Τι σχέση έχει η Nicki Minaj και ο Μάρκος Αυρήλιος; Και οι δύο έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σύμφωνα με το TikTok, την ώρα που αυτή τη στιγμή θεωρούνται αρκετά δημοφιλείς στην ποπ κουλτούρα.

Η Minaj, η οποία έχει ένα alter ego με το όνομα Roman και ένα τραγούδι που ονομάζεται «Roman’s Revenge», φιλοξενήθηκε στα MTV Video Music Awards αυτή την εβδομάδα πριν από το νέο της άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, στο TikTok, οι γυναίκες ανακαλύπτουν πόσο συχνά σκέφτονται οι άνδρες τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Οι απαντήσεις τους υποδεικνύουν μια συχνότητα που ήταν συγκλονιστική τόσο για τις γυναίκες που κινηματογραφούσαν τα viral βίντεο όσο και για τους θεατές που μπορεί να πίστευαν λανθασμένα ότι ο Ιούλιος Καίσαρας κυβερνούσε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Στη νέα τάση που «σαρώνει» το TikTok, οι γυναίκες καταγράφουν τις αντιδράσεις των συζύγων ή των φίλων τους όταν τους ρωτούν πόσο συχνά σκέφτονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ή να μοιραστούν την τελευταία φορά που τη σκέφτηκαν.

Με βάση τις απαντήσεις τους, αν δεν σκέφτεστε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καθημερινά ή τουλάχιστον τρεις με τέσσερις φορές το μήνα, κάτι κάνετε λάθος.

Οι άντρες σε αυτά τα βίντεο είναι σοβαροί στις απαντήσεις τους, προσπαθώντας να υπερασπιστούν τις απαντήσεις τους ως απολύτως φυσιολογικές όταν οι σύντροφοί τους σοκάρονται μαθαίνοντας ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία καταλαμβάνει έναν μεγάλο χώρο στις σκέψεις τους.

Το hashtag #RomanEmpire έχει επί του παρόντος πάνω από 893 εκατομμύρια προβολές στο TikTok και τα βίντεο έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, προβολές στις σελίδες αυτών των δημιουργών. Ένα βίντεο συλλογής με τα πιο δημοφιλή βίντεο της τάσης έχει συγκεντρώσει πάνω από 8 εκατομμύρια προβολές.

Σύμφωνα με το Insider, η προέλευση της τάσης μπορεί να ανάγεται σε έναν μελετητή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ονόματι Gaius Flavius, ο οποίος δημοσίευσε έναν βίντεο στο Instagram τον Αύγουστο στο οποίο τόνιζε ότι οι γυναίκες δεν συνειδητοποιούν πόσο συχνά σκέφτονται οι άνδρες τη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο. Πρότεινε μάλιστα να ρωτήσουν «τον σύζυγο, τον φίλο, τον πατέρα ή τον αδερφό τους» γιατί «θα εκπλαγούν από τις απαντήσεις τους».

@idkhowyoufoundme

he got so defensive😭😭 once a week is insane

♬ original sound – ashley lance

Σε ένα βίντεο με πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές, μια γυναίκα πλησιάζει τον σύζυγό της, κάνει την ερώτηση αυτή και εκείνος απαντά: «Σου αρέσει το άλμπουμ της Nicki Minaj;»

@georgiaferraris_ Replying to @Mm #theromanempire #romanempire ♬ original sound – Georgia Ferraris

Μια TikToker με το όνομα Molly (@princess_milkyy) έκανε ένα βίντεο λέγοντας ότι σκέφτεται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία «κάθε καταραμένη μέρα» και στη συνέχεια, μέσω green screen για να τοποθετηθεί μπροστά σε μια λίστα αναπαραγωγής με τη μουσική της Minaj.

@princess_milkyy #greenscreen only real ones get it #fyp #4u #barbz #romanempire #romanreloaded #romansrevenge #romanholiday #nickiminaj ♬ original sound – molly

Σίγουρα, ο αρχαίος πολιτισμός είχε διαρκή αντίκτυπο στη σύγχρονη κοινωνία μας και υπάρχουν πολλά που μπορούμε να μάθουμε από αυτόν, αλλά εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο ότι η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είναι τόσο συχνά στο μυαλό τόσο πολλών ανδρών.

Αυτή η τάση βέβαια θέτει και ένα άλλο ερώτημα: Ποιους άλλους αρχαίους πολιτισμούς σκέφτονται οι άνδρες; Μεσοποταμία; Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία; Θα πρέπει απλώς να περιμένουμε την επόμενη viral τάση του TikTok για να μάθουμε.

Με πληροφορίες από το TIME