Ήταν αυτός που στο 4ο Survivor πήγαινε ολοταχώς για νικητής, αλλά αποχώρησε και βγήκε πρώτος ο Σάκης Κατσούλης. Ο Τζέιμς Καφετζής ήταν ο κύριος λόγος, πιο πάνω κι από τον Τριαντάφυλλο, που το Survivor 4 κρίθηκε ως απόλυτα επιτυχημένο και έδωσε νέα πνοή για να ακολουθήσουν άλλα τρία, όχι πάντως με την ανάλογη επιτυχία.

Μπορεί με την παραγωγή και τον Ατζούν να ήταν σε κατάσταση πολέμου για κανέναν χρόνο μετά, διότι ο Τζέιμς κατηγορείτο πως είχε παραβιάσει τη μεταξύ τους συμφωνία, αλλά οι μεγάλες ανάγκες απαιτούν και δραστικά μέτρα.

Η παραγωγή γνώριζε πριν καν ξεκινήσει το Survivor πως η παρουσία του Τζέιμς Καφετζή θα έδινε στο ριάλιτι πολλά πράγματα, περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη και γι’ αυτό είχε αφήσει στην άκρη όσα τους χώριζαν και είχαν συμφωνήσει για να μπει ευθύς εξ αρχής. Όμως, ένα πρόβλημα υγείας τον κράτησε εκτός και επέλεξε να πάει κάπου στην Ιαπωνία για να πάρει μαθήματα για σούσι, με την προοπτική πως εν ευθέτω χρόνω, αφού επέστρεφε, θα έμπαινε στο Survivor.

Τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης αναγκάζουν την παραγωγή να το επισπεύσει και φαίνεται πως ο Τζέιμς θα αφήσει στην άκρη τα μαθήματα του σούσι και θα πάει να φάει άλλα ωμά πράγματα στην Δομινικανή Δημοκρατία, αλλά με τα λεφτά που θα πάρει, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα πληρώσει ξανά για νέο ταξίδι εκεί.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πως θα λάβει 12.000 ευρώ για κάθε εβδομάδα παραμονής του στο ριάλιτι, κι αν τα νούμερα πάνε εκεί που ελπίζει η παραγωγή, είναι δεδομένο πως δύσκολα δεν θα κάτσει ένα 4μηνο ακόμα, κάνοντας τη μεγαλύτερη «μπάζα» που έχει κάνει παίκτης Survivor στην Ελλάδα. Τέτοια που δεν θα έκανε ούτε ο Ντάνος με τον Τριαντάφυλλο, εκτός κι αν η παραγωγή τραβήξει κι αυτή την κουρτίνα και φέρει τον Ντάφυ με ακόμα μεγαλύτερο ποσό.

Είναι πάντως ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ικανοποίηση για την τηλεθέαση και θέλουν να εξαντλήσουν τα δεδομένα για να την αυξήσουν και να την πάνε λίγο πάνω από το 20%, σε μια ρεαλιστική προσέγγιση.