Το νέο επεισόδιο των «The Simpsons» μπορεί να χαρακτηριστεί «οσκαρικό», μιας και έχει πολλά κοινά με την ταινία CODA. Για πρώτη φορά στην 33χρονη ιστορία της σειράς, ένας κωφός ηθοποιός εμφανίστηκε στο επεισόδιο «The Sound of Bleeding Gums». Το επίκεντρο του είναι η Lisa Simpson, η οποία ανακαλύπτει ότι το πρότυπό της, ο αείμνηστος σαξοφωνίστας Bleeding Gums Murphy, έχει έναν γιο που είναι κωφός και χρειάζεται κοχλιακό εμφύτευμα.

Ο κωφός ηθοποιός John Autry II, που παίζει τον ρόλο του Monk Murphy στο επεισόδιο, είπε ότι μπορεί να «αλλάξει τα δεδομένα», αφού οι χαρακτήρες της σειράς χρησιμοποιούν την αμερικανική νοηματική γλώσσα σε όλο το πρωτοποριακό επεισόδιο. Παρόλο που οι χαρακτήρες στο «Simpsons» έχουν μόνο τέσσερα δάχτυλα, η εκπομπή συμβουλεύτηκε ειδικούς στη νοηματική γλώσσα για να βεβαιωθεί ότι τα οπτικά στοιχεία μεταφέρουν σωστά τις λέξεις και τα νοήματα.

Η ιστορία βασίζεται στη ζωή της βασικής συγγραφέα του επεισοδίου, της Loni Steele Sosthand, καθώς ο αδερφός της, Eli, έχει προβλήματα ακοής σε μια οικογένεια που αγαπά τη μουσική τζαζ. «Το να έχω έναν αδερφό, ο οποίος είναι μόλις ένα χρόνο μεγαλύτερος και γεννήθηκε κωφός, διαμόρφωσε πραγματικά αυτό που είμαι ως άτομο. Επομένως, είναι μια ιστορία όχι μόνο κοντά στην καρδιά μου, αλλά στην ταυτότητά μου», είπε χαρακτηριστικά. Το επεισόδιο γράφτηκε πριν η ταινία «CODA» κερδίσει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας πριν από δύο Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με το CNN.

«Είναι πολύ δύσκολο να πετύχεις μια πρωτιά έπειτα από 722 επεισόδια. Αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για το συγκεκριμένο», δήλωσε ο παραγωγός της θρυλικής σειράς, Al Jean. Ο Jean εξήγησε στο CNN, ότι η Loni ζήτησε να κάνει τον γιο του Bleeding Gums Murphy, έναν άντρα που γεννήθηκε κωφός και δεν μπορούσε ποτέ να ακούσει τη μουσική του πατέρα του.

«Ήμουν από νωρίς θεατής του CODA και πραγματικά θαυμάζω την ταινία. Υπάρχουν θέματα που κάπως απηχούν εδώ, τα οποία προέρχονται από μια αδελφική σχέση. Και επίσης το CODA παρουσιάζει την σχέση μεταξύ της μουσικής και της εμπειρίας των κωφών. Νομίζω ότι είναι υπέροχο, γιατί η εμπειρία των Κωφών δεν είναι μόνο μια ιστορία, υπάρχουν τόσες πολλές ιστορίες που πρέπει να ειπωθούν» είπε ο Jean.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Stranger Things: Τι κοινό έχει η 4η σεζόν με το Game of Thrones;

Morbius: Πώς εξηγείται η πρώτη θέση στο box office παρά τις κακές κριτικές;

Dirty Lines: Η νέα σειρά του Netflix ζωντανεύει το Άμστερνταμ του 1980 – Πώς ξεκίνησε η πρώτη ροζ τηλεφωνική γραμμή στην Ευρώπη