονται σε πλαστική χειρουργική. Ωστόσο, αυτοί οι θρόμβοι μπορεί να είναι θανατηφόροι. Το ίδιο ισχύει και με το εμβόλιο, αλλά δεν νομίζω πήρε τις ίδιες διαστάσεις ο θάνατος κάποιου από θρόμβωση μετά από αυξητική στήθους.

Το αιμάτωμα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες παρενέργειες, και μοιάζει με ένα μεγάλο επώδυνο μώλωπα.  Εμφανίζεται στο 1 τοις εκατό των επεμβάσεων αύξησης στήθους. Είναι επίσης η πιο κοινή επιπλοκή μετά από λίφτινγκ προσώπου, που εμφανίζεται κατά μέσο όρο στο 1 τοις εκατό των ασθενών.

Να φανταστούμε ότι αν το χέρι μας μελάνιαζε μετά το εμβόλιο θα είχε αναφερθεί από τους συνωμοσιολόγους σαν αποτέλεσμα αλλαγής του DNA.

Ακόμα και το Seroma είναι μια κατάσταση που εμφανίζεται όταν ο ορός, ή το στείρο υγρό του σώματος, συγκεντρώνεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα το πρήξιμο και μερικές φορές τον πόνο μετά από κάθε επέμβαση.

Σε κάθε χειρουργική επέμβαση, επίσης, αναμένεται κάποια απώλεια αίματος. Ωστόσο, η ανεξέλεγκτη απώλεια αίματος μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της αρτηριακής πίεσης με δυνητικά θανατηφόρα αποτελέσματα.

Ακόμα μπορεί κανείς να πάθει μόλυνση, να πρηστεί -όπως συνέβη και στον φίλο του ξαδέρφου της Nicki-, ενώ η πιθανότητα βλάβης των νεύρων είναι παρούσα σε πολλούς διαφορετικούς τύπους χειρουργικών επεμβάσεων. Τις περισσότερες φορές αυτή είναι προσωρινή, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει μόνιμη.

Τέλος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα εσωτερικά μας όργανα, ενώ η γενική αναισθησία μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε επιπλοκές. Αυτές περιλαμβάνουν λοιμώξεις των πνευμόνων, εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή προσβολή και θάνατο.

Η τυφλή εμπιστοσύνη της Minaj στο νυστέρι δεν συμβαδίζει με τις νέες της απόψεις

Δεν τα γράφω όλα αυτά για να τρομάξω κάποιον που θέλει να κάνει μια επέμβαση, ωστόσο είναι πιθανότητες που οφείλει να γνωρίζει κανείς. Και εφόσον «παίζουμε» με τις πιθανότητες, οι οποίες αποτρέπουν πολλούς από το να εμβολιαστούν, τότε ήταν χρήσιμο να αναφερθούν και αυτές των πλαστικών.

Ο κάθε χειρούργος μπορεί να σας συμβουλέψει για το πόσο επικίνδυνη κρίνεται μια επέμβαση.

Συνεπώς η δαιμονοποίηση των εμβολίων από ανθρώπους, όπως η Nicki Minaj, που έχουν δώσει τυφλή εμπιστοσύνη σε ένα νυστέρι και έχουν υποστεί αμέτρητες πλαστικές, είναι αδιανόητη.

Τα εμφυτεύματα, το υαλουρονικό και οτιδήποτε άλλο ξένο μπαίνει στο σώμα μας, χωρίς να αναζητούμε πρώτα από τι έχει παραχθεί, σίγουρα περισσότερες πιθανότητες έχει να προκαλέσει κάποιο πρήξιμο ή πόνο από ότι το εμβόλιο (ανάλογα πάντα και με τον οργανισμό). Κυρία Minaj μου δεν νομίζω να φοβάστε ένα τσιμπηματάκι;