«Πρωινιάτικη θυέλλα» σήκωσε το ποίημα – ανακοίνωση του Πάνου Μουζουράκη, το πρωί της Πέμπτης. Οι ψυχαγωγικές εκπομπές μετατράπηκαν σε τηλε-δικαστήρια με αφορμή το βίντεο που ανήρτησε ο Πάνος Μουζουράκης στο κανάλι του στο Youtube, με τίτλο «Υπομνημονεύματα». Ο τραγουδιστής, που σε λίγες ημέρες θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με την Μαριλού Κόζαρη, στην Αίγινα, έγραψε ένα ποίημα-έκκληση με μοναδικούς αποδέκτες τους δημοσιογράφους. Σε αυτό, ο Μουζουράκης ζητά να μην παρευρεθούν στο νησί οι κάμερες των εκπομπών και να μην καλύψουν τον γάμο του, γιατί πολύ ευγενικά όπως είπε, δεν είναι καλεσμένοι.

Μουζουράκης: Η έκκληση του με μορφή ποιήματος

«Προς πάσα ενδιαφερόμενο. Ένα ποίημα του Πάνου Μουζουράκη.

Σε τούδη εδώ την εποχή που προς διαόλου πάμε,

μου είπαν κάτι κοντινοί ‘δεν πρέπει να μιλάμε’.

Γι’αυτό λοιπόν με σύνεση από τα κοινά απέχω.

Μα πλησιάζει ο γάμος και δεν θα ήθελα να προκαλέσω,

θα ήθελα ευγενικά να σας παρακαλέσω.

Αφού το μέρος βγάλατε, την ώρα και την μέρα,

το φύλο του απόγονου είπατε στον αέρα.

Το φύλο φτερό το κάνατε, στις ειδήσεις

θα δίνουν για τον γάμο μου 3 giveaway προσκλήσεις.

Παρακαλώ να μείνει εδώ αν και με τιμάει,

να θεωρείται ο γάμος μου θέμα που πουλάει.

Μα είναι προσωπική στιγμή… Θα είμαστε σε κύκλο μικρό, οικογένεια, κουμπάροι

και 502 φίλοι στενοί που μας πήρανε χαμπάρι.

Χάρη σε εσάς που μία χάρη θα ήθελα να ζητήσω,

μακριά από τα ΜΜΕ την ημέρα αυτήν να ζήσω.

Πολύ θα είναι το άγχος και θα είναι παραπάνω,

αν θα πρέπει να αρνηθώ μια δήλωση να σας κάνω.

Ή να το παίξω ψύχραιμος μπροστά από τον φακό σας,

έχω τους δικούς μου δαίμονες, δεν θέλω τους δικούς σας….

Κατανοώ ότι είναι επάγγελμα και κανένα δεν είναι ντροπή,

άσχετα αν το ξεδιάντροπο κάποιοι το έχουν για αρχή.

Δεν ήταν υπονοούμενο, ήταν υπομνημόνευμα.

Κι αν παρερμηνευτώ, συγγνώμη θα ζητήσω».

Μουζουράκης: Γιατί ενοχλήθηκαν τόσο οι δημοσιογράφοι μαζί του;

Να συμφωνήσουμε σε κάτι: Κάθε δημόσιο πρόσωπο έχει το δικαίωμα να κρατήσει την προσωπική του ζωή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Άλλο η δουλειά του και άλλο τα προσωπικά του, αυτά τα δύο δεν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Είτε πρόκειται για χωρισμό, είτε για εγκυμοσύνη, είτε για διαζύγιο, είτε για δικαστική διαμάχη, είτε για γάμο, τα μέσα ενημέρωσης οφείλουν να σέβονται αυτή την απόφαση, χωρίς να χρήζει ανάλυσης το τι, το πώς και το γιατί.

Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον Πάνο Μουζουράκη, που στα χρόνια που βρίσκεται στη σόουμπιζ, δεν είχε ποτέ πολλά πάρε-δώσε με τους δημοσιογράφους. Κρατούσε τις αποστάσεις του, γεγονός που συνηγορεί και στο να μη θέλει στην πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής του -κλισέ, ναι, κάμερες. Μια ημέρα που δεν αφορά μόνο εκείνον, αλλά και την σύντροφό του, η οποία επιλέγοντας να παντρευτεί ένα διάσημο πρόσωπο, δεν σημαίνει ότι πρέπει σώνει και ντε να είναι εξοικειωμένη με τα φώτα, τις κάμερες και τις εκπομπές.

Υπάρχουν πρόσωπα της ελληνικής σόουμπιζ που αρέσκονται σε όλο αυτό το παιχνίδι, που θέλουν να μοιράζονται πληροφορίες για τη ζωή τους και που ζητάνε από τους δημοσιογράφους να είναι παρόντες σε κάθε γεγονός αυτής. Υπάρχει, όμως, και η άλλη πλευρά και είναι απολύτως αποδεκτή. 

Το ότι σήμερα αρκετοί φάνηκαν να είναι θιγμένοι με τις δηλώσεις του Μουζουράκη, είναι απορίας άξιο. Διότι με το ζόρι ασχολήθηκαν έστω και λίγο μαζί του στις εκπομπές τους μετά τον χωρισμό με τη Μαρία Σολωμού. Το ότι χαρακτήρισε ορισμένους δημοσιογράφους – που ναι, έχει δόση αλήθειας, μη τα ωραιοποιούμε όλα και τα κάνουμε να φαίνονται τέλεια με το μαγικό μας ραβδάκι- δεν σημαίνει πως τσουβαλιάζονται όλοι.

Από την άλλη, η διαρροή του γάμου και οι σημαντικές λεπτομέρειες αυτού (που παραξένεψε ορισμένους που βρήκαν περίεργο να μη θέλει δημοσιογράφους στον γάμο του), δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν έγινε από τον ίδιο, υποθέτουμε όμως από το βίντεό του, πως άλλος έχει την ευθύνη.

Πάντως, το ότι ο Μουζουράκης το γνωστοποίησε με αυτό τον τρόπο και όχι με μία επιστολή στον Τύπο, είναι κομμάτι της εκκεντρικής προσωπικότητάς του. Αλλά ποτέ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να βρίσκεται στην επικαιρότητα, εκτός αν αφορά τη μουσική του. Και να υπενθυμίσουμε πως αυτή η σχέση του Μουζουράκη με τον Τύπο δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται θέμα. Είναι σχέση αγάπης και μίσους. Είναι προφανές πως ο ίδιος παίζει το παιχνίδι με τους δικούς του όρους προβολής. 

ΥΓ: Μια πολύ ωραία τοποθέτηση, βέβαια, ήταν και αυτή της Τίνας Μεσσαροπούλου, η οποία όπως είπε «όταν ο Πάνος Μουζουράκης θα βγάλει δίσκο, να μην ζητήσει από τους δημοσιογράφους να το καλύψουν». Προφανώς όλα αυτά είναι δούναι και λαβείν, δεν γίνεται οι δημοσιογράφοι να τρέχουν όποτε εσύ τους χρειάζεσαι. Στην πραγματικότητα όμως, ο Μουζουράκης και ο κάθε Μουζουράκης απευθύνεται στον κόσμο. Οι δημοσιογράφοι είναι απλά το μέσο για να φτάσει η δουλειά του στον κόσμο, αλλά στην πραγματικότητα θα φτάσει και χωρίς αυτούς.