Κρυμμένο μέσα στα δάση της βόρειας Ισλανδίας, βρίσκει κανείς ένα νέο σπα, το οποίο δημιουργήθηκε για να χαλαρώνει τους επισκέπτες του, που επιθυμούν να απολαύσουν τις φυσικές θερμές πηγές και το πράσινο. Το Forest Lagoon, έχει σχεδιαστεί από τους ίδιους αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από το πρότζεκτ Blue Lagoon και τα προσφάτως δημιουργημένα σπα GeoSea, τα οποία προσφέρουν τις υπηρεσίες που ο μέσος επισκέπτης αναμένει να λάβει από ένα σύγχρονο σπα θερμών πηγών στην Ισλανδία.

Παρόλα αυτά, ο εσωτερικός χώρος, εξ ολοκλήρου φτιαγμένος από ξύλο και το εξωτερικό πέτρινο του περίβλημα, είναι εκείνα που κάνουν το Forest Lagoon να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα σπα.

Ένα σπα μέσα στα δέντρα

Οι επισκέπτες, μπορούν να απολαύσουν την πανοραμική θέα προς τα φιόρδ, ενώ μουλιάζουν στα καυτά νερά των μεγάλων πισίνων του σπα. Οι πισίνες του, θερμαίνονται αποκλειστικά με φυσικό γεωθερμικό νερό, που αποσπάται από τις πλαγιές του βουνού που βρίσκεται πίσω από τις εγκαταστάσεις.

Το Forest Lagoon, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Απρίλιο και πρόκειται για ένα 1.300 τετραγωνικών μέτρων σπα, που περιλαμβάνει ένα μπιστρό, δύο μεγάλες πισίνες με υδάτινα μπαρ, μια κρύα πισίνα και μια σάουνα. Οι εγκαταστάσεις, μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 200 επισκέπτες τη φορά.

Βρίσκεται, εντός τους δάσους Vaðlaskógur, μόλις μερικά λεπτά οδήγηση από την περιοχή Akureyri. Γνωστή στους ντόπιους ως η Πρωτεύουσα του Βορρά, η πόλη απέχει μόλις 40 λεπτά αεροπορικώς ή πέντε ώρες οδικώς από την πόλη Reykjavík.

Forest Lagoon

Περιβάλλον και design

Το σπα, φαίνεται να γίνεται ένα με το δάσος και το βουνό και για αυτό ακριβώς έχει σχεδιαστεί.

Ο Hrólfur Karl Cela, είναι ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες που εργάζονται για τη δημιουργία του Forest Lagoon. Έχοντας ήδη εργαστεί για την ανέγερση των Blue Lagoon και GeoSea σπα, με το γραφείο Basalt Architects, εξήγησε πως ο κύριος στόχος αυτών των πρότζεκτ είναι να τα ενώσουν με το περιβάλλον και να αναδείξουν την μοναδική ποιότητα της κάθε τοποθεσίας.

Ascoli Piceno: Η πόλη της Ιταλίας που… λάμπει τη νύχτα

Δεν έχει δοθεί έμφαση μόνο στους εξωτερικούς χώρους αλλά και στο εσωτερικό. Ο Cela, εξήγησε πως ήθελε να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα κρατάει τους επισκέπτες μέσα στο δάσος. Για αυτό τον λόγο, το βασικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για το interior, είναι το laminate ξύλο. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να εξασφαλιστεί η μείωση της αποβολής διοξειδίου, ενώ ταυτόχρονα το κτίριο καθίσταται αντιπυρικό και αντισεισμικό.

Οι γεωθερμικές πισίνες, δεν είναι μόνο για τους τουρίστες. Το πλάνο είναι οι εγκαταστάσεις να παραμένουν ανοιχτές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να υπάρχει ειδικό χειμερινό πάσο για τους ντόπιους. Αν όλα πάνε καλά, θα επεκταθούν με τη δημιουργία ενός σπα μασάζ και ενός ξενοδοχείου.

Οι δυο ιδιοκτήτες του Forest Lagoon και οι αρχιτέκτονες του, ελπίζουν πως το χειρότερο κομμάτι της πανδημίας έχει πλέον περάσει και πως οι επισκέπτες, θα μπορούν, πλέον, να ζήσουν την ισλανδική εμπειρία με ηρεμία και ασφάλεια.

Πηγή: CNN