Τακτοποιώντας την ντουλάπα μου τις προάλλες έπεσα ξαφνικά επάνω τους: hot pants!!! Σατέν, κλασικά μαύρα, σουέντ με μεταλλικές λεπτομέρειες, με άνιμαλ πριντς, μεταλλικά χρώματα και φυσικά τζιν, όλα τακτοποιημένα σε ένα σημείο, ξεχασμένα από τότε…

Στα 90ς ένιωθα απέραντη ελευθερία όταν τα φορούσα, ένιωθα αυτοπεποίθηση, κυκλοφορούσα με άνεση όλη μέρα, χόρευα και φυσικά ένιωθα τόσο απελευθερωμένη ερωτικά, γιατί μου έδιναν ένα εσωτερικό boost μιας sexy φαντασίωσης. Και όχι, αυτό δεν με προβλημάτιζε καθόλου!

Τα καυτά σορτ αποτελούσαν εκείνη την εποχή βασικό κομμάτι της εικόνας μου, συνδυασμένα με γιλέκα, με ζιβάγκο, με εξίσου sexy τοπ, με μακριές τουνίκ, με διάφανες παντελόνες ή διάφανα καφτάνια, χοντρό καλσόν και μπότες ψηλές εφαρμοστές στο πόδι, πάντα ανάλογα με τη μεταμόρφωση που ήθελα να πετύχω, όταν έμπαινα τα βράδια στα κλαμπ της πόλης.

Σκέφτηκα ασυνείδητα: «Πόσο κοντά ήταν; Αλήθεια πώς τα φορούσα; Σίγουρα δεν θα ξανάρθουν στη μόδα ποτέ…

Και από την άλλη, πόσο απελευθερωμένη και χαρούμενη ήμουν όταν τα φορούσα, πόσο απενοχοποιημένη για το κορμί μου και δεν με ενδιέφερε αν το έβγαζα απροκάλυπτα σε κοινή θέα…

Ακόμη και το σοκ που προκαλούσα σε κάποιους με πιο συντηρητική σκέψη… Νομίζω ότι με εξίταρε…». Και όμως… Επέστρεψαν δυναμικά και παντού βλέπεις δροσερά κορίτσια σε εμφανίσεις με hot pants.

Αρχικά ήταν μόνο κάποιες εκκεντρικές εμφανίσεις, όμως πλέον όλη η fashion A list μυήθηκε στη γοητεία τους.

hot pants
hot pants σορτσάκια μόδα

Από την απόλυτη ανδρική φαντασίωση των 50ς, μέχρι τις μυθικές σταρ, όλες κάποια στιγμή υπέκυψαν στην άνεση και την αίσθηση αυτοπεποίθησης που προσφέρουν τα hot pants.

Η Edie Sedgwick ήταν το πρώτο it girl που πέταξε το παντελόνι της. Το 1965 το περιοδικό Life έγραψε ότι η μούσα του Warhol προώθησε το μαύρο κολάν περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, ακόμη και από τον Άμλετ.

Και νομίζω ότι η Sedgwick θα ένιωθε μεγάλη ικανοποίηση τώρα αν έβλεπε ότι το no pants look κυριαρχεί στην πασαρέλα, με σχεδιαστές από τον Coperni και τον Ferragamo μέχρι τη Victoria Beckham και τον Valentino να δείχνουν πολύ κομψές εμφανίσεις στις οποίες λείπει ένα (κάποιοι θα έλεγαν) κρίσιμο στοιχείο…

Σε αυτό τον άξονα κινούνται και οι σταρ! Η Έμα Κόριν φόρεσε πράσινο σλιπ Miu Miu με ασορτί ζακέτα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Ακόμη και μέσα στο καταχείμωνο, η Hailey Bieber άφησε «ορφανό» ένα δερμάτινο μπουφάν σε μια βόλτα του Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Στις 2 Ιανουαρίου, ο καλλιτέχνης Ye δημοσίευσε μια φωτογραφία της συντρόφου του Bianca Censori με γούνινο τοπ, στρινγκ και τακούνια, με λεζάντα: «no pants this year».

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, όχι, τα hot pants δεν ονομάζονται «hot pants» μόνο και μόνο επειδή οι γυναίκες φαίνονται «καυτές» όταν τα φορούν (που φαίνονται, παρεμπιπτόντως).

Ο όρος «hot» προστέθηκε στο όνομα του στυλ τη δεκαετία του ’50 λόγω του σοκ που προκαλούσαν, καθώς η τάση αυτή εμφανίστηκε αρχικά ως ένα ξέσπασμα και ένδειξη διαμαρτυρίας απέναντι στον formal ενδυματολογικό κώδικα της εποχής.

Τα μακρύτερα παντελόνια και η συνολική σεμνή αισθητική ήταν ο κανόνας τότε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις γυναίκες να επιδεικνύουν το σώμα τους δυνατά και περήφανα με την εξέλιξη των κοντών σορτ.

Συνεχίσαμε να βλέπουμε την άνοδο αυτής της τάσης από τη δεκαετία του ’50 μέχρι τη δεκαετία του ’70, και είτε το πιστεύετε είτε όχι, εν έτει 2024 είναι η πιο καυτή τάση και πιο κομψά από ποτέ.

Ενώ αυτή η τάση είναι σίγουρα εδώ για να μείνει, έχει επίσης εξελιχθεί αρκετά. Τα hot pants έκαναν μεγάλη αίσθηση στις πασαρέλες τις τελευταίες σεζόν και στυλιζαρίστηκαν με τόσο διαφορετικούς τρόπους που ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να περνάει και στο streetwear.

Ας δούμε λίγο πώς τα προσέγγισαν οι μεγάλοι οίκοι το 2023 – 24…

Το 2023 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά των εξω-εσωρούχων στο κόκκινο χαλί. Από τα σλιπ και G-strings που φορέθηκαν κάτω από διάφανες μάξι φούστες και δαντελένια παντελόνια, οι σταρ στα τέλη του ‘23 και στην είσοδο του ‘24 εγκατέλειψαν εντελώς το… κάλυμμα και πλέον βγαίνουν απλώς φορώντας μόνο τα hot pants.

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για σορτ τόσο κοντά που θα μπορούσαν εύκολα να θεωρηθούν εσώρουχα. Είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, πλεκτά, βελούδο ή διακοσμημένα με στρας και κουμπιά.

Και επειδή everything that goes around comes around, οι πασαρέλες δεν ανακάλυψαν τον τροχό, αλλά λούστραραν το προϊόν και το ξαναπαρουσίασαν στην πιο κομψή του εκδοχή.

Πρώτα, είδαμε τον προπομπό της τάσης κατά τη διάρκεια της σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023, συγκεκριμένα στην πασαρέλα της Miu Miu (η οποία χωρίς ειρωνεία ήταν επίσης υπεύθυνη για την αναγέννηση της μικρο-μίνι φούστας).

Σε αυτό το σημείο, όλοι θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εσώρουχα Miu Miu με παγιέτες, όπως φορέθηκαν από την Emma Corrin που περπάτησε στο σόου Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023.

Και ενώ τεχνικά πρόκειται για εσώρουχο, η Miuccia Prada ανέτρεψε το σενάριο και το μετέτρεψε σε εξωτερικό ρούχο, το οποίο συνδύασε με ένα μαλακό καμηλό ζιβάγκο, ένα διάφανο καλσόν και πορτοκαλί γόβες -ένα απλό καθημερινό casual «fit».

Στη συνέχεια, είδαμε την έξαρση της δημοτικότητας του no pants look, το οποίο συνυπέγραψαν πολλές διασημότητες, μεταξύ άλλων οι Bella Hadid, Kendall Jenner, Hailey Bieber και Rihanna.

Αν και τα εσώρουχα με παγιέτες δεν ήταν ακριβώς στο mood board αυτή τη φορά, η συνέχιση της επίδειξης γυμνών ποδιών ήταν, και τα καυτά παντελόνια ήταν παντού στις πασαρέλες Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024.

Ένα σέξι μικροσκοπικό ρούχο που κατά κοινή ομολογία πιστώνεται ότι έγινε mainstream κατά τη διάρκεια της εποχής της ντίσκο τη δεκαετία του ’70 λόγω του μεγαλύτερου σημείου απελευθέρωσης και της ελευθερίας των γυναικών, οι σχεδιαστές ωστόσο προσφέρουν μια νέα εκδοχή του ενδύματος για τη σύγχρονη εποχή.

Η Chloé το κράτησε σε ισορροπία με το πάνω μέρος, με ένα κομμένο και ραμμένο, αναδιαμορφωμένο, δερμάτινο μπουφάν.
Η Prada βρήκε έναν τρόπο να κάνει τα hot pants φιλικά προς το γραφείο, εξισορροπώντας τη μικροσκοπική σιλουέτα με μπλέιζερ που μπαίνουν μέσα.

Εν τω μεταξύ, η Coach αγκάλιασε τη γυμνότητα όλων αυτών, επιλέγοντας ένα ταιριαστό δερμάτινο σουτιέν και ένα διάφανο φόρεμα που τοποθετήθηκε από πάνω.

Ο Tom Ford ανέβασε το σέξι σε νέα ύψη, με τα hot pants συνδυασμένα με ζακέτες και ξεκούμπωτες louche μπλούζες με βολάν.

Δεν υπάρχει λόγος να το αρνείστε: τα hot pants θα είναι παντού την επόμενη άνοιξη.

Και οι λόγοι για να τα επιλέξετε πολλοί: Εκτός από ελευθερία κινήσεων που φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να έχετε με μία μίνι φούστα, σας δημιουργεί την αίσθηση της απελευθέρωσης, νιώθετε sexy, δυναμικές, ελεύθερες και κάνετε τη δική σας επανάσταση προκαλώντας σοκ, αλλά και βλέμματα θαυμασμού στο πέρασμά σας!

Έτσι λοιπόν την επόμενη φορά, αφήστε κατά μέρος τα μάξι φορέματα και τις μίνι φούστες και φορέστε ένα αποκαλυπτικό σορτ. Πιστέψτε με θα νιώσετε υπέροχα. Σας το λέει ένα κορίτσι που τα αγάπησε πολύ!

Υ.Γ.: Τα καυτά σορτ δεν είναι μόνο για τα νέα κορίτσια, αλλά και για τα… μεγαλύτερα, σπάστε τους κανόνες και τα «πρέπει»!!!