Δε μας έφτανε ο κοινωνικός διχασμός που είχαμε για το αν υπάρχει κορωνοϊός ή όχι στην αρχή ή αν τον έφτιαξε ο Μπιλ Γκέιτς, δε μας έφτανε που πλακωθήκαμε και πλακωνόμαστε για τα εμβόλια και τα μέτρα περιορισμού στους ανεμβολίαστους, τώρα βλέπω, βρήκαμε κι άλλη παράσταση που είναι έτοιμη να ανέβει.

Διάφορα εκκλησιαστικά σωματεία, κάποιες γραφικές οργανώσεις με το όνομα «Μαμά, μπαμπάς και παιδιά» , χριστιανικό κι αυτό – έτσι λέει (στη δική μας οικογένεια έχουμε και γατάκια και σκυλάκια) -, ξεκίνησαν μαζί με κάποιες από τις «Μανούλες του Facebook», ακόμα έναν πόλεμο χαρακωμάτων: ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Ο Θεός να βάλει το χέρι του πια, για το τι άλλο θα ζήσουμε…

Περιττό βέβαια να πω ότι οι ίδιες οργανώσεις, σωματεία και γκρουπούσκουλα, πέρα από το ότι είναι οι περισσότεροι αντιεμβολιαστές, καταδικάζουν εδώ και χρόνια την ομοφυλοφιλία και ζητούν “θεραπείες” για τους ομοφυλόφιλους. Μιλάμε τώρα για χριστιανικά σωματεία τα οποία πιστεύουν, προφανώς, ότι τον άνθρωπο τον δημιουργεί ο Θεός.

Προφανώς πιστεύουν ότι στην περίπτωση των ομοφυλοφίλων, ο Θεός κάπου κοιμόταν, σαν να είναι πρωταγωνιστής στο Lucifer του Netflix. Άρα, διαπράττουν, ακολουθώντας τη δική τους λογική, ένα τεράστιο αμάρτημα, να μη δέχονται τα πλάσματα που δημιούργησε ο Θεός. Και θέλουν με ανθρώπινο χέρι, να το αλλάξουν.

Άλλους να τους στείλουν σε κανένα ψυχιατρείο, άλλους να τους κάνουν ηλεκτροσόκ όπως παλιά για να έρθει ο εγκέφαλος στα ίσια, άλλους να τους καταδικάσουν, για να μην αμαρτήσουν, σε αιώνια αγαμία, αλλά τέλος πάντων ακόμα δεν έφτασαν να τους μαζεύουν σε κανένα γκουλάγκ ή τίποτα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Οι ίδιοι είναι πάντα. Σχεδόν σε όλα αυτά τα θέματα.

Η ανοησία που τους δέρνει, δεν τους αφήνει να καταλάβουν τα απλά πράγματα. Εάν το σχολείο, συνεπικουρούμενο από μια οικογένεια που δε ντρέπεται να μιλήσει για το σεξ, δεν αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία, τότε οι μόνοι για να το κάνουν είναι το Pornhub και Onlyfans. Εκεί, που η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μάλλον θα γίνει με άκομψο, διαστρεβλωμένο και άγριο τρόπο.

Ας ρωτήσουν 13χρονα και 14χρονα και θα καταλάβουν πολύ εύκολα ότι είναι πλήρως ενημερωμένα απ΄αυτές τις ιστοσελίδες ενήλικου περιεχομένου. Κι όχι μόνο ενημερωμένα, αλλά πολλά έχουν περάσει από τη θεωρία στην πράξη, χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται, μπαίνοντας μέσα σε μια κινούμενη άμμο.

Το σεξ είναι προφανώς ένα στοιχείο που πέρα από την αναπαραγωγή, είναι και θέμα σωματικής-ψυχικής υγείας. Δε μπορεί οι εικόνες και η πληροφόρηση που έχεις γύρω απ΄αυτό, στην πιο τρυφερή σου ηλικία, να είναι επιπέδου τσόντας ή επιπέδου οικογενειακού εξορκισμού.

Στην περίπτωση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, το θέμα δεν είναι μόνο τι είναι το σεξ ή τι είναι η αναπαραγωγή. Δεν είναι βιολογία. Στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση μαθαίνεις τι είναι προφύλαξη, μαθαίνεις τι είναι ΣΜΝ, τι είναι η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, τι είναι η παρενόχληση, κυρίως στον συγγενικό κύκλο και τι σημαίνει σεξ με συναίνεση.

Στη δική μου, παλιά γενιά, κανένας στην οικογένεια δε μιλούσε για σεξ, πέρα από έναν πατέρα ή μια μάνα που θα έλεγαν στο αγόρι «πήδα όσο μπορείς» και σε ένα κορίτσι «μην πηδηχτείς γιατί θα γίνεις πουτάνα». Ειλικρινά το λέω, αυτή ήταν η μόνη διαπαιδαγώγηση.

Θυμάμαι, πιτσιρικάδες μεταξύ μας, στα 13 με 15, που η τεστοστερόνη ξεκινούσε από τα σκέλια μας και ανέβαινε σαν εκρηκτικό C4 κατευθείαν στον εγκέφαλο, να ρωτάμε μεγαλύτερους για το σεξ. Οι μεγαλύτεροι, 16-18 χρονών, μας έλεγαν ό,τι χαζομάρα κατέβαζε το κεφάλι τους. Και τότε το σεξ δεν άρχιζε στα 13-14, όπως συμβαίνει τώρα, σε πολύ μεγάλο βαθμό, αλλά πολύ αργότερα.

Οι 17άρηδες και 18άρηδες ακόμα δεν ήξεραν τι να κάνουν στο πουλί τους. Και θυμάμαι ακόμα, να συζητάμε στην Έκτη Γυμνασίου (σημερινή Γ΄Λυκείου), για μία κοπέλα ανάμεσα σε χιλιάδες, που απ΄ό,τι είχαμε μάθει, είχε κάνει σεξ. Την περιτριγυρίζαμε όλοι σαν ξαναμμένοι σκύλοι.

Θυμίζαμε την περιβόητη σκηνή στο Malena, με τους πιτσιρικάδες που αυνανίζονταν ομαδικά όταν έβλεπαν τη Μπελούτσι να περνάει. Σε μένα, ο τρόπος  που μου συνέβη να κάνω σεξ για πρώτη φορά στα 15.5 μου με μια μεγαλύτερη κοπέλα, θα μπορούσε να είναι μια πάρα πολύ αστεία σκηνή για κωμωδία.

Τότε, σημειωτέον, δεν είχαμε τσόντες. Απ΄όσα είχα ακούσει, ήξερα ότι πρέπει να προχωρήσω σε διείσδυση, αλλά τίποτα πέρα απ΄αυτό. Δεν ήξερα ότι κουνιέσαι κιόλας. Κόλλησα λοιπόν πάνω της σαν στρείδι, αλλά η 19χρονη που με ξελόγιασε, προσπαθούσε να κουνηθεί μόνη της με κάθε τρόπο. Και δεν ήταν μόνο αυτό.

Οι μεγαλύτεροι λέγανε, μέσα σε αυτή την ανόητη, αντρική υπερβολή, ότι είχαν κάνει σεξ 5-6 φορές κολλητά με την ίδια κοπέλα, παρότι κάποιοι είχαν δει μόνο σε φωτογραφία γυμνή γυναίκα. Εγώ, μόλις τελείωσα την πράξη, δεν μπορούσα να συνεχίσω αυτόματα και κόμπλαρα ψυχολογικά. Γύρισα στο πλάι και κρυβόμουν. Μουγγός.

Δεν ήξερα ότι πρέπει να περάσει και λίγη ώρα, όπως κάνουν και οι οδηγοί στη Formula 1 για να γεμίσουν βενζίνη και να αλλάξουν λάστιχα στο pitstop, και μετά να συνεχίσω. Έπαθα ψυχικό κοκομπλόκο. Με θεώρησα κατά κάποιο τρόπο ανίκανο. Ευτυχώς, η 19χρονη κοπέλα ήταν έμπειρη και με επανέφερε.

Δε νομίζω ότι τέτοιες σκηνές έχουν θέση στο 2021 βέβαια. Αλλά μπορούν να συμβούν πολύ χειρότερα πράγματα. Η σεξουαλική ζωή στο γυμνάσιο και το λύκειο, δε μπορεί να είναι τσόντα. Δε μπορεί κορίτσια ακόμα να εκπλήσσονται που έχουν περίοδο στα 12 (μπορεί και νωρίτερα), ούτε για το τι ασθένειες κυκλοφορούν με τα ΣΜΝ, ούτε το πόσο εύκολα μπορούν να μείνουν έγκυες. Δε μπορούν να αγνοούν σε αυτή τη φάση της ζωής ότι το υγιές είναι πως το σεξ πάει με τον έρωτα. Και δεν είναι θέμα ούτε trend, ούτε μόδας κι ούτε μιμητισμού μιας κάποιας παρέας.

Μαζεύονται λοιπόν και κολλάνε αφίσες και λυσσομανούν στα social media οι οργανώσεις αυτές, ώστε η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση να είναι δικαίωμα της οικογένειας. Σοβαρά τώρα; Ποιας οικογένειας, με ποιο υπόβαθρο και με ποια γνώση; Πώς μπορεί να επιμορφώσει σεξουαλικά κάποιος ένα παιδί, όταν θεωρεί ότι το σεξ για ευχαρίστηση είναι αμάρτημα;

https://twitter.com/Laida__/status/1437668236749950979?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Etweet

Μόνο τρέλες θα πει, που μπορεί να αφήσουν βαθιά ψυχολογικά τραύματα. Δε ζούμε σε ισλαμική χώρα, δόξα τω Θεώ. Και οι Ταλιμπάν δεν κατέλαβαν, μετά την Καμπούλ, και την Αθήνα.  Στη Δύση ζούμε και εκεί όλες οι χώρες έχουν εντάξει, εδώ και πολλά χρόνια, στα σχολικά προγράμματα, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Το σεξ, κατά την άποψή μου, είναι από τα πιο περίπλοκα ψυχολογικά ζητήματα. Η ενημέρωση, η απενοχοποίηση της σεξουαλικής διάθεσης, η απενεχοποίηση των επιλογών, είναι θεμέλιοι λίθοι για μια υγιή, όσο γίνεται στις μέρες μας, ψυχολογική ισορροπία και για μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου, αλλά και με το αντικείμενο του πόθου σου, όποιο κι αν είναι αυτό.

Εγώ,το θέμα της δημιουργίας του ανθρώπου και της πλάσης, δεν το έχω λύσει στο μυαλό μου πώς έγινε, αυτοί όμως που κραδαίνουν τον σταυρό το ξέρουν πολύ καλά. Μας έκανε ο Θεός και μας έκανε ίσους. Κι ο Υιός του έφερε για πρώτη φορά στην ιστορία των θρησκειών, μία λέξη: την Αγάπη προς τον πλησίον. Όποιος κι αν είναι αυτός.

Τώρα για το κείμενο των 160 «επωνύμων», ήδη έχει απαντηθεί από πολλούς, αλλά εγώ, δεν ξέρω γιατί, πίσω απ΄αυτό βλέπω ότι κάποιοι ίσως ονειρεύονται μια νέα, «κουλ», ιδεολογικά πιο «δομημένη» Χρυσή Αυγή. Θα δείξει…