Ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε προαύλιο, με μία μητέρα να καταγγέλλει, σύμφωνα με το Star, πως ο 9χρονος γιος της ξυλοκοπήθηκε άγρια από δύο μικρότερους μαθητές, ηλικίας 7 ετών.

Το περιστατικό μεταξύ των ανηλίκων σημειώθηκε εντός του σχολείου και, όπως αναφέρεται, χωρίς να έχουν καταλάβει κάτι οι δάσκαλοι του σχολείου. Ο 9χρονος τον τελευταίο καιρό, σύμφωνα με τη μητέρα του, είχε κλειστεί στον εαυτό του μέχρι που μία ημέρα επέστρεψε με εκδορές στο πρόσωπό του.

Τότε ήταν που αποκάλυψε πως είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από δύο μαθητές της β’ δημοτικού, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, που το χτυπούσαν με κλωτσιές σε όλο του το σώμα. Άμεση ήταν η αντίδραση της μητέρας, ενώ ο 9χρονος –από φόβο– αρνιόταν να πάει στο σχολείο.

Ωστόσο, μετά από παρότρυνση του διευθυντή, επέστρεψε πάλι στο σχολικό περιβάλλον.

Ο δικηγόρος της μητέρας του 9χρονου, που είναι από τα νεότερα θύματα βίας μεταξύ ανηλίκων, κατήγγειλε στο Star πως το παιδί φέρεται να είχε πέσει θύμα ασέλγειας από τον πατέρα του πριν από λίγες ημέρες.

Γι’ αυτό το λόγο, όπως είπε ο Βασίλης Βαλιάνος, είχε κλειστεί στον εαυτό του, με αποτέλεσμα να μην μιλήσει για τα όσα βίωνε στο σχολείο του.

«Δεν μιλάει σε κανέναν και από το πρώτο γεγονός, ενώ όταν άρχισε να πηγαίνει κανονικά στο σχολείο του, να ξαναμπεί στους κανονικούς ρυθμούς του, ήταν με έναν φίλο του στα διαλείμματα και κυρίως μόνος το.

Εκεί, δέχθηκε χτυπήματα και προπηλακισμό από δύο ανήλικα παιδιά της β’ δημοτικού, διότι δεν έπαιζε και δεν τους έδινε σημασία» ανέφερε ο δικηγόρος της μητέρας.

«Ο μικρός έχει κλειστεί στον εαυτό του μετά το περιστατικό και δεν ήθελε να πάει στο σχολείο. Ο διευθυντής με πήρε τηλέφωνο και μου είπε φέρ’τον και θα τον προσέχουμε εμείς.

Προχθές πήγε στο σχολείο και άρχισε να παίζει με άλλο ένα παιδάκι. Αλλά και πάλι, ήταν κλεισμένο στον εαυτό του» είπε με τη σειρά της η μητέρα του.

Ο Βασίλης Βαλιάνος, σχολιάζοντας τα όσα έχουν γίνει, επισήμανε πως από το τελευταίο περιστατικό κακοποίησης μέχρι σήμερα έχουν περάσει τρεις μήνες.