Συνεχίζεται η δίκη της Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία κατηγορείται για το ατύχημα σε πίστα το 2016, όπου προκάλεσε τον τραυματισμό ενός συνταξιούχου γιατρού ονόματι Τέρι Σάντερσον. Η ηθοποιός στην κατάθεσή της, ανέτρεψε τα δεδομένα, αφού όπως είπε νόμιζε ότι δεχόταν σεξουαλική επίθεση.

Επί της ουσίας, αντικρούει τους ισχυρισμούς του γιατρού περί εγκατάλειψης στις στις πλαγιές του Deer Valley Resort στη Γιούτα. «Με χτύπησε ο κύριος Σάντερσον και έφταιγε», είπε η Πάλτροου στο δικαστήριο όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της αμέλειας και της εγκατάλειψης.

Επιπλέον, όταν ο δικηγόρος του Σάντερσον τη ρώτησε αν γνώριζε ότι σύμφωνα με τους κανόνες έπρεπε μετά το ατύχημα να αφήσει το όνομά της και τις πληροφορίες της, η Πάλτροου υποστήριξε πως δεν γνώριζε για τον συγκεκριμένο κανονισμό.

Όπως εξήγησε η Πάλτροου «δεν θα είχα φύγει από τη σκηνή χωρίς να αφήσω τα στοιχεία μου» και συμπλήρωσε πως ο 76χρονος που έπεσε πάνω της έκανε «ενοχλητικούς θορύβους» δίνοντας της την εντύπωση ότι της επιτίθεται σεξουαλικά.

«Τα δύο πέδιλα του σκι μπήκαν ανάμεσα στα δικά μου, τα πόδια μου άνοιξαν, ένιωσα ένα σώμα να με πιέζει και άκουσα έναν πολύ περίεργο θόρυβο, σαν γρύλισμα. Προσπάθησα να καταλάβω τι συμβαίνει. Σκέφτηκα, μήπως κάποιος κάνει κάτι διεστραμμένο; Αυτό είναι πραγματικά, πολύ περίεργο. Τα σώματά μας ήταν μπλεγμένα. Και απομακρύνθηκα γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην κατάθεση της.

Με τη σειρά του, ο δικηγόρος της Πάλτροου υποστήριξε πως μόλις ο τραυματίας συνειδητοποίησε ποια ήταν, ειδοποίησε το τμήμα χιονοδρομίας, ισχυριζόμενος ότι είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν βοήθεια για να κατέβει από το βουνό. Σύμφωνα με την Πάλτροου, μέλη της ομάδας της έλεγξαν τον Σάντερσον, ο οποίος τους διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά. Η ίδια δήλωσε ότι αναστατώθηκε τόσο πολύ από τη σύγκρουση που δεν ξαναέκανε σκι εκείνη την ημέρα.

Τι υποστηρίζει ο Σάντερσον για το ατύχημα με την Γκουίνεθ Πάλτροου

Ο γιατρός ισχυρίζεται πως η ηθοποιός κατέβαινε την πλαγιά στο χιονοδρομικό κέντρο Deer Valley χωρίς να προσέχει, με αποτέλεσμα να πέσει ο ένας πάνω στον άλλον. Όπως αναφέρει στην καταγγελία, τον έριξε κάτω με δύναμη και του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη, διάσειση, τέσσερα σπασμένα πλευρά και άλλους σοβαρούς τραυματισμούς. Τον εγκατέλειψε στο χιόνι και συνέχισε την κατάβασή της στο βουνό.

Μάλιστα, δεν υπέβαλε μήνυση για σχεδόν τρία χρόνια μετά το ατύχημα, εξαιτίας της παρατεταμένης διάσεισης του. Φέρεται να μη θυμάται σχεδόν τίποτα από τη σύγκρουση και η αφήγησή του βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό σε εκείνη ενός φίλου του από την ομάδα σκι.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου αντιμετωπίζει αγωγή ύψους 300.000 δολαρίων, ενώ κατηγορεί τον Σάντερσον ως υπαίτιο για τη σύγκρουση και ζητά μόνο ένα δολάριο ως αποζημίωση.