Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, εμφανίστηκε στην 3η σεζόν του “Sex and the City”, έντρομη μετά την αποτρίχωση που είχε κάνει στο μπικίνι και που όπως είχε πει, την έκανε να νιώθει σαν «ένα από αυτά τα φρικιαστικά άτριχα σκυλιά».

Κάπως έτσι, αποτυπώθηκε χιουμοριστικά, αλλά και ευκρινώς, το πώς αντιμετώπιζαν οι γυναίκες, την ολική αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι. Το brazilian κερί, δεν ήταν πάντα της μόδας και παρότι σήμερα θεωρείται σχεδόν επιβεβλημένο, σαν τάση ξεκίνησε τη δεκαετία του ΄90.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου, που είναι γνωστή για τις εκκεντρικές της συνήθειες, διαδραμάτισε άθελα της σημαντικό ρόλο, ανατρέποντας την αισθητική των γυναικών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, κάνοντάς τες να ζητάνε ολική αποτρίχωση, αλλάζοντας μια για πάντα τα όσα ίσχυαν μέχρι τότε.

Ξαφνικά, οι γυναίκες απέκτησαν εμμονή με την αποτρίχωση, κάτι που αποτυπωνόταν έντονα στις διαφημίσεις και τα εξώφυλλα της εποχής, με τα μοντέλα να φορούν τόσο μικροσκοπικά μπικίνι που δεν άφηναν αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Brazilian αποτρίχωση συνδέθηκε από την πρώτη στιγμή με το sexiness των Βραζιλιάνων, από τις οποίες πήρε και την ονομασία της. Ξαφνικά, τα πρότυπα ομορφιάς ανατράπηκαν, φέρνοντας καινούργια δεδομένα στις νεότερες γενιές γυναικών.

Πώς ξεκίνησε

Το 1980, οι Janea και Jonice αδερφές από τη Βραζιλία αποφάσισαν να κάνουν ένα αρκετά μετέωρο βήμα και να μετακομίσουν στη Νέα Υόρκη, χωρίς πτυχίο και με ελάχιστα αγγλικά. Τότε, δε χρειαζόταν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για να γίνουν αισθητικοί και έτσι ξεκίνησαν να κάνουν νύχια και να δουλεύουν σε διάφορα κέντρα αιθητικής.

Λίγα χρόνια αργότερα και αφού είχαν μάθει καλά τη δουλειά, κατάφεραν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση. Όμως, αυτό που τους εξασφάλισε την τεράστια επιτυχία τους, ήταν η ιδέα της Janea η οποία το 1990 σκέφτηκε να μεταφέρει το Brazilian κερί στις Νεοϋορκέζες.

Στην αρχή, οι γυναίκες ήταν διστακτικές, όμως τελικά το πείραμα πέτυχε και ολοένα και περισσότερες συνέρρεαν για να δοκιμάσουν την νέα αυτή τάση που τους υπόσχονταν λεία αποτριχωμένη επιδερμίδα.

Σταδιακά, όλο αυτό άρχισε να εξαπλώνεται, ενώ η Ρομπέρτα Φλακ αλλά και η αείμνηστη Καρολάιν Μπεσέτ Κένεντι ήταν οι πρώτες διασημότητες που πήγαν για να το δοκιμάσουν. Η επιχείρηση τους πήγαινε καλά, όμως ούτε οι ίδιες μπορούσαν να διανοηθούν αυτό που ακολούθησε εξαιτίας της Γκουίνεθ Πάλτροου.

«Η Γκουίνεθ Πάλτροου, μας έδωσε μια φωτογραφία και έγραψε: «Ευχαριστώ, J. Sisters, μου αλλάξατε τη ζωή» και αυτό έγινε γνωστό παντού . Οι άνθρωποι ήταν περίεργοι να δουν τι ακριβώς ήταν αυτό που της άλλαξε τη ζωή. Έτσι ήρθαν όλοι», είπε η Jonice, αναφερόμενη στα supermodels και τους διάσημους που ακολούθησαν.

Μία από τις αγαπημένες πελάτισσες της Jonice είναι η Ναόμι Κάμπελ. Η ειδικός σε κερί και νύχια είπε ότι δουλεύει με το supermodel για πάνω από 25 χρόνια και της χρεώνει κατά μέσο όρο 700 δολάρια για τα ραντεβού στο σπίτι.

Το 2016, το σαλόνι ομορφιάς J. Sisters έκλεισε τις πόρτες του λόγω κακής διαχείρισης, σύμφωνα με την Jonice. Οι αδερφές χώρισαν επαγγελματικά, αλλά διατήρησαν μια καλή οικογενειακή σχέση. Επί του παρόντος, η Jonice εργάζεται με τις ανιψιές της στο Federico Salon & Spa, που βρίσκεται λίγα βήματα μακριά από το The Plaza Hotel στο Μανχάταν, όπου εξακολουθεί να υποδέχεται έναν διασημότητες.

Σχετικά με την αντικατάσταση του κεριού από το laser, η Jonice πιστεύει ότι η νέα μέθοδος πρέπει να βελτιωθεί πριν βγάλει το κερί από την αγορά. Τουλάχιστον στο TikTok, το #brazilianwax έχει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια προβολές μέχρι στιγμής έναντι 2 δισεκατομμυρίων προβολών από το #laserhairremoval. Με το καλοκαίρι να πλησιάζει, αυξάνονται και οι αναζητήσεις για το στυλ αποτρίχωσης στο Google.

Βέβαια, σήμερα οι περισσότερες γυναίκες, δεν εστιάζουν στην αποτρίχωση την οποία θεωρούν δεδομένη, αλλά στις πλαστικές επεμβάσεις με κυριότερη το BBL (Brazilian butt lift) το οποίο είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.