Ανοίγει σήμερα το Εxperience Park του Ελληνικού για μικρούς και μεγάλους, καλώντας τους να διασκεδάσουν στα 70 στρέμματα που παραδόθηκαν προκειμένου να πάρουν οι πολίτες μία γεύση από το Μητροπολιτικό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή.

Το Experience Park θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 9 Ιανουαρίου. Στη συγκεκριμένη έκταση φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες με βάση σχεδιασμό που βασίστηκε στη βιοποικιλότητα της περιοχής.

Το project βασίζεται στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, με φιλική περιβαλλοντική προσέγγιση: από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Οι επισκέπτες του Εxperience Park αυτές τις ημέρες θα απολαύσουν φωτεινές εγκαταστάσεις με κίνηση και ρυθμό, αλλά και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 17 μ. με φωτεινά λαμπάκια, που αποτελείται από μικρότερα, αληθινά δέντρα τα οποία θα δοθούν για αναδάσωση μετά την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου. Στο Food Court θα σερβίρονται μπέργκερ, έθνικ κουζίνα, λουκουμάδες και ζεστό κρασί.

Πώς πας στο Experience Park

Κατά τη διάρκεια των εορτών (από σήμερα 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου του 2022) το ωράριο λειτουργίας έχει ως εξής: Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες: 17:00 – 22:00.

Το Experience Park είναι προσβάσιμο, με δωρεάν είσοδο, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.