Κάθε φορά που κατηγορεί κάποιος την αστυνομία, θα βρεθεί ένας υπερασπιστής να πει την ατάκα «ε, τότε όταν σε κλέψουν, να φωνάξεις τον περιπτερά να σε βοηθήσει». Έχοντας αρκετή εμπειρία από συναναστροφή με αστυνομία και δημοτική αστυνομία σε επίπεδο καταγγελιών για να ρίξουν πρόστιμα σε παραβάσεις, προφανώς η αστυνομία είναι απαραίτητη, αλλά αυτή η αστυνομία που έχουμε στην Ελλάδα, σίγουρα δεν φαίνεται απαραίτητη.

Δεν θέλω να είμαι αφοριστικός, αλλά είναι πολλές οι φορές που έχω ζητήσει από αστυνομία και δημοτική αστυνομία να επιτελέσουν το έργο τους, αυτό για το οποίο πληρώνονται, αλλά το μόνο που έχω λάβει ως απόκριση, είναι ειρωνικά γελάκια και απαντήσεις που λένε «ναι, θα επιληφθούμε», αλλά εννοούν «α παράτα μας ρε βλάκα που θα ασχοληθούμε μαζί σου».

Ένα τέτοιο περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας, όταν προχωρούσα σε δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, είδα δύο μηχανές από τη δημοτική αστυνομία να περνάνε και σε αυτόν τον δρόμο γίνεται της παραβάσεως το πανηγύρι, αφού κάθε μέρα, κάθε ώρα, είναι παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια μηχανάκια, οχήματα πηγαίνουν ανάποδα…Ε, σε αυτόν τον δρόμο, την ώρα που μηχανάκι πήγαινε ανάποδα και που άλλα 5-6 ήταν παρκαρισμένα εκατέρωθεν στα πεζοδρόμια, κι αφού εγώ τους ζήτησα να ρίξουν τα ανάλογα πρόστιμα, δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Ίσα ίσα που οι δύο αστυνομικοί από τη δημοτική αστυνομία πάρκαραν επίσης τη μηχανή τους πάνω στο πεζοδρόμιο νιώθοντας τεράστιοι άρχοντες, βασιλιάδες που κανείς δε μπορεί να τους αγγίξει, ο ένας μάλιστα στον οποίο μίλησα, με έβρισε που του ζήτησα να τηρήσει τον νόμο.

Και, φυσικά, για να φτάσει σε αυτόν τον δρόμο η δημοτική αστυνομία, πέρασε από την Πανεπιστημίου που σε μια καθημερινή έχει σε όλο της το μήκος κοντρά 300 μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια. Κι η Ακαδημίας άλλα τόσα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Δούκας γιατί κοιτάνε βαρκούλες να αρμενίζουν;

Αναρωτιέμαι λοιπόν: αυτούς τους τεμπέληδες που θέλουν απλά να καβαλάνε μια μηχανή και να επιδεικνύουν το σήμα και την εξουσία που έχουν πάνω στον απλό πολίτη κατά το δοκούν, που σουλατσάρουν και ανάθεμα αν δουλεύουν πάνω από 2-3 ώρες τη μέρα, γιατί τους πληρώνουμε;

Φαντάζομαι οι κ.κ. Χρυσοχοΐδης και Χάρης Δούκας έχουν μια απάντηση σε αυτό, φαντάζομαι γνωρίζουν τα προβλήματα και κινούνται για να τα αλλάξουν, εικάζω πως θέλουν να σπάσουν το απόστημα. Προφανώς, μιλάω ειρωνικά. Τίποτα από αυτά δεν θέλουν να κάνουν και οι δύο ή δεν μπορούν γιατί δεν έχουν τα κότσια να πάνε κόντρα στο κατεστημένο της τεμπελιάς που λέγεται ΕΛ.ΑΣ. και δημοτική αστυνομία.

Οπότε, θα συνεχίζουμε να πληρώνουμε τους κηφήνες και να τους ανεχόμαστε καθώς μας κοιτάζουν αφ’ υψηλού, ενώ δεν παίζει να ξέρουν να γράψουν σωστά ούτε το όνομά τους.