Όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τον Κόνορ Κάτο στη Τζόρτζια των ΗΠΑ και τον ενημέρωσαν ότι έτρεχε με 90 μίλια (144 χλμ) σε περιοχή όπου το όριο ταχύτητας είναι τα 55 (88 χλμ.) κατάλαβε ότι θα έπρεπε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για το πρόστιμο που θα του ερχόταν. Δεν φαντάστηκε, όμως, ποτέ ότι θα έπρεπε να δουλεύει για τρεις ζωές για να πληρώσει την κλήση.

Σύμφωνα με το δίκτυο WSAV-TV, ο Κάτο έπαθε σοκ (και λίγο είναι) όταν είδε πάνω στην κλήση το ποσό των 1,4 εκατ. δολαρίων. Θεώρησε πως είχε γίνει λάθος, ωστόσο όταν επικοινώνησε με τις αρχές, τον ενημέρωσαν ότι είχε δύο επιλογές. Είτε να πληρώσει, είτε να πάει στο δικαστήριο.

Πάνω που έβαλε δικηγόρους να ψάχνουν τι ακριβώς συνέβη και κλήθηκε να πληρώσει όσο θα πλήρωνε ως εγγύηση ένας… δολοφόνος, ο Κάτο ενημερώθηκε ότι τελικά το πρόστιμο ήταν… εικονικό και ότι μπαίνει αυτόματα μέσω ενός λογισμικού, όταν οδηγοί παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας κατά 35 μίλια και πάνω.

κλήση, οδηγός, ταχύτητα

«Οι προγραμματιστές που σχεδίασαν το λογισμικό χρησιμοποίησαν τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό, επειδή οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα προβλέπουν υποχρεωτική εμφάνιση στο δικαστήριο και δεν επισυνάπτεται πρόστιμο όταν εκδίδονται από την αστυνομία», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Όπως προκύπτει από τα νέα δεδομένα, ο δικαστής θα ορίσει πρόστιμο που δεν θα υπερβαίνει τα 1.000 δολάρια και κάπως έτσι, στις ΗΠΑ οι οδηγοί τρώνε κλήση όσο ένα μηνιάτικο και είναι και πανευτυχείς!