Το σύντομο ειδύλλιο μεταξύ της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του παραγωγού ταινιών Ντόντι Αλ Φαγέντ (οδηγεί το πρώτο μισό της έκτης και τελευταίας σεζόν του The Crown, με τέσσερα επεισόδια του ιστορικού δράματος να έρχονται στο Netflix στις 16 Νοεμβρίου.

Η σχέση του ζευγαριού κράτησε ελάχιστα το καλοκαίρι του 1997, προτού και οι δύο να πεθάνουν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ενώ τους καταδίωκαν οι παπαράτσι στο Παρίσι. Αλλά αρκετοί άνθρωποι έγιναν οι παράπλευρες απώλιες ως αποτέλεσμα του ρομαντισμού τους.

Ένα τέτοιο άτομο είναι η Αμερικανίδα μοντέλο και ηθοποιός Κέλι Φίσερ η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ως η κοπέλα του Ντόντι στην 5η σεζόν και επιστρέφει στην τελευταία σεζόν ως αρραβωνιαστικιά του. Όταν βλέπουμε για πρώτη φορά τον Ντόντι (Khalid Abdalla) σε αυτή τη σεζόν, είναι στο Παρίσι με την Φίσερ και πρόκειται να παντρευτούν σε τρεις εβδομάδες.

Ο πατέρας του Ντόντι, Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ (Salim Daw), ένας Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος που στο παρελθόν ήταν φίλος της Νταϊάνα (Elizabeth Debicki), του ζητά να έρθει από το Παρίσι στο Saint-Tropez για να βοηθήσει με έναν ανώνυμο «ειδικό καλεσμένο». Αναφερόμενος στην αρραβωνιαστικιά του Ντόντι από την οποία δεν είχε εντυπωσιαστεί, του ζητά να μην φέρει το «Madam Bikini.

Καθώς οι διακοπές συνεχίζονται, η Φίσερ ζηλεύει όλο και περισσότερο την εγγύτητα του Ντόντι με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία αποκαλεί «η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο» και αποφασίζει να τον επισκεφτεί στο γιοτ. Μαλώνουν η Φίσερ φεύγει. Αυτό είναι το θολό σκηνικό στο οποίο η Νταϊάνα και ο Ντόντι μπλέκονται ρομαντικά στα επεισόδια.

Όταν το ζευγάρι φωτογραφίζεται να φιλιέται από τον Ιταλό παπαράτσι Μάριο Μπρένα – μια εικόνα που κάνει γύρο στα πρωτοσέλιδα των βρετανικών ταμπλόιντ – όπως και στην πραγματική ζωή, η Φίσερ προσπαθεί να μηνύσει τον Ντόντι για παραβίαση της σύμβασης. Καθώς η ιστορία της βγαίνει στην οθόνη, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την πραγματική Κέλι Φίσερ (τώρα Kelly Movshina).

Ποια είναι η Κέλι Φίσερ

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Κεντάκι, η Φίσερ μετακόμισε στον Καναδά όταν ήταν 8 ετών με τον πατέρα της, αντιπρόεδρο μιας διεθνούς εταιρείας. Σύμφωνα με μια συνέντευξη που δόθηκε στην Aiken Woman το 2014, η Φίσερ άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ σε ηλικία 16 ετών όταν υπέγραψε σε ένα πρακτορείο στο Τορόντο. Πέρασε επίσης ένα καλοκαίρι για να κάνει μόντελινγκ στο Παρίσι στα πρώτα της χρόνια.

Η Φίσερ είπε επίσης ότι ολοκλήρωσε δύο εξάμηνα στο κολέγιο πριν εγκαταλείψει τις σπουδές της για να επικεντρωθεί στο μόντελινγκ. Κοσμούσε τις σελίδες των Vogue, Elle και Cosmopolitan και συνεργάστηκε με μεγάλες μάρκες μόδας, όπως η Armani, η Victoria’s Secret και η Calvin Klein.

Η Φίσερ ταξίδεψε σε Ευρώπη και Ασία για δουλειά και συνάντησε τον Ντόντι στο Παρίσι τον Ιούλιο του 1996. Το ζευγάρι φέρεται να αρραβωνιάστηκε μετά από οκτώ μήνες ραντεβού και ο Ντόντι έδωσε στη Φίσερ ένα δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι και διαμάντια πριν από τον προγραμματισμένο γάμο τους, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να γίνει στις 9 Αυγούστου 1997.

Γιατί χώρισαν οι Φίσερ και Ντόντι

Όταν οι εικόνες της Νταϊάνα και του Ντόντι να είναι αγκαλιασμένοι σε ένα γιοτ κατά τη διάρκεια ρομαντικών διακοπών στη Σαρδηνία έγιναν πρωτοσέλιδα, η Φίσερ, τότε 31 ετών, ειδοποιήθηκε για την υπόθεση. Πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια, όπου η δικηγόρος της Γκλόρια Όλρεντ ανακοίνωσε ότι μήνυσε τον Ντόντι για παραβίαση του συζυγικού συμβολαίου, έχοντας αισθανθεί «απογοήτευση, σοκ και ντροπή» αφού είδε τις εικόνες.

Η Όλρεντ υποστήριξε ότι ο Ντόντι ενθάρρυνε τη Φίσερ να αφιερώνει λιγότερο χρόνο στο μόντελινγκ και περισσότερο χρόνο μαζί του, και φέρεται να της πρόσφερε 500.000 δολάρια ως κίνητρο. Η Φίσερ είπε ότι έλαβε μόνο 60.000 $, με μια επιταγή 200.000 $. η αγωγή της ζητούσε το υπόλοιπο.

Η μητέρα της Φίσερ, επίσης παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, είπε ότι έδωσε στον Ντόντι την ευλογία της να παντρευτεί την Φίσερ τον Νοέμβριο του 1996 και ότι «θα έπρεπε να ντρέπεται».

«Ο κύριος Αλ Φαγέντ πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη γυναίκα που αντιμετώπισε με τέτοια απόλυτη ασέβεια. Πέταξε τον έρωτά της με σκληρό τρόπο χωρίς να την σέβεται καθόλου», είπε η Όλρεντ κατά τη διάρκεια του Τύπου του Αυγούστου 1997.

Φίσερ

Πρόσθεσε ότι η Φίσερ είχε δημοσιοποιήσει μόνο με τους ισχυρισμούς της για να προειδοποιήσει την Νταϊάνα, τα στοιχεία των προηγούμενων σχέσεων της οποίας είχαν τεκμηριωθεί καλά. Στο συνέδριο, η Φίσερ κάλεσε την Νταιάνα να μιλήσει μαζί της για τις παράλληλες σχέσεις τους, μια πρόσκληση που η βασιλική οικογένεια δεν αποδέχθηκε ποτέ, σύμφωνα με το People.

Ο Ντόντι αρνήθηκε τον αρραβώνα τους εκείνη την εποχή, αλλά παραδέχτηκε ότι γνώριζε την Φίσερ. Το 2008, υποκλοπές των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ του Ντόντι και της Φίσερ δημοσιοποιήθηκαν από το Βασιλικό Δικαστήριο.

Η Φίσερ ακουγόταν να κατηγορεί τον Ντόντι επειδή την ερωτεύτηκε και κυνηγούσε την Νταϊάνα ενώ ήταν ακόμη σε σχέση. «Ήμασταν μαζί όλη την ώρα. Και το ήξερες», είπε η Φίσερ. Ο Ντόντι ακουγόταν να επιμένει ότι είχαν χωρίσει μέχρι τότε και αποκαλούσε την Φίσερ «υστερική».

Πως αντέδρασε η Φίσερ στο άκουσμα της είδησης των θανάτων της Νταϊάνα και του Ντόντι

Όταν κυκλοφόρησαν τα νέα για τον θάνατο της Νταϊάνα και του Ντόντι, η Φίσερ απέσυρε την αγωγή της και εξέδωσε μια δήλωση μέσω της Όλρεντ.

Η Φίσερ είπε ότι δεν μετάνιωσε που υπέβαλε την αρχική καταγγελία, αλλά «επέλεξε οικειοθελώς» να την αποσύρει «από σεβασμό για την τραγωδία και την τεράστια απώλεια που υπέστη η οικογένεια Αλ Φαγέντ».

«Η Κέλι αγαπούσε πολύ τον Ντόντι και είναι συντετριμμένη από την απώλειά του και της πριγκίπισσας Νταϊάνα», είπε η Όλρεντ εκ μέρους της Φίσερ. «Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή ενός ανθρώπου. Υπό το φως αυτής της τεράστιας τραγωδίας, η Κέλι συγχωρεί τον Ντόντι για όλες τις αδικίες του στο παρελθόν εναντίον της».

Όπως απεικονίζεται στο The Crown, ο Μοχάμεντ ήταν επικριτικός με τη Φίσερ, προσβάλλοντάς την, σύμφωνα με το Vanity Fair, και αρνούμενος ότι ο Ντόντι είχε κάνει ποτέ πρόταση γάμου στην Φίσερ. Η Φίσερ συνάντησε αργότερα τον σύζυγό της Mikhail Movshina στην Κεντρική Δημοκρατία της Αφρικής το 2007.

Το ζευγάρι έζησε μαζί στο Παρίσι και τις γαλλικές Άλπεις, πριν εγκατασταθεί στο Aiken, S.C. Απέκτησαν μια κόρη το 2011.

Πηγή: Time.com