Απαιτείται κάποιο… γενετικό λάθος στον κώδικα του DNA ενός ανθρώπου για να πει πως δεν του αρέσουν οι κεφτέδες. Η’ τηγανητά κρεατοσφαιρίδια για να το πάμε α λα Μπαμπινιώτης. Η νοστιμιά αυτού του «γιαγιομαμαδίσιου» κατά βάση φαγητού είναι ασύγκριτη. Τόσο απλό, τόσο καταπληκτικό. Αν δε, το συνδυάσεις με τηγανητές πατάτες μπορεί να ξεχάσεις να σταματήσεις να τρως…

Ευτυχώς η Αθήνα είναι γεμάτη από μαγαζιά που σέβονται την παράδοση του εκλεκτού αυτού εδέσματος και μας το σερβίρουν όπως πρέπει, όπως το αγαπάμε. Κάναμε μια λίστα με αυτά που πρέπει να επισκεφτείς οπωσδήποτε – 5 διαλέξαμε. Εκεί… βρέχει κεφτέδες! Eίναι «μούρλια», μπουκιά και συχώριo και θα… φταις άμα δεν πας!

οι καλύτεροι κεφτέδες στην Αθήνα

Οι καλύτεροι κεφτέδες στην Αθήνα

Αστέρ

Μια κρητική ταβέρνα που φωνάζει από μακριά «παρέα». Νιώθεις πως είσαι κομμάτι της, πως σε σέβονται σε κάθε πιάτο που σου φέρνουν στο τραπέζι. Και βεβαίως, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Οι κεφτέδες του Αστέρ είναι μία ιδανική σύνοψη του εκλεκτού status του μαγαζιού στα Πετράλωνα. Δεν το τσιγκουνεύονται το λάδι στο τηγάνισμα, αλλά τίποτα το περιττό δεν υπάρχει σε αυτό που θα γευτείς. Ίσα ίσα.

Τρώων 48, Πετράλωνα

Η ταβέρνα του Κατσόγιαννου

Από όλη την Αθήνα συρρέουν για να γευτούν τους περίφημους κεφτέδες του Κατσόγιαννου, μια από τις παλαιότερες ταβέρνες εκεί έξω. Από όπου και να το πιάσεις το ζήτημα, αγγίζουν την τελειότητα.

Γεύση, εμφάνιση, τραγανό στοιχείο. Το μυστικό του σεφ είναι ότι πλάθονται με ούζο. Μάλλον γι’ αυτό είναι τόσο μεθυστικοί!

Αγίου Παντελεήμονος 15, Δραπετσώνα

κεφτέδες

Καπετάν Μιχάλης

Μοσχοβολάει ο τόπος όταν μπαίνουν στο τηγάνι οι κεφτέδες σε αυτό το θρυλικό μεζεδοπωλείο του κέντρου με τους φανατικούς πελάτες.

Είναι ένα ποίημα, δεν… παχαίνουν, ομορφαίνουν. Μαστοριά στο τηγάνισμα, έρχονται σε σένα τραγανοί, έρχονται και αφράτοι.

Φειδίου 3, Αθήνα

κεφτέδες

Το Αγρίνιο

Μια ψησταριά που μοιάζει να βγήκε από παλιά καλή ελληνική ταινία, μια ψησταριά που κάνει τέλεια αντίθεση με το γενικότερο ντεκόρ στη γειτονιά πέριξ του Πύργου Αθηνών.

Ό,τι σερβίρεται, στη λαδόκολλα, είναι καλοψημένο, είναι ακριβώς όπως πρέπει. Αλλά ειδικά οι κεφτέδες θα μπορούσαν να διδάσκονται σε σεμινάρια για το «έτσι γίνονται».

Σινώπης 18, Αμπελόκηποι

Οινομαγειρείο το Τριφύλλι

Δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, σε περιμένουν οι πιο τραγανοί κεφτέδες που έχεις φάει στη ζωή σου.

Πρακτικά αλάδωτοι, μυρωμένοι με δυόσμο, πέφτουν όμορφα και ωραία στο στομάχι, χωρίς να σε βαραίνουν. Θα τους απολαύσεις με τη ψυχή σου ακόμα και αν είσαι Ολυμπιακός! Μπρος σε ένα πιάτο καλό φαγητό, δεν χωράνε οπαδικά…

Παναθηναϊκού 7, Αμπελόκηποι

κεφτέδες