Άλλη δουλειά δεν είχαν οι επιστήμονες της επιτροπής του Biden στις ΗΠΑ, παρά να ασχολούνται με τη Nicki Minaj και τα όσα υποστηρίζει σχετικά με το εμβόλιο. Μετά από ερευνητικό κέντρο του Σίδνεϊ που της ζήτησε να μείνει σε αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή τη μουσική, ήταν η σειρά για έναν επιστήμονα που βρίσκεται στο payroll του Λευκού Οίκου, που επικοινώνησε με την Minaj για να της λύσει κάποιες απορίες σχετικά με το εμβόλιο.

Η Nicki Minaj έγραψε στο Twitter το βράδυ του Met Gala ότι δεν βρέθηκε εκεί γιατί δεν είχε κάνει το εμβόλιο και ήταν υποχρεωτικό. Ο λόγος που δεν το έχει κάνει ακόμα, είναι γιατί ο φίλος του ξαδέρφου της στο Τρινιντάντ έπαθε οίδημα στους όρχεις και έμεινε στείρος. Έτσι ισχυρίστηκε. Μάλιστα, είπε ότι θα αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο λόγω συναυλιών, αλλά αφού πρώτα έχει μελετήσει για τις επιδράσεις του. Σε μια εποχή που υπάρχει πόλωση μεταξύ αντιεμβολιαστών και κυβερνήσεων, αυτή η ανάρτηση ήταν σαν να ρίχνεις λάδι στη φωτιά.

Άμεσα, οι υπεύθυνοι στο Τρινιντάντ έλεγξαν όλα τα νοσοκομειακά τους αρχεία και έψαξαν για τον άνθρωπο του οποίου τα γεννητικά όργανα προκάλεσαν τόση δημόσια συζήτηση για τις επιδράσεις των εμβολίων. Δεν βρέθηκε κανείς.

«Ένας από τους λόγους που δεν απαντήσαμε άμεσα χθες στην κυρία Minaj, ήταν ότι έπρεπε να τσεκάρουμε αν είναι αληθής ή ψευδής ο ισχυρισμός της. Δυστυχώς, χάσαμε τόσο πολύ χρόνο χθες για να τσεκάρουμε τον ψευδή ισχυρισμό της».

Η επιστημονική κοινότητα ασχολείται με τους «πρησμένους όρχεις» της Minaj

Καθώς πρόκειται για μια περσόνα με μεγάλη επιρροή, κρίθηκε αναγκαίο από τον Λευκό Οίκο να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της και να της διασαφηνίσουν κάποια πράγματα για το εμβόλιο. Κάτι που συνέβη αφού την είχε κατακεραυνώσει ο Chris Whitty, ο κορυφαίος γιατρός της Βρετανίας, κάνοντας λόγο για ντροπή που θα έπρεπε να νιώθει η 38χρονη ράπερ.

Όπως αποκάλυψε η Jen Psaki, υπεύθυνη Τύπου της κυβέρνησης Biden, έγινε μια προσέγγιση από την πλευρά τους προς τη Nicki Minaj που δεν έχει εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο από μια φιλική συζήτηση. «Αυτό είναι μια στάνταρ διαδικασία που την κάνουμε πολύ συχνά», δήλωσε η Psaki, όπως μεταδίδει το CNN, δηλαδή προσεγγίζουν συχνά ανθρώπους με μια μεγάλη πλατφόρμα επιρροής για να τους ενημερώσουν.

Εκτός από τον Λευκό Οίκο, και ο Anthoni Fauci, ο επικεφαλής του CDC, είχε σχολιάσει τα γραφόμενα της Nicki Minaj. «Δεν την κατηγορώ για κάτι, απλώς πρέπει να σκέφτεται διπλά πριν προπαγανδίσει μια πληροφορία που δεν έχει βάση, εκτός από ένα μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι επιστήμη αυτό».