Για να διαβάζετε αυτές τις γραμμές σημαίνει ότι κάποια στιγμή στη ζωή σας κολλήσατε με το Football Manager. Ή δεν ξεκολλήσατε ποτέ, και μπράβο σας. Ουσία είναι πως δεν είστε (είμαστε) μόνοι εκεί έξω. Υπάρχουν κι άλλοι «τρελοί». Όπως ένα παλικάρι από την Αγγλία και συγκεκριμένα το Σάουθ Σιλντς. Ονόματι Τζέιμς Χάμοντς. Που αποφάσισε να ταξιδέψει ως την Ισλανδία για να επισκεφτεί μια ομάδα Β’ Κατηγορίας που διαλέγει πάντα στο παιχνίδι ως διαχειριστής (της): Την περίφημη, στα μάτια του, Γκριντάβικ. Στα 37 του, ένιωσε απαραίτητο να κάνει πράγματα που τον ευχαριστούν και να επικοινωνεί με την όχι ακόμα χαμένη παιδικότητα του.

Football Manager: Κάνοντας πράξη το όνειρό του

Πάντα ήθελε να πάει στη χώρα της φωτιάς και του πάγου (sic), μόλις επιτέλους οι οικονομικές και πρακτικές συγκυρίες ήταν ως πρέπει, έκανε πράξη το όνειρο του. Πήρε μάλιστα μαζί και τη γυναίκα και την κορούλα του, το χρωστούσε στο έτερον του ήμισυ, αφού αυτή ήταν που κάποτε του είπε να διαλέξει αυτήν την άσημη ισλανδική ομάδα στο παιχνίδι. Και τη μετέτρεψε σε υπολογίσιμη δύναμη, που σαρώνει τους εγχώριους τίτλους και διακρίνεται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις – στα video games κανένα όνειρο δεν απαγορεύεται.

Ο τελικός προορισμός του ήταν το χωρητικότητας 1.450 θεατών γήπεδο της Γκριντάβικ. Με την επιθυμία να νιώσει ξανά την αγνή, ρομαντική πλευρά του ποδοσφαίρου. Αυτή που έχει χαθεί από την Premier League και τον έχει απομακρύνει από ένα πρωτάθλημα που κάποτε αγαπούσε με πάθος. Πλέον όμως, η καρδιά του χτυπάει γι’ αυτό το ταπεινό, μακρινό μικρούλικο κλαμπ.

Football Manager: Από τον υπολογιστή στο δια ζώσης

Έκλεισε ραντεβού για να δει τους ανθρώπους της ομάδας από κοντά. Μίλησε ως και με τον προπονητή, έχοντας έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξουν… γνώσεις, ενώ του έκαναν και δώρο μια φανέλα της ομάδας. Έβγαλε τις φωτογραφίες του, πόζαρε περιχαρής, το ‘φχαριστήθηκε με τη ψυχή του. Και έλαβε πρόσκληση με την οικογένειά του να επιστρέψουν το καλοκαίρι στην Ισλανδία για να δoυν live ματς της Γκριντάβικ.   

Ποιος είπε ότι ψηφιακός και κανονικός κόσμος δεν μπορούν να ενωθούν; Αν λοιπόν είστε και εσείς κολλημένοι με το Manager, μπορείτε να εμπνευστείτε από τον Χάμοντς και να οργανώσετε και εσείς το δικό σας ταξίδι γνωριμίας και συναισθήματος. ΟΚ, αν παίρνετε Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι κτλ τότε αγνοήστε την άνωθεν πρόταση (μας)…