Καλοκαίρι του 1974, Αμμόχωστος. Η επιχείρηση «Αττίλας 2» μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή. Η νεαρή Χριστίνα τρέχει πανικόβλητη με το μωρό της στην αγκαλιά για να σωθεί από τους τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει πολύ κοντά της, την ρίχνει στο έδαφος και χάνει τις αισθήσεις της. Όταν συνέρχεται, το μωρό της έχει χαθεί και κανείς δεν γνωρίζει τι έχει απογίνει.

Πενήντα χρόνια έχουν περάσει, μα η πληγή του χαμένου μωρού για το ζεύγος Χριστίνας και Ανδρέα Σέκερη δεν έχει κλείσει. Παρότι έχουν δημιουργήσει μια αγαπημένη οικογένεια με τρία παιδιά, πάντα υπάρχει η σκιά του πρωτότοκου γιου.

Ο 50χρονος Μάικλ, μεγαλωμένος στο Λονδίνο από Ελληνοκύπριους γονείς, επιστρέφει στο νησί για να καταγράψει τις συγκλονιστικές μαρτυρίες Κυπρίων που έζησαν την τουρκική εισβολή, σε ένα ντοκιμαντέρ. Η έρευνά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαρτυρία της Χριστίνας Σέκερη και η αλήθεια θα βγει στο φως.

Καλά κρυμμένα μυστικά που ακολουθούν μια οικογένεια που συνδέεται τόσο βαθιά με τα μαρτυρικά γεγονότα της Κύπρου, αποκαλύπτονται σε 24 επεισόδια. Σε μια σειρά γεμάτη μνήμες, μικρές και μεγάλες τραγωδίες, σχέσεις που δοκιμάζονται, ανθρώπους που συντρίβονται και ανθρώπους που επιβιώνουν.

Αυτή την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 21:00 ξεκινά στη μικρή οθόνη ένα ταξίδι στο παρελθόν που έχει στόχο να επαναλάβει το πιο πικρό σύνθημα στα χείλη χιλιάδων Κυπρίων: Δεν Ξεχνώ!

*Πατήστε το μπλε κουμπί στην υβριδική τηλεόραση του MEGA, το MEGA Play, και βρείτε επιπλέον backstage υλικό, sneak preview από τα επόμενα επεισόδια και συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές της σειράς Famagusta.

Famagusta πρεμιέρα

Famagusta: Ένας φόνος φέρνει νέες περιπέτειες

Αμμόχωστος, καλοκαίρι 1974. Η τουρκική εισβολή σε πλήρη εξέλιξη. Η Χριστίνα με το μωρό της στην αγκαλιά τρέχει πανικόβλητη μέχρι που το ωστικό κύμα μιας βόμβας που σκάει, την ρίχνει κάτω αφήνοντάς την αναίσθητη. Όταν θα ξυπνήσει, το μωρό της θα έχει αρπαχθεί.

Έχουν ήδη περάσει 50 χρόνια, όμως εκείνη και ο αγαπημένος της σύζυγος Αντρέας Σέκερης εξακολουθούν να θρηνούν το χαμένο τους παιδί. Είναι ιδιοκτήτες μιας φάρμας και έχουν πια τρία παιδιά.

Ζουν την καθημερινότητά τους με έναν αέναο πόνο που δεν σβήνει μέσα τους. Την ίδια στιγμή στο Λονδίνο, ο Μάικλ ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Λευκωσία. Αποχαιρετά τη μητέρα του και έρχεται να γυρίσει μια σειρά ντοκιμαντέρ για την τουρκική εισβολή στο Νησί της Αφροδίτης.

Η έρευνά του θα συμπεριλάβει συνταρακτικές ιστορίες ανθρώπων που βίωσαν την οδύνη και τον τρόμο ενός πολέμου, που χώρισε στα δυο τις ζωές τους.

Θα θελήσει να πάρει συνέντευξη και από την Χριστίνα για την ιστορία της με το χαμένο της παιδί.

Όσο αυτά συμβαίνουν, ο άντρας της κόρης της Χριστίνας, της Μαριάννας, ο Θοδωρής, ζει τον δικό του εφιάλτη. Ο φόνος της ερωμένης του και παλιάς φίλης του Μάικλ, θα περιπλέξει τις εξελίξεις στις ζωές των ηρώων.