Το να φοράτε ο,τιδήποτε άλλο, εκτός από τη βέρα σας, είναι κάτι συνηθισμένο στην εποχή μας. Πώς όμως τα δαχτυλίδια ενσωματώνονται κομψά στο ανδρικό ντύσιμο; Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές…

Το δαχτυλίδι είναι ένα από τα πιο όμορφα ανδρικά αξεσουάρ όταν φορεθεί σωστά. Παρότι για κάποιους άντρες, η προσθήκη περισσότερων από ένα γαμήλιο δαχτυλίδι ή βέρα μπορεί να είναι λίγο επιδεικτική, η πραγματικότητα είναι ότι το δαχτυλίδι θεωρείται statement στην ανδρική εικόνα πλέον.

Όλο και περισσότεροι άντρες επιλέγουν να εκφράσουν την προσωπικότητά τους με μοντέρνα, vintage ή τολμηρά δαχτυλίδια. Εάν είστε ακόμη δεν γνωρίζετε τους κανόνες, θεωρήστε ότι αφού διαβάσετε αυτό τον οδηγό τα δαχτυλίδια θα είναι το επόμενο «σύνορο» στην εξέλιξη του στυλ σας.

δαχτυλίδια άνδρας

Η ιστορία των δαχτυλιδιών

Για μεγάλο μέρος της ιστορίας, οι άντρες φορούσαν δαχτυλίδια ως σύμβολο δεσμού ή συμφωνίας, ως σφραγίδα της προσωπικής ταυτότητας και ως ένδειξη πλούτου και θέσης.

Φυσικά, φορέθηκαν επίσης για να δηλώσουν ότι είναι παντρεμένοι, αλλά τα δαχτυλίδια ήταν πολύ περισσότερα από αυτό σε όλη την ιστορία. Οι άνδρες φορούν περήφανα δαχτυλίδια για αιώνες.

Σήμερα, ορισμένοι θεωρούν ότι οι άνδρες που φορούν δαχτυλίδια συνδέονται μόνο με το γάμο, την ιδιότητα των αποφοίτων ενός κολεγίου ή τον αθλητισμό. Επίσης, μερικές φορές συνδυάζεται με το στίγμα ότι τα δαχτυλίδια είναι μια πολύ πιο θηλυκή εμφάνιση.

Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα δαχτυλίδια προσθέτουν μια άλλη διάσταση στην αυτοέκφραση μέσω του στυλ.

Εάν ο φόβος της κρίσης σας εμπόδισε να πειραματιστείτε και να μάθετε πώς να φοράτε δαχτυλίδια, ελπίζω αυτός ο οδηγός να σας ενθαρρύνει να ξεφύγετε από τη ζώνη άνεσής σας.

Πότε φοράτε δαχτυλίδι

Εκτός αν είναι σύμβολα γάμου ή άλλων δεσμών, για τα δαχτυλίδια ισχύει ό,τι ισχύει και για κάθε άλλο αξεσουάρ. Αντιμετωπίστε τα ως προσωπική έκφραση του στυλ σας.

Δεν υπάρχει πραγματικά λάθος στιγμή για να φορέσετε δαχτυλίδια. Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι όσο περισσότερα δαχτυλίδια φοράτε ταυτόχρονα, τόσο πιο casual εμφανίζεται το στυλ σας.

Έτσι, εάν ντύνεστε για πιο επίσημες περιστάσεις, επιλέξτε 1 ή 2 δαχτυλίδια το πολύ. Για καθημερινή χρήση, μη διστάσετε να εξερευνήσετε και να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας τις συμβουλές που ακολουθούν σε αυτόν τον οδηγό.

δαχτυλίδια άνδρας

Πώς βρίσκετε το σωστό μέγεθος… Γιατί το μέγεθος πάντα μετράει!

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επισκεφθείτε ένα κοσμηματοπωλείο και εκεί να μετρήσουν τις διαστάσεις των δαχτύλων σας με το ειδικό εργαλείο και να βρείτε το σωστό μέγεθος. Τα περισσότερα κοσμηματοπωλεία διαθέτουν αυτή την υπηρεσία δωρεάν.

Χρησιμοποιούν μια απλή πλαστική θηλιά που εφαρμόζει πάνω από το δάχτυλό σας και μετρά την περιφέρειά του.

Φροντίστε να βάλετε τον μετρητή σε κάθε δάχτυλό σας. Συνήθως, δεν θα υπάρχει δραστική απόκλιση μεταξύ των δακτύλων σας, αλλά υπάρχουν μικρές διαφορές.

Εάν δεν ψάχνετε να αγοράσετε δαχτυλίδια για συγκεκριμένο δάχτυλο, μετρήστε το μέγεθος στο μεγαλύτερο δάχτυλό σας.

Αν πάλι θέλετε το μέσο όρο, επιλέξτε το μέγεθος για τα τρία μεσαία δάχτυλά σας.

Πώς τα φοράτε

Αυτός ο οδηγός αναλύει τα βασικά για τη χρήση δαχτυλιδιών μέσα από εύχρηστες συμβουλές. Εάν είστε νέοι στο να φοράτε δαχτυλίδια, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις υπερβολές και να δημιουργήσετε μία ισορροπημένη εικόνα.

Σε ποια δάχτυλα να τα φορέσετε

Για αρχή να πούμε ότι δεν υπάρχουν δάχτυλα, στα οποία δεν πρέπει να φοράτε δαχτυλίδια. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι ανάλογα με το δάχτυλο που φοράτε ένα δαχτυλίδι, μπορεί να υπονοείτε διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα, σε πολλούς πολιτισμούς, το να φοράτε ένα δαχτυλίδι στο αριστερό σας χέρι θα κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι είστε παντρεμένοι. Εάν δεν είστε, βεβαιωθείτε ότι δεν στέλνετε ένα ανεπιθύμητο μήνυμα.

Τα σόλο διακριτικά δαχτυλίδια στο μικρό δάχτυλο ή στον δείκτη μπορεί επίσης να σημαίνουν μια σχέση, αλλά δεν θα πρέπει να είναι πρόβλημα, εάν φορέσετε περισσότερα από ένα δαχτυλίδια.

Εάν είστε δεξιόχειρας, ο,τιδήποτε βάλετε στο δεξί σου χέρι θα έχει σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να υποστεί φθορές λόγω των διαφόρων δραστηριοτήτων σε καθημερινή βάση.

Ας δούμε όμως και μια άλλη οτπική, πιο συμβολική…

Μικρό δάχτυλο – έκφραση – σηματοδοτεί τη διάνοια και τις επικοινωνιακές δεξιότητες.

Παράμεσο δάχτυλο – κατάσταση σχέσης – σε αυτό το δάχτυλο φοριέται συνήθως η γαμήλια βέρα.

Μεσαίο δάχτυλο – ατομικότητα – επικοινωνεί την τάξη και τον σκοπό.

Δείκτης – προσήλωση – ηγεσία και φιλοδοξία – σε αυτό το δάχτυλο φοριούνται συνήθως δαχτυλίδια μέλους (ομάδας, οργανισμού, κτλ.).

Αντίχειρας – δύναμη χαρακτήρα – προβάλλει θέληση και ελευθερία σκέψης.

Το μικρό δάχτυλο

Ορισμένοι πρακτικοί της ινδικής φιλοσοφίας συσχετίζουν το μικρό δάχτυλο του χεριού με το jala, το στοιχείο του νερού. Η δυτική παράδοση το συσχετίζει με τον Ερμή, τον θεό του εμπορίου, του οικονομικού κέρδους, της επικοινωνίας και της ευγλωττίας.

Τα δαχτυλίδια στο μικρό δάχτυλο σηματοδοτούν τη διάνοια και την πονηριά. Οι ισχυροί επιχειρηματίες, οι πολιτικοί και άλλοι άνδρες με επιρροή φορούν δαχτυλίδια στο μικρό δάχτυλο.

Τα δαχτυλίδια για το μικρό δάχτυλο αποτελούν statement. Προτείνονται τα court designs ή τα signet.

Παράμεσος

Ο παράμεσος συνδέεται με το prthvi, δηλαδή το γήινο στοιχείο στην ινδική φιλοσοφία, ενώ η Δύση συνδέει τον παράμεσο με τον Απόλλωνα, τον θεό της μουσικής, της αλήθειας, της θεραπείας και της ποίησης, μεταξύ άλλων.

Είναι συνήθως το δάχτυλο στο οποίο φοράμε τη βέρα του αρραβώνα ή τη γαμήλια βέρα για αυτό το λόγο συνδέεται με την αφοσίωση και τον σεβασμό κάθε είδους. Βεβαίως, υπάρχουν και πολλοί θρησκόληπτοι που φορούν δαχτυλίδια αγνότητας στον παράμεσο.

Ο τύπος του δαχτυλιδιού που θα επιλέξεις να φορέσεις στον παράμεσο εξαρτάται από την κατάστασή σου. Αν προσπαθείς να επικοινωνήσεις ότι δεν είσαι πια «διαθέσιμος», ένα απλό δαχτυλίδι τύπου court θα στείλει το πιο ξεκάθαρο μήνυμα. Διάλεξε ένα signet ή περίτεχνα ornate δαχτυλίδια όταν επιθυμείς να θολώσεις το μήνυμα.

Μεσαίο δάχτυλο

Δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πολιτισμική παράδοση που να σχετίζεται με τη χρήση δαχτυλιδιών στο μεσαίο δάχτυλο, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για καθαρή έκφραση.

Η ινδική φιλοσοφία συνδέει το μεσαίο δάχτυλο με το ākāśa, το στοιχείο του διαστήματος ή του αιθέρα, ενώ στη Δύση, ο Κρόνος είναι αυτός που έχει την τιμή.

Λόγω της θέσης του (κέντρο δαχτύλων), πολλοί θεωρούν ότι συμβολίζει την ισορροπία, την τάξη και τον σκοπό, ενώ άλλοι συνδέουν το μεσαίο δάχτυλο με την ατομικότητα, τον σκοπό, την προσωπική ταυτότητα και την αυτοανάλυση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα μαύρο δαχτυλίδι στο μεσαίο δάχτυλο του δεξιού χεριού είναι γνωστό ως «δαχτυλίδι Ace».

Δείκτης

Προτιμώνται τα signet (ή σεβαλιέ ή σφραγίδα) που συνήθως κοσμούνται από οικογενειακό οικόσημο.

Σε ορισμένες ευρωπαϊκές μοναρχίες, ήταν παράνομο για τους χωρικούς να έχουν δαχτυλίδια στο δείκτη του χεριού τους, καθώς επικοινωνεί ηγεσία, εξουσία, φιλοδοξία, αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση

Συνδέεται με το vāyu, το στοιχείο του αέρα στην ινδική φιλοσοφία και με τον Δία, τον θεό του ουρανού και του κεραυνού. Ένα δαχτυλίδι στο δείκτη του χεριού σου σηματοδοτεί την υπακοή και την αφοσίωση.

Τα signet δαχτυλίδια στον δείκτη χαρακτηρίζονται ως δαχτυλίδια κοινωνικής τάξης, ως δαχτυλίδια αδελφότητας, ως δαχτυλίδια μέλους σε συλλόγους, ομάδες, οργανώσεις, κτλ.

Σε αυτό το δάχτυλο μπορείτε να φορέσετε και πιο έντονα σχέδια.

Αντίχειρας

Η ινδική φιλοσοφία το συνδέει με το tejas, το στοιχείο της φωτιάς. Στη Δύση, συνδέεται με τον Άρη, τον θεό του πολέμου.

Δείχνει τη δύναμη της θέλησης, τη δύναμη του χαρακτήρα, την ελευθερία της σκέψης και την αυτοπεποίθησή σου.

Τα δαχτυλίδια που φοριούνται στον αντίχειρα είναι πιθανώς τα λιγότερο συνηθισμένα και, ως εκ τούτου, έχουν μεγάλη στυλιστική αξία.

Το πάχος του αντίχειρα και δίνει άπλετο χώρο για πειραματισμούς και μεγάλα μεγέθη. Δεν προτείνονται τα signet.

δαχτυλίδια άνδρας

Επιλέξτε το δαχτυλίδι που σας ταιριάζει

Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι θα απολαύσετε πραγματικά τα δαχτυλίδια είναι επιλέγοντας αυτά που τραβούν το μάτι σας. Τα πιο μοναδικά κομμάτια βρίσκονται συχνά σε vintage καταστήματα ή υπαίθριες αγορές και συνήθως έχουν προσιτές τιμές.

Υπάρχουν πολύ περισσότεροι λιανοπωλητές που προσφέρουν οικονομικά δαχτυλίδια για άνδρες.
Τα πάντα, από πολυκαταστήματα έως μικρές διαδικτυακές επιχειρήσεις έχουν αυτό που ψάχνετε.

Πριν ξοδέψετε υπερβολικά ποσά σε μέταλλα και σχέδια υψηλής ποιότητας, κάντε λίγη εξερεύνηση για να βρείτε το στυλ σας με πιο οικονομικά δαχτυλίδια.

Προτείνω επίσης να συλλέξετε δαχτυλίδια από τα ταξίδια σας. Τα έχετε συνδέσει με τις καλύτερες ιστορίες και οδηγούν σε συζήτηση, όταν αναπόφευκτα σας κάνουν κομπλιμέντα.

Το μέγεθος (τα είπαμε… μετράει)

Το μέγεθος του δαχτυλιδιού δεν έχει να κάνει απλώς με το να εφαρμόζει στο δάχτυλό σας.

Σχετίζεται και με καθαυτό τον όγκο του δαχτυλιδιού που φοράτε. Μερικά δαχτυλίδια είναι πολύ μεγαλύτερα και πιο πολυτελή. Το ζευγάρωμα, από την άλλη πλευρά, πολύ μεγάλων δαχτυλιδιών μπορεί να θεωρηθεί επιδεικτικό.

Βέβαια το επιδεικτικό δεν είναι κακό, αλλά αν τα δαχτυλίδια δεν είναι ακόμα κάτι που διαχειρίζεστε με ευκολία, η δημιουργία ισορροπίας μεταβάλλοντας το μέγεθος των δαχτυλιδιών σας είναι μια καλή ιδέα.

Για αρχή, επιμείνετε σε ένα μόνο statement ή μεγαλύτερο δαχτυλίδι και συμπληρώστε με μικρότερα ή λεπτότερα δαχτυλίδια στα γειτονικά δάχτυλα. Με αυτόν τον τρόπο, κανένα από τα δαχτυλίδια σας δεν βαραίνει την εικόνα σας.

δαχτυλίδια άνδρας

Φορώντας περισσότερα από ένα δαχτυλίδια

Μπορείτε να φορέσετε περισσότερα από ένα δαχτυλίδι σε ένα μόνο δάχτυλο για να δημιουργήσετε ένα πολυεπίπεδο εφέ. Αυτό είναι χρήσιμο όταν έχετε ένα πιο λεπτό που θέλετε να το αναδείξετε.

Μπορείτε να φορέσετε πολλά λεπτά μαζί και ίσως και με άλλα δαχτυλίδια σε ένα δάχτυλο για να δημιουργήσετε λίγο περισσότερη περιφέρεια ή μπορείτε να στοιβάξετε μεγαλύτερα δακτυλίδια με ενδιάμεσα στήριξη μικρότερων.

Είναι ακριβώς σαν το layering στα ρούχα σας, ο στόχος είναι να δημιουργήσετε ένα εφέ με περισσότερη λεπτομέρεια.

Αποφύγετε να φορέσετε μεγάλα δαχτυλίδια μαζί σε ένα μόνο δάχτυλο. Κινδυνεύετε να μοιάσετε με την καρικατούρα ενός άπληστου μονάρχη.

Πόσα δαχτυλίδια να φοράτε σε κάθε χέρι – Δημιουργώντας ισορροπία

Θέλετε να δημιουργήσετε μια ισορροπημένη εμφάνιση με τα δαχτυλίδια σας στα δύο σας χέρια. Εάν κάθε δάχτυλο έχει ένα δαχτυλίδι, γίνεται λίγο πολύ πλούσιο και φανταχτερό. Όλο το μέταλλο μπορεί επίσης να φανεί βαρύ ανάλογα και αυτό σχετίζεται με το πώς χρησιμοποιείτε τα χέρια σας.

Πρώτον, μην φοράτε ποτέ τόσα πολλά δαχτυλίδια ώστε να σας εμποδίζουν να κινήσετε τα χέρια σας με άνεση. Τα δαχτυλίδια μπορούν να εμποδίσουν, περισσότερο από άλλα αξεσουάρ.

Κρατήστε το κυρίαρχο χέρι σας πιο ελεύθερο κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας και, στη συνέχεια, φορέστε το αξεσουάρ σας όταν είστε έτοιμοι να βγείτε έξω.

Δεύτερον, η δημιουργία μιας ισορροπημένης εμφάνισης έχει να κάνει με το πώς θα τα κατανείμετε στα δύο χέρια σας. Εάν φοράτε ρολόι, μπορείτε να φορέσετε λιγότερα δαχτυλίδια στο ίδιο χέρι για να διατηρήσετε την ισορροπία των μετάλλων σε αυτήν την πλευρά. Επιμείνετε σε 1-2 δαχτυλίδια από εκείνη την πλευρά.

Στην αντίθετη πλευρά, μπορείτε να φορέσετε περισσότερα, ακόμη και στα τρία δάχτυλα. Αυτό το άπλωμα σάς δίνει μια ομοιόμορφη εμφάνιση και στα δύο χέρια.

Μπορείτε να αναμείξετε διαφορετικά μέταλλα;

Πιθανώς να έχετε ξανακούσει αυτόν τον κανόνα, καθώς οι περισσότεροι ειδικοί στο στυλ συνιστούν να αποφεύγετε την ανάμειξη μετάλλων.

Αυτό σημαίνει να φοράτε ή μόνο χρυσά ή ασήμι όχι μόνο στα δαχτυλίδια σας αλλά και σε όλα τα κοσμήματα που φοράτε. Αυτό θα περιλαμβάνει το ρολόι, τα περιδέραια, ακόμη και την πόρπη της ζώνης σας.

Για αρχάριους, η αντιστοίχιση του χρώματος των δαχτυλιδιών σας είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι όλα συντονίζονται και λειτουργούν μαζί. Είναι το πιο απλό που πρέπει να σκεφτείτε καθώς εξερευνάτε φορώντας δαχτυλίδια.

Ωστόσο, η ανάμειξη μετάλλων δεν είναι τόσο ψεύτικη όσο πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι. Η ανάμειξη μετάλλων και κοσμημάτων μπορεί να δημιουργήσει μοναδικά και ενδιαφέροντα πολυεπίπεδα εφέ. Θα δείτε ακόμη και μεμονωμένα δαχτυλίδια που ενσωματώνουν και ασήμι και χρυσό σε ένα «σώμα».

Το κλειδί είναι να είστε στοχευμένοι στη δημιουργία μιας δήλωσης με τα μέταλλα που ανακατεύετε. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με κάτι καινούργιο.

Δημιουργείστε στυλ

Όσον αφορά το στυλ και τη χρήση δαχτυλιδιών, είναι κυρίως να βρείτε αυτά που σας αρέσουν και να πειραματιστείτε με το συνδυασμό τους, το ζευγάρωμα και την ισορροπία.

Είναι σίγουρο ότι την επόμενη φορά που θα φορέσετε τα δαχτυλίδια σας θα το κάνετε με στυλ και μεθοδικότητα.