Την ώρα που τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς «Famagusta» ξεκίνησαν στην Κύπρο, ο Ανδρέας Γεωργίου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Night Out», παραχωρώντας εφ’όλης της ύλης συνέντευξης. 

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, το πώς ξεκίνησε στην τηλεόραση συμμετέχοντας στο ριάλιτι «Dream Show», για το AIDS στην οικογένειά του, για την καριέρα του και πολλά ακόμη.

Μιλώντας αρχικά για το «Dream Show», ο Ανδρέας Γεωργίου εξήγησε πως αυτός ήταν ένας τρόπος στα 23 του να εισχωρήσει στην ελληνική τηλεόραση. Έχοντας πλήρη άγνοια κινδύνου για το ριάλιτι, ο ίδιος μιλώντας με τον Ανδρέα Μικρούτσικο εντός του παιχνιδιού, αποκάλυψε πως η μητέρα του έπασχε από AIDS. Το αποτέλεσμα ήταν η προσωπική του ιστορία να κυκλοφορήσει στα μεσημεριανά και να γίνει μεγάλος ντόρος.

«Έψαχνα για καιρό την πόρτα στην Ελλάδα. Στο Dream Show συνάντησα πολύ αξιόλογους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες. Είχα άγνοια κινδύνου για το ριάλιτι. Το κατάλαβα, όταν σε ένα live βγήκε η ιστορία με το AIDS» και πρόσθεσε:

«Παρά το γεγονός ότι πληγώθηκα που πήρε τόση έκταση, εγώ κράτησα το θετικό. Ότι βγήκα και μίλησα για το AIDS και κάπως απενεχοποιήθηκε όλο αυτό. Όταν γύρισα στην Κύπρο, με σταματούσαν στο δρόμο να μου μιλήσουν».

Ανδρέας Γεωργίου: «Αισθανόμουν ότι θα ‘φύγει’ η μάνα μου, είχα ανεπτυγμένο ένστικτο»

Μιλώντας για τη σχέση με τη μητέρα του, ο Ανδρέας Γεωργίου εξήγησε πως ακριβώς επειδή είχε το ένστικτο ότι θα «φύγει» φρόντισε να περάσει πολύ χρόνο μαζί της, από τα 10 έως τα 12 του. Στην ερώτηση για το αν η οικογένεια του ήταν δακτυλοδεικτούμενη, εξαιτίας του AIDS, απάντησε πως:

«Ναι, ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι, απομακρύνθηκαν πάρα πολύ οι άνθρωποι από μας. Υπήρχε ο δίδυμος αδελφός του πατέρα μου που μας έβαλε στο σπίτι του, όταν έφυγαν οι γονείς μας για Λονδίνο και νιώσαμε ασφάλεια. Άκουγα να λένε συχνά “αυτά τα παιδιά, πόσο κρίμα; Θα καταστραφούν”. Μου δημιούργησε την ανάγκη να πετύχω πράγματα».

Ανδρέας Γεωργίου: Η νέα του σειρά θα αφορά το Κυπριακό

Στη συνέχεια της συνέντευξής του, ο Ανδρέας Γεωργίου μίλησε και για τη νέα του σειρά, η οποία όπως είπε θα αφορά το Κυπριακό. «Το Famagusta έχει ένα θέμα που αφορά την πατρίδα μου, υπήρξε αφορμή να κάνω πιο βαθιά έρευνα για την κατάσταση της Κύπρου. Ενώ νόμιζα ότι γνώριζα πολλά, τελικά δεν ισχύει. Είναι ένα θέμα που υπάρχει στο dna μας στην Κύπρο, ένα θέμα που μας πονάει. Έχουμε μεγαλώσει με τον ‘δεν ξεχνώ΄ και υπάρχει στην καθημερινότητά μας.

Βλέπουμε συχνά στο στο πενταδάχτυλο, την τουρκική σημαία. Μου έκανε εντύπωση πόση ανταπόκριση είχαμε από τον κόσμο, πριν ακόμα βγει η σειρά στον αέρα και πόσο ενδιαφέρεται ο κόσμος για το Κυπριακό. Πρέπει να βγει ωραία αυτή η σειρά, γιατί αφορά πολλούς».